Κυριακή, 12 Μαΐου 2024

Αλάνθαστη μαρινάδα: Το κόλπο με το ελαιόλαδο και 2 ακόμα υλικά για να απογειώσετε το κρέας σας

Θα σας βγάλει ασπροπρόσωπους

1 Μαρτίου 2023 12:50
Αλάνθαστη μαρινάδα: Το κόλπο με το ελαιόλαδο και 2 ακόμα υλικά για να απογειώσετε το κρέας σας
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Η μπριζόλα είναι ένα αγαπημένο κρέας και το λατρεύουμε σε κάθε περίσταση, ψάχνοντας πάντοτε την καλύτερη μαρινάδα, ώστε να τη συνοδεύσουμε.

Υπάρχουν άπειρες συνταγές για μαρινάδες και κάθε μάγειρας/μαγείρισσα έχει τη δική του. Υπάρχουν συνταγές για μαρινάδες εξαιρετικά περίπλοκες και κάποιες άλλες συνταγές εξαιρετικά απλές. Η παρακάτω συνταγή για μαρινάδα είναι εξαιρετική, τοπ, έχει μόνο τρία υλικά και μάλιστα απλά και επιτυγχάνει πάντα το στόχο που είναι να είναι το κρέας γευστικό και μαλακό, διαλέγοντας το πιο σωστό στο κρεοπωλείο.

Τα υλικά της μαρινάδας

  • 1 μέρος σάλτσα σόγιας
  • 1 μέρος ελαιόλαδο
  • 1 μέρος βαλσάμικο ξύδι

Η συνταγή θεωρείται ιδανική καθώς περιέχει όλα εκείνα τα στοιχεία που χρειάζονται σε μια καλή μαρινάδα όπως αλάτι, οξύ και λίπος. Έξτρα, αν θέλετε, μπορείτε να προσθέσετε αρωματικά όπως θυμάρι και ρίγανη, πιπέρι, ξερό κρεμμύδι ή σκόρδο.

Αλάνθαστη μαρινάδα: Το κόλπο με το ελαιόλαδο και 2 ακόμα υλικά για να απογειώσετε το κρέας σας

Η εκτέλεση της μαρινάδας

  • Για να υπολογίσετε την ποσότητα σκεφτείτε ότι το ιδανικό είναι για μια μπριζόλα να αναμείξετε μια κουταλιά της σούπας σάλτσα σόγιας, με μια κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο και μια κουταλιά της σούπας βαλσάμικο ξύδι.
  • Απλά χτυπήστε μαζί τα τρία υλικά. Αν θέλετε να βάλετε κάποιο έξτρα υλικό προσθέστε το σε αυτή τη φάση.
  • Βάλτε τη μαρινάδα σας σε ένα μπολ ή σε ένα σακουλάκι βάλτε μέσα την μπριζόλα.
  • Μαρινάρετε από 30 λεπτά έως 12 ώρες. Για μαρινάρισμα πέραν του μισάωρου βάλτε την μπριζόλα με τη μαρινάδα της στο ψυγείο.
  • Βγάλτη την μπριζόλα από το ψυγείο μισή ώρα πριν τη μαγειρέψετε.
  • Προθερμάνατε το τηγάνι σε δυνατή φωτιά.
  • Ψήστε την μπριζόλα για 4 με 5 λεπτά ανά πλευρά για medium-rare αποτέλεσμα, 5 με 6 λεπτά για medium αποτέλεσμα και 7 με 8 λεπτά για well-done αποτέλεσμα.
  • Κατεβάστε την μπριζόλα από τη φωτιά και αφήστε να ξεκουραστεί για 3 με 7 λεπτά πριν την κόψετε

Ζουμερή τηγανιά κοτόπουλου με λαχανικά για την Τσικνοπέμπτη

Σήμερα θα δοκιμάσουμε μία ζουμερή τηγανιά κοτόπουλο για την Τσικνοπέμπτη που είναι υπέροχη ιδέα για την Τσικνοπέμπτη. Όμως μπορούμε να την φτιάξουμε και για μεζεδάκι ή για μεσημεριανό οποιαδήποτε μέρα. Με την ευκαιρία, δείτε το κόλπο για να πετύχετε ζουμερό στήθος κοτόπουλου.

Υλικά

  • Κοτόπουλο 1 κιλό σε μπουκιές (από στήθος και μπούτι)
  • Πιπεριά Φλωρίνης 1
  • Πιπεριά 1 πράσινη
  • Αλατι Κατά βούληση
  • Πιπέρι Κατά βούληση
  • Κρασι 1 ποτηράκι του κρασιού λευκό ξηρο
  • Λεμονι Χυμό από 1
  • Ρίγανη Κατά βούληση

Ζουμερή τηγανιά κοτόπουλου με λαχανικά για την Τσικνοπέμπτη

Ποιος μπορεί να πει όχι σε μία ζουμερή τηγανιά κοτόπουλο φτιαγμένη από τα χεράκια μας; Μιας και η Τσικνοπέμπτη πλησιάζει είπαμε κι εμείς να…τσικνίσουμε λίγο και φτιάξαμε για εσάς μία πεντανόστιμη τηγανιά κοτόπουλο που θα σας μείνει αξέχαστη.

Εκτέλεση

  • Σε ένα βαθύ τηγάνι σοτάρουμε καλά σε λίγο ελαιόλαδο τις μπουκιές κοτόπουλου.
  • Προσθέτουμε την πιπεριά Φλωρίνης κομμένη σε μικρά κομμάτια αλλά και την πράσινη πιπεριά.
  • Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι και μόλις πάρουν χρώμα και μαραθούν λίγο οι πιπεριές σβήνουμε με το κρασί.
  • Σιγοβράζουμε μέχρι να μείνει το φαγητό μόνο με το λάδι του και στο τέλος ρίχνουμε την ρίγανη και τον χυμό λεμονιού.
 

Σπίτι

Ροή ειδήσεων

Share