Παρασκευή, 26 Απριλίου 2024

«Απαγορευτικό» από τον Σπύρο Σούλη: 4 λάθη που κάνετε όταν πλένετε ρούχα στο χέρι και πως να τα αντιμετωπίσετε

Ο λόγος στους ειδικούς

20 Μαρτίου 2023 09:55
«Απαγορευτικό» από τον Σπύρο Σούλη: 4 λάθη που κάνετε όταν πλένετε ρούχα στο χέρι και πως να τα αντιμετωπίσετε
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Υπάρχουν αρκετά ρούχα που θέλουν αποκλειστικά πλύσιμο στο χέρι. Ακόμα και εκεί, όμως, μπορεί να κάνετε λάθη που θα καταστρέψουν τα ρούχα σας. Ο Σπύρος Σούλης παρουσιάζει τα μεγαλύτερα από αυτά και πώς να τα αποφύγετε. Με την ευκαιρία, δείτε το κόλπο του Σπύρου Σούλη για πεντακάθαρη κεραμική εστία.

  • Μην βάζετε τα ρούχα σε άδεια λεκάνη

Το να βάλετε τα ρούχα σας μέσα σε μια λεκάνη και να ρίξετε από πάνω με δύναμη νερό και απορρυπαντικό είναι λάθος και μπορεί να καταστρέψει τα ρούχα σας, να τα ξεχειλώσει και να δυσκολέψει το ξέβγαλμά τους. Αντιθέτως βάλτε νερό στη λεκάνη, ρίξτε απορρυπαντικό και ανακατέψτε καλά το απορρυπαντικό για να αναμειχθεί με το νερό. Στη συνέχεια βάλτε τα ρούχα στη λεκάνη και ξεκινήστε το πλύσιμο.

«Απαγορευτικό» από τον Σπύρο Σούλη: 4 λάθη που κάνετε όταν πλένετε ρούχα στο χέρι και πως να τα αντιμετωπίσετε

  • Μην τρίβετε με μανία τα ρούχα σας

Τρίψτε απαλά τους λεκέδες και αν δεν βγαίνουν εύκολα ρίξτε κάποιο ειδικό απορρυπαντικό που θα κάνει τη δική σας δουλειά πολύ πιο εύκολη. Είναι προτιμότερο να χρησιμοποιήσετε κάποιο πιο ισχυρό απορρυπαντικό από το να τρίψετε τα ρούχα σας καθώς κάτι τέτοιο θα τα ξεχειλώσει και θα χαλάσει το ύφασμα πιο γρήγορα.

  • Μην βγάζετε τη σαπουνάδα βάζοντας τα ρούχα κάτω από τρεχούμενο νερό

Η πίεση του νερού πάνω στα ρούχα σας μπορεί να τα ξεχειλώσει. Βάλτε σε μια λεκάνη καθαρό νερό και βουτήξτε τα μέσα για να φύγει η πολλή σαπουνάδα. Στη συνέχεια βάλτε τα ρούχα σε ένα σουρωτήρι και ρίξτε αν θέλετε επιπλέον νερό. Αν δεν έχετε σουρωτήρι βάλτε ξανά καθαρό νερό σε μια λεκάνη μέχρι να φύγει τελείως η σαπουνάδα.

  • Μην απλώνετε τα ευαίσθητα ρούχα

Αν έχετε κάποιο πουλόβερ που είναι πολύ ευαίσθητο θα ήταν καλύτερα να το στεγνώσετε απλώνοντάς το οριζοντίως πάνω σε μια πετσέτα. Μόλις στεγνώσει από τη μια μεριά το γυρίζετε από την άλλη ώστε να στεγνώσει εντελώς φυσικά και από την άλλη.

Χύθηκε λάδι στο πάτωμα; Ξεχάστε την σφουγγαρίστρα - Αυτό το υλικό του μπάνιου θα σας σώσει

Ίσως πρόκειται για τον χειρότερο λεκέ που υπάρχει και ενώ σας έχουμε πει πως να τον ξεφορτώνεστε από τα ρούχα σας, πολλές φορές γίνονται και σοβαρότερα ατυχήματα, όταν αδειάζει ολόκληρο μπουκάλι λάδι στο πάτωμα. Με την ευκαιρία, δείτε το κόλπο με το λεμόνι και το ξύδι για να καθαρίσετε το πουρί από την λεκάνη.

Όσο κι αν σας φαίνεται περίεργο αυτό που δεν θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε για να καθαρίσετε μεγάλη ποσότητα λαδιού από το πάτωμα είναι σφουγγαρίστρα. Και το λάδι δεν θα φύγει και η σφουγγαρίστρα σας θα γεμίσει λάδια. Αφήστε που θα απλωθεί το λάδι σε ακόμα μεγαλύτερη επιφάνεια.

Η λύση είναι απλή και βρίσκεται στο μπάνιο σας. Πάρτε μπλε οινόπνευμα (ή υποκατάστατο οινοπνεύματος) και χαρτί κουζίνας.

Ξεκινήστε καθαρίζοντας την επιφάνεια που έχει πέσει το λάδι με μπόλικο χαρτί κουζίνας. Έπειτα ρίξτε σε όλη την περιοχή μπλε οινόπνευμα και σκουπίστε το επίσης με χαρτί κουζίνας.

Το αποτέλεσμα θα σας εκπλήξει καθώς είναι άμεσο, οικονομικό και θα σας πάρει μόλις 1 λεπτό για να το ολοκληρώσετε.

Χύθηκε λάδι στο πάτωμα; Ξεχάστε την σφουγγαρίστρα - Αυτό το υλικό του μπάνιου θα σας σώσει

 

Σπίτι

Ροή ειδήσεων

Share