Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Το σπιτικό κόλπο με ξύδι και άλλα 3 υλικά για να καθαρίσετε στην εντέλεια τον φούρνο μικροκυμάτων

Σπιτικό και φυσικό απολυμαντικό

7 Οκτωβρίου 2022 14:31
Το σπιτικό κόλπο με ξύδι και άλλα 3 υλικά για να καθαρίσετε στην εντέλεια τον φούρνο μικροκυμάτων
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Τον φούρνο μικροκυμάτων τον χρησιμοποιούμε πολύ! Γι αυτό θέλει πολύ συχνά καθάρισμα! Το καθάρισμα όμως δεν θα πρέπει να μας δυσκολεύει. Θα πρέπει να γίνεται εύκολα και αποτελεσματικά για να μη χρειάζεται να επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία. Με την ευκαιρία, δείτε το φυσικό κόλπο για να καθαρίσετε την κεραμική εστία.

Οι ειδικοί στο καθάρισμα προτείνουν να χρησιμοποιούμε απλά υλικά που όλοι έχουμε ήδη στα ντουλάπια μας και χρησιμεύουν για πολλά πράγματα. Για το καθάρισμα του φούρνου μικροκυμάτων θα χρειαστείς νερό, ξύδι, λεμόνι, ένα μπολ και ένα πανί.

Πώς να καθαρίσεις τον φούρνο μικροκυμάτων

  • Ανακάτεψε σε ένα μπολ 1 κούπα νερό, 1 κούπα ξύδι, δύο κουταλιές χυμό λεμονιού. Τοποθέτησε το μπολ στο κέντρο του φούρνου μικροκυμάτων.
  • Βάλε τον φούρνο μικροκυμάτων να δουλέψει για δύο λεπτά. Μόλις γεμίσει με ατμό χρησιμοποίησε το πανί για να σκουπίσεις το εσωτερικό του. Θα δεις πώς τα λίπη και οι μυρωδιές έχουν εξαφανιστεί!

Λίπη που επιμένουν

Αν δεν έχει καθαριστεί για πολύ καιρό, ο φούρνος θα χρειαστεί περισσότερο καθάρισμα. Αφού κάνεις την διαδικασία με το μπολ και καθαρίσεις με το πανί, χρησιμοποίησε λίγη μαγειρική σόδα και απορρυπαντικό πιάτων και ξαναπέρασε τον φούρνο με ένα σφουγγάρι.

Το σπιτικό κόλπο με ξύδι και άλλα 3 υλικά για να καθαρίσετε στην εντέλεια τον φούρνο μικροκυμάτων

Καθαρισμός του φούρνου εξωτερικά

Το μπολ με το διάλυμα από νερό, ξύδι και λεμόνι είναι εξαιρετικό για να καθαρίσεις τον φούρνο σου εξωτερικά! Δεν χρειάζεται να ξοδέψεις χημικά απορρυπαντικά γιατί το διάλυμα αυτό δεν είναι μόνο αποτελεσματικό και φυτικό, αλλά επίσης μικροβιοκτόνο! Το μόνο που θα χρειαστείς λοιπόν είναι χαρτί κουζίνας και το μείγμα. Πέρασε όλη την εξωτερική επιφάνεια με το εμποτισμένο χαρτί και ο φούρνος θα λάμπει!

Πολύ πιο γρήγορο καθάρισμα

Αν θες έναν ακόμα πιο γρήγορο τρόπο να καθαρίσεις τον φούρνο μικροκυμάτων ή αν δεν έχεις όλα τα υλικά, υπάρχει δύο λύσεις:

  • Μπορείς να κόψεις ένα λεμόνι στα δύο και να το βάλεις απευθείας μέσα στον φούρνο. Βάλε τον φούρνο να δουλέψει για ένα λεπτό και παράλληλα καθάρισε την εξωτερική επιφάνεια του. Μόλις τελειώσει το λεπτό καθάρισε με ένα πανί το εσωτερικό του φούρνου.
  • Αν δεν έχεις λεμόνια, ξύδι ή μαγειρική σόδα, ρίξε σε ένα μπολ 1 καπάκι καθαριστικό τζαμιών ή μερικές σταγόνες απορρυπαντικό πιάτων και μία κούπα ζεστό νερό. Με ένα σφουγγάρι ξεκίνα να καθαρίζεις το εσωτερικό του φούρνου και μόλις τελειώσεις με το ίδιο διάλυμα και χαρτί καθάρισε το εξωτερικό τού. Συνίσταται να βγάλεις από την πρίζα τον φούρνο όση ώρα καθαρίζεις με αυτόν τον τρόπο.
 

Σπίτι

Ροή ειδήσεων

Share