Τετάρτη, 01 Μαΐου 2024

Κατσαρίδες «αντίο»: Αυτό το κουζινικό υλικό θα σας απαλλάξει δια παντός από τα πιο μισητά έντομα

Το απεχθάνονται

24 Απριλίου 2023 10:21
Κατσαρίδες «αντίο»: Αυτό το κουζινικό υλικό θα σας απαλλάξει δια παντός από τα πιο μισητά έντομα
Από Ανθή Κουρεντζή

Κατσαρίδες: Ένας από τους μεγαλύτερους μπελάδες του καλοκαιριού και της άνοιξης είναι φυσικά οι κατσαρίδες. Μεγάλες, σιχαμερές, με φτερά, τα συγκεκριμένα έντομα μπορούν πολύ εύκολα να σου χαλάσουν μία χαλαρή βραδιά στον κήπο ή ακόμα και τον ύπνο σου. Με την ευκαιρία, δείτε το φυτό που θα σας απαλλάξει οριστικά από την παρουσία τους.

Πέρα λοιπόν από τα τοξικά χημικά του εμπορίου, δες πως μπορείς να απαλλαγείς από τις κατσαρίδες με τον πιο φυσικό τρόπο…

Χρησιμοποίησε κανέλα

Ένας από τους πιο εύκολους τρόπους είναι να χρησιμοποιήσεις κανέλα σε σκόνη τοποθετώντας την στις πόρτες και τα παράθυρα. Μπορείς επίσης να ψεκάσεις με αιθέριο έλαιο κανέλας στις περιοχές από όπου μπαίνουν, το οποίο θα τα κρατήσει μακριά.

Κατσαρίδες «αντίο»: Αυτό το κουζινικό υλικό θα σας απαλλάξει δια παντός από τα πιο μισητά έντομα

Μυγάκια στην κουζίνα; Φτιάξτε παγίδες ξυδιού και απαλλαγείτε οριστικά από αυτά τα ενοχλητικά έντομα

Είναι εκείνα τα ενοχλητικά μυγάκια που στοιχειώνουν τα φρούτα, ώριμα ή σάπια, τα λαχανικά, τους κάδους σκουπιδιών, τους νεροχύτες και τα στάσιμα νερά. Με την ευκαιρία, δείτε το κόλπο για να απομακρύνετε τα μικρόβια από την κουζίνα σας.

Τα μυγάκια των φρούτων μπορεί να γίνουν πολύ ενοχλητικά όλο το χρόνο, αλλά τα περισσότερα από αυτά τα μικροσκοπικά παράσιτα εμφανίζονται το καλοκαίρι και το φθινόπωρο. Αυτό συμβαίνει επειδή έλκονται από ώριμα ή αποσυντεθειμένα φρούτα και λαχανικά. Οι μύγες των φρούτων γεννούν τα αβγά τους – έως και 500 κάθε φορά – στις επιφάνειες αυτών των τροφίμων, ώστε να μπορούν να κάνουν … ωτοστόπ μέσα στο σπίτι οπουδήποτε.

Πώς μπορούμε να απαλλαγούμε όμως από τα μυγάκια των φρούτων;

Πλένουμε αμέσως τα φρούτα με κρύο τρεχούμενο νερό.

Δεν αφήνουμε τα φρούτα και τα λαχανικά εκτεθειμένα στον πάγκο. Συνεχίζουν να ωριμάζουν και προσελκύουν μύγες.

Εάν πάλι δεν τα προλάβουμε, κόβουμε και αφαιρούμε τα χαλασμένα σημεία των φρούτων και τα βάζουμε στο ψυγείο καλυμμένα. Μπορούμε να τα κάνουμε κομπόστα ή μαρμελάδα.

Οι μύγες φρούτων θέλουν να αναπαράγονται σε υγρές περιοχές της κουζίνας όπως αποχετεύσεις, δοχεία απορριμμάτων, άδεια μπουκάλια και δοχεία, σφουγγαρίστρες και πανιά.

Απομακρύνουμε τακτικά τα σκουπίδια, την ανακύκλωση και διατηρούμε αυτά τα σημεία και αντικείμενα καθαρά και στεγνά αν είναι δυνατόν.

Φυσικά απωθητικά

Μυγάκια στην κουζίνα; Φτιάξτε παγίδες ξυδιού και απαλλαγείτε από αυτά τα ενοχλητικά έντομα στη στιγμή

Φτιάχνουμε παγίδες ξιδιού. Μιμούνται το γλυκόπικρο άρωμα των σάπιων φρούτων και προσελκύουν τις μύγες. Σε ένα ποτήρι ή βάζο βάζουμε μερικές κουταλιές ξίδι καλύπτουμε με μεμβράνη και κάνουμε μερικές τρύπες . Οι μύγες θα μπουν μέσα και θα κολλήσουν στο ξίδι.

Το ίδιο μπορούμε να κάνουμε με κόκκινο κρασί.

Γεμίζουμε ένα άδειο γυάλινο δοχείο μαρμελάδας ή μελιού ως τη μέση, με μηλόξυδο. Προσθέτουμε δύο σταγόνες καθαριστικού για τα πιάτα και ανακατεύουμε καλά το μείγμα. Το αφήνουμε ανοιχτό πάνω στον πάγκο της κουζίνας και περιμένουμε. Τα μυγάκια μπαίνουν μέσα σε αυτό και πνίγονται.

Σε ένα βαζάκι χωρίς καπάκι, βάζουμε ένα πολύ ώριμο φρούτο και στη συνέχεια φτιάχνουμε έναν κώνο από ένα κομμάτι χαρτί και το στερεώνουμε στην τρύπα. Τα μυγάκια θα μπουν μέσα αλλά δεν θα μπορούν να βγουν έξω.

Γάλα, Πιπέρι & Ζάχαρη: Ζεσταίνουμε δύο φλιτζάνια γάλα και στη συνέχεια θα προσθέτουμε 8 κ.σ. ζάχαρη και 4 κ.σ. πιπέρι σε σκόνη. Αφήνουμε το μείγμα σε ένα ρηχό πιάτο κοντά στις προβληματικές περιοχές. Τα παράσιτα θα πετάξουν απευθείας πάνω στο υγρό, αλλά επειδή το μείγμα είναι βαρύ, δεν θα μπορέσουν να δραπετεύσουν.

Φτιάχνουμε φυσικό απωθητικό με μια παρασκευή γρήγορη και απλή: σε ένα σπρέι βάζουμε ένα φλιτζάνι νερό και 10 σταγόνες από έλαιο ευκαλύπτου ή μέντας. Ψεκάζουμε στις περιοχές που εντοπίζουμε το προβλήματα αποτέλεσμα θα είναι σχεδόν άμεσο.

Και επειδή η καθαριότητα είναι μισή αρχοντιά:

Καθαρίζουμε σχολαστικά τον πάγκο της κουζίνας. Τα μυγάκια λατρεύουν τους χυμένος χυμούς, τα ψίχουλα, τις σταγόνες από μέλι και μαρμελάδα, τα ίχνη από κρασί ή μπίρα. Κι επειδή αγαπούν κάθε είδους υπόλειμμα φαγητού ή ποτού, πρέπει να φροντίζουμε να διατηρούμε καθαρό και περιποιημένο τον πάγκο της κουζίνας.

 

Σπίτι

Ροή ειδήσεων

Share