Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

8 πράγματα που «τραβάνε» τις κατσαρίδες στο σπίτι - Δε θα τα ξαναβάλετε ποτέ στον χώρο σας

Μαζί με την άνοιξη έρχονται κι αυτά...

25 Μαρτίου 2023 14:19
8 πράγματα που «τραβάνε» τις κατσαρίδες στο σπίτι - Δε θα τα ξαναβάλετε ποτέ στον χώρο σας
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Όλο το χρόνο περίμενες να έρθει η άνοιξη και το καλοκαίρι. Ονειρευόσουν τη στιγμή που θα καθόσουν ξέγνοιαστα στη βεράντα ή τον κήπο σου και τώρα που ήρθε...τσουπ!

Μαζί με την άνοιξη ήρθαν κι αυτά τα αηδιαστικά ζωύφια...οι κατσαρίδες. Πετάγονται μπροστά σου εκεί που δεν το περιμένεις, στο μπάνιο, στη κουζίνα, στη κρεβατοκάμαρα, στο μπαλκόνι, στο κήπο.

Τέλος στο πρόβλημα: Η μυρωδιά που δεν μπορούν να αντέξουν τα μυρμήγκια και οι κατσαρίδες

Είναι παντού και σε απειλούν. Σκέφτεσαι “Μα δεν υπάρχει ένα μέρος στο σπίτι που να μην πλησιάζουν; Τι προσελκύει τις κατσαρίδες τέλος πάντων;” Εδώ θα βρεις την απάντηση που χρειάζεσαι. Πως μπορείς να τις εξολοθρεύσεις άλλωστε αν δεν γνωρίζεις τι τις ελκύει;

Αρχικά να τονίσουμε ότι οι κατσαρίδες μπορούν να εισέλθουν στο σπίτι με διάφορους τρόπους, καθώς διαφορετικά είδη κατσαρίδας. Ένα είδος κατσαρίδας μπαίνει στο σπίτι από τις ανοιχτές πόρτες και παράθυρα, καθώς πετάει. Ένα άλλο είδος κατσαρίδας εισέρχεται στην κουζίνα και στο μπάνιο από τις σωληνώσεις ή μέσω της αποχέτευσης. Τέλος υπάρχει ένα είδος το οποίο είναι πολύ μικρό και μπορεί να έρθει στο σπίτι από τη μεταφορά χαρτόκουτων, από σακούλες του super market κ.α.

Τι μπορείς να πάθεις από κατσαρίδα;

Κατσαρίδα στο σπίτι

Η κατσαρίδα μπορεί να μεταφέρει επικίνδυνα μικρόβια και βακτήρια, καθώς μπαίνει στο σπίτι σου. Αν περάσει πάνω από τρόφιμα, δεν πρέπει να τα καταναλώσεις, αλλά σίγουρα πρέπει να τα πετάξεις στα σκουπίδια. Πρέπει να απολυμάνεις κάθε επιφάνεια από όπου έχει περάσει (πάγκους κουζίνας, τραπέζια, ντουλάπια, δάπεδα).

Η παρουσία τους έχει συνδεθεί με άσθμα και αλλεργίες, αλλά η τροφική μόλυνση σίγουρα είναι από τα πλέον σοβαρά πράγματα που πρέπει να προσέξεις όταν αναρωτιέσαι τι μπορείς να πάθεις από κατσαρίδα. Ακόμα κι αν σκοτώσεις την κατσαρίδα, η απολύμανση είναι απαραίτητη για να είσαι ασφαλής!

Πώς μοιάζουν τα περιττώματα κατσαρίδας;

Τα περιττώματα κατσαρίδας είναι πάρα πολύ μικρά, αλλά μπορείς να τα δεις και με γυμνό μάτι. Είναι σκουρόχρωμα και μοιάζουν σαν κατακάθι από καφέ. Όμως πρόσεξε: Ακόμα κι αν δεν εντοπίσεις περιττώματα κατσαρίδας στον χώρο, αυτό δεν σημαίνει απαραίτητα πως δεν υπάρχει κατσαρίδα.

 

Σπίτι

Ροή ειδήσεων

Share