Σάββατο, 10 Ιουνίου 2023

Δεν μασάει η γιαγιά: Με αυτό το κόλπο εξουδετέρωνε τα επίμονα λίπη στην κεραμική εστία

Αλάνθαστη καθαριστική συμβουλή

20 Μαρτίου 2023 08:49
Δεν μασάει η γιαγιά: Με αυτό το κόλπο εξουδετέρωνε τα επίμονα λίπη στην κεραμική εστία
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Η κουζινα είναι σίγουρα ένα από τα μέρη του σπιτιού που γρήγορα που μπορούν να “βρωμίσουν” (φαγητά,τριμματα, λίπη) δύσκολα όμως μπορούν να καθαριστούν… και αυτό γιατί δεν γνωρίζεις ακόμη τις σωστές συμβουλές που θα σε βοηθήσουν να την καθαρίσεις γρήγορα. Με την ευκαιρία, δείτε το κόλπο του Σπύρου Σούλη για κεραμική εστία τζι τζι.

Υπάρχει ένα υλικό που ήδη έχετε στην κουζίνα σας και θα σας βοηθήσει να καθαρίσετε αποτελεσματικά την κεραμική εστία, όπως έκαναν οι γιαγιάδες μας, που έμαθαν από τις δικές τους γιαγιάδες. Το αποτελεσματικό κόλπο που κρατά από τη δεκαετία του 30′ και αποτελεί εγγύηση για κάθε νοικοκυριό.

Τι θα χρειαστείτε για τον καθαρισμό της κεραμικής εστίας

Το μόνο που θα χρειαστείτε για το καθάρισμα της κεραμικής εστίας είναι 1 φλ. μαγειρική σόδα σε σκόνη και δύο πανάκια (ένα στεγνό και ένα νωπό).

Ξεκινήστε ρίχνοντας στην κεραμική εστία τη μαγειρική σόδα. Φροντίστε να ρίξετε διάσπαρτα σε διάφορα σημεία. Στη συνέχεια με το στεγνό πανί αρχίστε να τρίβετε τη μαγειρική σόδα πάνω σε όλη την επιφάνεια της εστίας. Στο τέλος πάρτε ένα νωπό πανί και συνεχίστε το τρίψιμο.

Έτσι καθάριζαν τις κουζίνες τους τη δεκαετία του 1930 και όπως φαίνεται αυτό το tip έχει εφαρμογή ακόμα και σήμερα.

Δεν μασάει η γιαγιά: Με αυτό το κόλπο εξουδετέρωνε τα επίμονα λίπη στην κεραμική εστία

Ποιά μαγειρική σόδα; Αυτό είναι το ιδανικό σπιτικό κόλπο με λεμόνι και 1 ακόμα υλικό για να πείτε μια και καλή αντίο στο πουρί

Η τουαλέτα σας είναι ένα από τα μέρη του σπιτιού σας που χρησιμοποιείτε συχνά καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας. Γι’ αυτό είναι απαραίτητο να το καθαρίζετε και να το απολυμαίνετε συχνά. Με την ευκαιρία, δείτε το κόλπο με την μαγειρική σόδα στους υαλοκαθαριστήρες.

Τι μπορείτε να κάνετε για να απομακρύνετε το πουρί από τη λεκάνη της τουαλέτας; Σας αρέσει η τουαλέτα σας να φαίνεται καθαρή και να είναι απαλλαγμένη από δυσάρεστες οσμές. Εξάλλου, αυτό είναι που κάνει ολόκληρο το μπάνιο έναν ευχάριστο χώρο και μας βοηθά να χαλαρώσουμε όταν πρέπει να τον χρησιμοποιήσουμε.

Ωστόσο, λόγω της συσσώρευσης μικροβίων, υγρασίας και άλλων ουσιών, είναι συνηθισμένο να βλέπετε άλατα και λεκέδες που είναι πολύ δύσκολο να αφαιρεθούν. Τα άλατα, που γίνονται ορατά με κίτρινο ή καφέ χρώμα, συνήθως δημιουργούνται από τη συσσώρευση ασβεστίου και άλλων ορυκτών που βρίσκονται στην παροχή ύδατος.

Παρόλο που υπάρχει μεγάλη ποικιλία χημικών καθαριστικών στο εμπόριο για την ελαχιστοποίηση της εμφάνισής τους, πολλοί είναι ενάντια της χρήσης τους λόγω των βλαβερών επιπτώσεων που μπορεί να έχουν για το περιβάλλον.

Τα καλά νέα είναι ότι υπάρχουν φυσικές λύσεις που βοηθούν στην απομάκρυνση των λεκέδων από μπάνιο και κουζίνα.

Ποιά μαγειρική σόδα; Αυτό είναι το ιδανικό σπιτικό κόλπο με λεμόνι και 1 ακόμα υλικό για να πείτε μια και καλή αντίο στο πουρί

Λευκό ξύδι και λεμόνι για το πουρί της λεκάνης

Η αλήθεια είναι ότι όσοι έχουμε μαγειρική σόδα στο σπίτι, την χρησιμοποιούμε σχεδόν σε όλες τις σπιτικές δουλειές, αφού είναι το λεγόμενο «λευκό καθαριστικό θαύμα».

Επομένος, και στο καθάρισμα της λεκάνης είναι η λύση που θα αναζητήσουμε.

Ξεχάστε την! Εκτός από την μαγειρική σόδα υπάρχει ένα καθαριστικό διάλυμα που κάνει θαύματα και θα «μεταμορφώσει» την λεκάνη.

Ο συνδυασμός του λευκού ξυδιού με το λεμόνι είναι ένα εξαιρετικό φυσικό απολυμαντικό. Επί δεκαετίες, υπήρξε ένας οικολογικός τρόπος για να διατηρούνται πολλές επιφάνειες καθαρές.

Γι’ αυτή τη συγκεκριμένη περίπτωση, είναι πολύ χρήσιμο, αφού τα φυσικά οξέα και των δύο συστατικών εξαφανίζουν εύκολα το πουρί. Η εφαρμογή του μειώνει σημαντικά την εμφάνιση λεκέδων. Επιπλέον, αφαιρεί τους μικροοργανισμούς που προκαλούν δυσάρεστες οσμές.

Συστατικά

Οδηγίες

  • Προσθέστε το χυμό ενός λεμονιού σε μισό φλιτζάνι άσπρο ξύδι και τρίψτε το μείγμα έντονα πάνω από τις περιοχές που θέλετε να καθαρίσετε.
  • Ανάλογα με τον τύπο του λεκέ, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα σφουγγάρι από την τραχιά του πλευρά ή ένα υγρό γυαλόχαρτο για να κάνετε τα πράγματα ευκολότερα.
 

Σπίτι

Ροή ειδήσεων

Share