Τετάρτη, 01 Μαΐου 2024

Ποιά χλωρίνη; Αυτά είναι τα 2 θαυματουργά κόλπα για να διώξετε τις κιτρινίλες από τα παπούτσια

Δοκιμάστε τα και θα μας θυμηθείτε

8 Οκτωβρίου 2022 09:22
Ποιά χλωρίνη; Αυτά είναι τα 2 θαυματουργά κόλπα για να διώξετε τις κιτρινίλες από τα παπούτσια
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Είναι γεγονός ότι ορισμένες καθημερινές δραστηριότητές, όπως τα σπορ, το γυμναστήριο ή οι βόλτες στα μαγαζιά, συχνά οδηγούν σε ένα «τραγικό» και αναπόφευκτο αποτέλεσμα... για τα παπούτσια σας. Ποιο είναι αυτό; Μα φυσικά, η αλλοίωση του χρώματός τους που οδηγεί στην εμφάνιση κίτρινων σημαδιών που καταστρέφουν την τέλεια όψη τους. Με την ευκαιρία, δείτε το σπιτικό κόλπο με ξύδι και άλλα 3 υλικά για να καθαρίσετε στην εντέλεια τον φούρνο μικροκυμάτων.

Μάλιστα, τα λευκά και τα πάνινα παπούτσια τείνουν να υποφέρουν περισσότερο από αυτήν την χρωματιστή νόσο, γεγονός που μπορεί να σας προκαλεί ερωτηματικά σχετικά με το ποιος είναι ο ιδανικός τρόπος για να τα καθαρίσετε μιας και η χλωρίνη δεν αποτελεί σε καμιά περίπτωση τη σωστή λύση σε αυτόν το γρίφο. Εμείς σας παρουσιάζουμε δύο εύκολους τρόπους για να απαλλαγείτε από τις κιτρινίλες και να κάνετε τα παπούτσια σας να λάμπουν και πάλι!

Ποιά χλωρίνη; Αυτό είναι τα 2 θαυματουργά κόλπα για να διώξετε τις κιτρινίλες από τα παπούτσια

Ξεχάστε τα κίτρινα σημάδια με... καθαριστικό για τα τζάμια

Το καθαριστικό για τα τζάμια αποδεικνύεται ένας πανίσχυρος σύμμαχος στην καθαριότητα γενικά μιας και εξαφανίζει τελείως τα κίτρινα σημάδια από τα παπούτσια σας. Ψεκάστε, λοιπόν, την «πληγείσα» περιοχή με αυτό, αφήστε το να δράσει για μερικά λεπτά και, στη συνέχεια, τρίψτε καλά το σημείο με ένα καθαρό πανί. Τέλος, ξεπλύνετε τα παπούτσια σας με λίγο χλιαρό νερό.

Ξεχάστε τα κίτρινα σημάδια με λευκό ξίδι

Το μαγικό λευκό ξίδι φαίνεται ότι μπορεί να σας βοηθήσει να σώσετε τα παπούτσια σας από το κίτρινο «κακό» που τα βρήκε. Τρίψτε, λοιπόν, το λεκέ με λίγο λευκό ξίδι και αφήστε τα παπούτσια σας στον ήλιο για 3-4 ώρες προτού τα ξεπλύνετε καλά με κρύο νερό.

Αναμείξτε μαγειρική σόδα με 2 ακόμα υλικά και κάντε την κεραμική εστία του "κουτιού"

Αν έχετε λίγο χρόνο στη διάθεσή σας μάλλον έχει έρθει η ώρα να κάνετε ένα καλό καθάρισμα στις κεραμικές σας εστίες.

Αν είστε από τις νοικοκυρές που μαγειρεύουν συνεχώς τότε οι κεραμικές εστίες θα χρειάζονται συχνό καθάρισμα. Δείτε πώς μπορείτε να τις λάμψετε μέσα σε μερικά λεπτά ακολουθώντας τα tips που σας δίνουμε. Με την ευκαιρία, δείτε το φυσικό κόλπο για να απομακρύνετε τους λεκέδες από το χαλί.

Τα υλικά που θα χρειαστείτε είναι:

Βήματα

  • Ξεκινήστε ρίχνοντας πάνω στις εστίες σας μια στρώση ξίδι. Ρίξτε από πάνω μαγειρική σόδα και δείτε να δημιουργείται ένας αφρός. Αυτός ο αφρός είναι που θα κάνει όλη τη δουλειά.
  • Αφήστε το μείγμα να δράσει για μερικά λεπτά και έπειτα πάρτε ένα κομμάτι εφημερίδας και αρχίστε να τρίβετε με απαλές κυκλικές κινήσεις.
  • Αντικαταστήστε την εφημερίδα σας μόλις μαλακώσει πολύ.
  • Αφού περάσετε όλη την επιφάνεια με ένα στεγνό πανί αφαιρέστε όλο το μείγμα ξιδιού-μαγειρικής σόδας. Περάστε άλλη μια με ένα καθαρό πανί και η εστία σας θα λάμψει.

 Αναμείξτε μαγειρική σόδα με 2 ακόμα υλικά και κάντε την κεραμική εστία του

 

Σπίτι

Ροή ειδήσεων

Share