Πέμπτη, 30 Νοεμβρίου 2023

Καλοκαίρι χωρίς κουνούπια; Το σπιτικό απωθητικό σπρέι με το αλάτι και 1 ακόμα υλικό που θα σας σώσει

Φυσικό και αποτελεσματικό!

26 Ιουνίου 2023 11:06
Καλοκαίρι χωρίς κουνούπια; Το σπιτικό απωθητικό σπρέι με το αλάτι και 1 ακόμα υλικό που θα σας σώσει
Από Ανθή Κουρεντζή

Οι φίλοι μας τα κονούπια και τα έντομα, είναι άμεσα συνδεδεμένα με την καλοκαιρινή και ήδη άρχισαν να κάνουν ήδη δειλά-δειλά την εμφάνισή τους. Πρόκειται για ένα μεγάλο και ενοχλητικό πρόβλημα για κάθε χρόνο οπότε αν θες να τα κρατήσεις μακριά από το χώρο σου, εμείς σου βρήκαμε λύσεις. Με την ευκαιρία, δείτε το κόλπο για να διώξετε οριστικά τις κατσαρίδες από το σπίτι.

Φτιάξε ένα DIY σπιτικό απωθητικό spray, το οποίο θα χρησιμοποιείς στο μπαλκόνι, στην αυλή, ή μέσα στο σπίτι. Το μόνο που θα χρειαστείς είναι μερικά απλά υλικά που πιθανότατα έχεις ήδη στην κουζίνα σου.

Τα κουνούπια βρίσκουν ορισμένες μυρωδιές αποκρουστικές και έτσι απομακρύνονται από το χώρο. Η σιτρονέλλα, η μέντα, ο βασιλικός, το σκόρδο, το δεντρολίβανο και ο ευκάλυπτος είναι μόνο μερικά από τα καλύτερα συστατικά που μπορείς να βάλεις στο φυσικό απωθητικό σου.

Μάλιστα είναι απόλυτα ασφαλές αφού δεν περιέχει χημικά.

Καλοκαίρι χωρίς κουνούπια; Το σπιτικό απωθητικό σπρέι με το αλάτι και 1 ακόμα υλικό που θα σας σώσει

Πώς θα φτιάξεις DIY φυσικό απωθητικό κουνουπιών

Θα χρειαστείς ένα στοματικό διάλυμα με γεύση μέντας, 3 φλιτζάνια αλάτι Epson,3 κουτάκια μπύρα

Πώς θα το κάνεις: Αφού βάλεις μαζί όλα τα υλικά σε ένα μεγάλο μπολ και τα ανακατέψεις μέχρι να διαλυθεί τελείως το αλάτι, τότε χρησιμοποίησε ένα χωνί για να βάλεις το μείγμα σε ένα μπουκάλι ψεκασμού.

Εσύ το ήξερες; Αυτά είναι τα 5 φυτά που φιλτράρουν τον αέρα στους εσωτερικούς χώρους

Τα φυτά στους εσωτερικούς χώρους δεν προσδίδουν μόνο χρώμα. Ορισμένα έχουν τη δυνατότητα να φιλτράρουν τον αέρα και να εξουδετερώνουν βλαβερές ουσίες. Έρευνα της NASA που εκπονήθηκε το 1989 κατέδειξε για πρώτη φορά αυτή την ιδιότητα των φυτών και έκτοτε αρκετοί επιστήμονες έχουν επιβεβαιώσει τη θεωρία.

Στο πλαίσιο του πρόσφατου συνεδρίου της Αμερικανικής Εταιρείας Χημείας, ερευνητές από το Πολιτειακό Πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης παρουσίασαν τα ευρήματά τους σχετικά με την αποτελεσματικότητα των φυτών ως προς τον καθαρισμό του αέρα.

Στους εσωτερικούς χώρους υπάρχουν συχνά βλαβερές πτητικές οργανικές ενώσεις (VOCs), όπως προπανόνη, βενζόλιο και φορμαλδεΰδη, προερχόμενες κυρίως από βαφές, έπιπλα, εκτυπωτές και καθαριστικά. Η έκθεση σε υψηλά επίπεδα πτητικών ενώσεων μπορεί να οδηγήσει σε αλλεργίες, άσθμα ή ζαλάδα. Σε σοβαρές περιπτώσεις, οι πτητικές ενώσεις μπορεί να προκαλέσουν βλάβες στο νευρικό σύστημα ή και καρκίνο.

Στο πλαίσιο των νέων δοκιμών αποδείχθηκε ότι πέντε φυτά εξουδετερώνουν αποτελεσματικά, σε διαφορετικούς βαθμούς, οκτώ πτητικές ενώσεις. Με την ευκαιρία, δείτε το viral κόλπο που θα «αναστήσει» τα φυτά σας

Εσύ το ήξερες; Αυτά είναι τα 5 φυτά που φιλτράρουν τον αέρα στους εσωτερικούς χώρους

Τα πέντε φυτά που χρησιμοποιήθηκαν ήταν τα εξής:

- Κοινή κράσουλα (Crassula argentea)

- Χλωρόφυτο (Chlorophytum comosum)

- Γκουσμάνια η γλωσσωτή (Guzmania lingulata)

- Κάκτος της Καραϊβικής (Consolea falcata)

- Αρωματική δράκαινα (Dracaena fragrans)

Το πιο αποτελεσματικό από τα πέντε φάνηκε να είναι η γκουσμάνια, καθώς εξουδετέρωσε ποσοστό 80% έξι εκ των οκτώ υπό μελέτη πτητικών ενώσεων.

 

Σπίτι

Ροή ειδήσεων

Share