Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Ποιό αυγό; Αυτό είναι το υλικό στον κιμά που θα κάνει extra αφράτα τα μπιφτέκια σας

Εσείς ακόμα να το δοκιμάσετε;

1 Ιανουαρίου 2023 22:42
Ποιό αυγό; Αυτό είναι το υλικό στον κιμά που θα κάνει extra αφράτα τα μπιφτέκια σας
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Το λάθος που κάνουν πολλοί όταν φτιάχνουν μπιφτέκια ξεκινάει από τον κιμά. Αν δεν φτιαχτεί όπως πρέπει τα μπιφτέκια θα γίνουν στεγνά και όχι ζουμερά. Μάλιστα μπορεί να χαλάσει και η γεύση.

Η πρόσθεση αυγού στη σύνθεση του μπιφτεκιού που πολλοί οικιακοί μάγειρες κάνουν (όχι σεφ), απορρίφθηκε κατόπιν δοκιμής, απ’ τη πρώτη μπουκιά. Δεν προσθέτει απολύτως τίποτα εκτός από βαρύτερη γεύση και πιο πυκνή σύνθεση, πράγματα που δεν είναι ζητούμενα στο μπιφτέκι. Μάλιστα μπορείτε να δοκιμάσετε να προσθέσετε ρύζι αντί για ψωμί, και σίγουρα θα τα λατρέψετε με αυτό τον τρόπο. Με την ευκαιρία, δείτε την συνταγή για κεφτεδάκια σκέτα μέλι.

Ποιό αυγό; Αυτό είναι το υλικό που θα κάνει extra αφράτα τα μπιφτέκια σας

Μπιφτέκια διαίτης: Το κόλπο για να τα φτιάξετε με λίγες θερμίδες χωρίς ενοχές

Τα μπιφτέκια είναι το αγαπημένο φαγητό πολλών, καθώς εκτός από χορταστικά είναι και εύγευστα χωρίς κανένα κόπο. Παρ' όλα αυτά, οι θερμίδες τους είναι πολλές, γι΄αυτό και εμείς σας παρουσιάζουμε μια συνταγή διαίτης που είναι πιο light. Αν ωστόσο δεν σας νοιάζει, μπορείτε να δοκιμάσετε αυτή τη γαλλική εκδοχή.

Τα υλικά για τα μπιφτέκια διαίτης

  • ½ κιλό κιμά
  • 1 ψωμί 2-3 ημερών
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι ή 2-3 μέτρια κρεμμύδια
  • 1 κουταλάκι του γλυκού ρίγανη
  • 1 ματσάκι μαϊντανό
  • 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 1 φλιτζάνι του καφέ ελαιόλαδο
  • λίγο επιπλέον ελαιόλαδο για το πλάσιμο του κιμά

μπιφτέκια διαίτης

Εκτέλεση συνταγής για μπιφτέκια διαίτης

Βήμα 1

Ξεκινάμε την προεργασία από το προηγούμενο βράδυ πριν μαγειρέψουμε τα μπιφτέκια μας ή το πρωί της ίδιας μέρας για να τα φάμε στο βραδινό γεύμα μας.

Βήμα 2

Βάζουμε σε ένα μπολ νερό. Κόβουμε δύο μεγάλες φέτες ψωμί και το βάζουμε μέσα στο μπολ, να μουλιάσει. Μόλις μουλιάσει, αφαιρούμε το εξωτερικό μέρος από το ψωμί, την κόρα και κρατάμε μόνο το εσωτερικό.

Βήμα 3

Παίρνουμε ένα μεγάλο κρεμμύδι, το καθαρίζουμε με το μαχαίρι και το ξεπλένουμε με νερό. Αφαιρούμε το νερό από το μπολ και μένει μόνο η ψίχα του ψωμιού. Τρίβουμε το κρεμμύδι με το χοντρό μέρος του τρίφτη και το ρίχνουμε μέσα στο μπολ.

Βήμα 4

Βγάζουμε τον κιμά από το ψυγείο και τον τοποθετούμε στο μπολ. Αν ο κιμάς είναι περισσότερο από μισό κιλό, θα προσθέσουμε 1-2 κρεμμύδια. Αυτό είναι το μυστικό, για να γίνουν μαλακά τα μπιφτέκια, δεν χρειάζεται να βάλουμε πολύ ψωμί.

Βήμα 5

Προσθέτουμε στον κιμά που είναι μέσα στο μπολ, 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι, 1 κουταλάκι του γλυκού ρίγανη και 4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο ή 1 φλιτζάνι καφέ ελαιόλαδο, αν θέλουμε να έχουν περισσότερο.

μπιφτέκια λίγες θερμίδες

Βήμα 6

Παίρνουμε ένα ματσάκι μαϊντανό, κρατάμε όσο θέλουμε, κόβουμε και αφαιρούμε τα κοτσάνια. Ψιλοκόβουμε τα φύλλα του μαϊντανού και τα βάζουμε και αυτά μέσα στον κιμά.

Βήμα 7

Ανακατεύουμε με τα χέρια μας και πλάθουμε τον κιμά μαζί με τα υπόλοιπα υλικά, ρίχνοντας στα χέρια μας λίγο ελαιόλαδο.

Βήμα 8

Αν έχουμε ξεκινήσει την προεργασία από το προηγούμενο βράδυ, αφήνουμε τον κιμά στο ψυγείο κατά τη διάρκεια της νύχτας για να μαλακώσει. Σε κάθε περίπτωση, πρέπει να μείνει στο ψυγείο μαζί με τα υπόλοιπα υλικά μερικές ώρες, για παράδειγμα να τον φτιάξουμε το πρωί και να μείνει μέσα στο ψυγείο μέχρι το μεσημέρι ή το βράδυ και τότε θα μπορούμε να πλάσουμε τα μπιφτέκια.

Βήμα 9

Όταν λοιπόν ο κιμάς μαλακώσει, τον βγάζουμε από το ψυγείο και σχηματοποιούμε τα μπιφτέκια.

Βήμα 10

Τα βάζουμε να ψηθούν, σε μέτριο φούρνο, στους 180 βαθμούς. Ψήνουμε μισή ώρα από τη μια πλευρά και στη συνέχεια τα γυρνάμε και τα αφήνουμε να ψηθούν άλλα 30 λεπτά από την άλλη πλευρά.

 

Σπίτι

Ροή ειδήσεων

Share