Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Θα γλείφετε τα δάχτυλά σας: Η μυστική συνταγή μαρινάδας των σεφ για το κρέας

Θα σας ζητάνε τη συνταγή!

19 Φεβρουαρίου 2023 20:39
Θα γλείφετε τα δάχτυλά σας: Η μυστική συνταγή μαρινάδας των σεφ για το κρέας
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Με αυτή τη μυστική συνταγή μαρινάδας των σεφ θα έχετε το τέλειο αποτέλεσμα στο κρέας σας.

Αυτή η μαρινάδα είναι πολύ γευστική και, πριν μαγειρέψουμε, φροντίζουμε να την έχουμε ρίξει πάνω από το κρέας για 8 ώρες. Με την ευκαιρία, δείτε το κόλπο για να βγαίνει ζουμερό το κρέας χωρίς να συρρικνώνεται.

Υλικά

  • ⅓ φλιτζάνι σάλτσα σόγιας
  • ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • ⅓ φλιτζάνι φρέσκο χυμό λεμονιού
  • 1 ½ κουταλιά της σούπας σκόνη σκόρδου
  • 3 κουταλιές της σούπας ξερό βασιλικό
  • 1 ½ κουταλιά της σούπας μαϊντανός
  • 1 κουταλάκι του γλυκού αλεσμένο λευκό πιπέρι
  • ¼ κουταλάκι του γλυκού σάλτσα καυτερής πιπεριάς (προαιρετικά)
  • 1 κουταλάκι του γλυκού σκόρδο ξερό ψιλοκομμένο (προαιρετικά)

μαρινάδα σεφ για κρέας

Εκτέλεση

Βάζουμε τη σάλτσα σόγιας, το ελαιόλαδο, τον χυμό λεμονιού, τη σκόνη σκόρδου, τον βασιλικό, τον μαϊντανό και το πιπέρι σε ένα μπλέντερ.

Προσθέτουμε τη σάλτσα καυτερής πιπεριάς και το σκόρδο, αν θέλουμε και ανακατεύουμε σε υψηλή ταχύτητα για 30 δευτερόλεπτα μέχρι να ανακατευτούν καλά.

Ρίχνουμε τη μαρινάδα πάνω από το κρέας. Σκεπάζουμε και βάζουμε στο ψυγείο για έως και 8 ώρες. Μαγειρεύουμε το κρέας όπως θέλουμε.

Δεν είναι το αλάτι, ούτε το ψήσιμο: Εκεί κρύβεται το μυστικό της επιτυχίας για την τέλεια μπριζόλα

Τις περισσότερες φορές, όταν μαγειρεύουμε κρέας για δείπνο, το σερβίρουμε κατευθείαν με το που βγαίνει από το φούρνο. Και είναι κάπως λογικό, καθώς μετά από μια δύσκολη μέρα το μόνο που θες είναι να φας και να «λιώσεις» στον καναπέ. Με την ευκαιρία, δείτε το υλικό στην μαρινάδα που θα κάνει το κρέας σας "λιχουδιά".

Αυτό, ωστόσο, μόνο καλό δεν είναι για το κρέας αλλά και για την απόλαυσή σας. Βλέπετε, όταν βγάζουμε το κρέας από το φούρνο και το κόβουμε κατευθείαν, όλοι οι χυμοί του φεύγουν κατευθείαν από το εσωτερικό και χύνονται στην επιφάνεια εργασίας, αφήνοντας τις μπριζόλες ή το ψητό μας στεγνά.

Ούτε αλάτισμα, ούτε ψήσιμο: Εκεί κρύβεται το μυστικό για το τέλειο ψήσιμο στην μπριζόλα

Αυτό που πρέπει να κάνετε είναι να προγραμματίζετε, όσο είναι δυνατόν, τα γεύματά σας, έτσι ώστε το κρέας που θα ψήσετε, σοτάρετε ή μαγειρέψετε να έχει χρόνο να «ξεκουραστεί» μόλις απομακρυνθεί από τη φωτιά. Αυτός ο χρόνος θα βοηθήσει του χυμούς να μεταφερθούν στο κέντρο του κρέατος και να μοιραστούν σε ίσες ποσότητες σε όλα τα σημεία του.

Δεν έχει σημασία αν το κρέας σας είναι φτηνό ή ακριβό, ο κανόνας ξεκούρασης ισχύει και στις δύο περιπτώσεις. Μια μπριζόλα ή ένα στήθος κοτόπουλου χρειάζονται γύρω στα 5 λεπτά ξεκούρασης, ενώ ένα ολόκληρο μοσχαρίσιο πλευρό ή ένα ολόκληρο κοτόπουλο χρειάζονται γύρω στα 20 με 30 λεπτά.

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share