Κυριακή, 28 Απριλίου 2024

Παίρνει μια χούφτα παγάκια και τα πετάει μέσα στη γλάστρα - Δείτε τι θα συμβεί στα φυτά και αμέσως θα το κάνετε

Απίστευτο!

30 Σεπτεμβρίου 2022 08:31
Παίρνει μια χούφτα παγάκια και τα πετάει μέσα στη γλάστρα - Δείτε τι θα συμβεί στα φυτά και αμέσως θα το κάνετε
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Το πανέξυπνο κόλπο με τα παγάκια μέσα στην γλάστρα θα μεταμορφώσει τα φυτά σας. Δεν πάει το μυαλό σας σε τι βοηθάει, όταν το διαβάσετε όμως θα το δοκιμάσετε.

Με την ευκαιρία, δείτε επίσης: Προστατέψτε τα φυτά στο μπαλκόνι από τις χαμηλές θερμοκρασίες με 4 βήματα

Μία από τις πιο συχνές αιτίες θανάτου των φυτών που έχουμε στο σπίτι μας είναι το υπερβολικό πότισμα. Η λύση όμως μπορεί να κρύβεται στην κατάψυξη μας.

Αντί να ποτίσετε τα φυτά σας με το ποτιστήρι και να γεμίσετε παντού νερά, μπορείτε να βάζετε ένα μεγάλο παγάκι (ή αρκετά μικρά) στο χώμα μια φορά την βδομάδα. Η Jillian από το “I Am a Homemaker” λέει ότι τα παγάκια λιώνουν αργά και αφήνουν τις ρίζες να απορροφούν το νερό με την ησυχία τους. Ακόμα ένα κόλπο που θα τα σώσει, μετά από αυτό με τη ζάχαρη.

Παίρνει μια χούφτα παγάκια και τα πετάει μέσα στη γλάστρα - Δείτε τι θα συμβεί στα φυτά και αμέσως θα το κάνετε

Αυτή η μέθοδος είναι ιδανική επίσης και για κρεμαστά φυτά ή ορχιδέες, γιατί οι ρίζες τους πρέπει να στραγγίζουν καλά, χωρίς να μένει νερό στον πάτο της γλάστρας.

Το "μυστικό" της μαγειρικής σόδας για να διατηρείτε φρέσκα τα φυτά του σπιτιού σας

Η μαγειρική σόδα είναι ένα πολύ χρήσιμο φυσικό υλικό που μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε στον κήπο για προστατέψουμε τα φυτά μας από έντομα και ασθένειες. Κι αν μέχρι τώρα οι χρήσεις της μαγειρικής σόδας που γνωρίζαμε αφορούσαν μόνο την κουζίνα, ήρθε η ώρα να αναθεωρήσουμε, καθώς πρόκειται για ένα πραγματικό θησαυρό για τον κήπο μας! Με την ευκαιρία, δείτε το εύκολο κόλπο για να καθαρίσετε τον λεκέ με μαγειρική σόδα.

Η μαγειρική σόδα έχει ευεργετικές ιδιότητες για τα φυτά και χρησιμοποιείται για προστασία σε λαχανικά, λουλούδια, ακόμα και στο γκαζόν. Θα πρέπει να αναφέρουμε ότι η δράση της μαγειρικής σόδας είναι πιο αποτελεσματική σε προληπτικό επίπεδο και λιγότερο αποδοτική όταν έχουμε εκτεταμένες εντομολογικές και μυκητολογικές προσβολές.

Μαγειρική σόδα για προστασία σε λαχανικά

Για την αντιμετώπιση εντόμων που προσβάλλουν τα κηπευτικά μας (όπως ο αλευρώδης, η μελίγκρα κι ο τετράνυχος), καθώς και μυκητολογικών ασθενειών (ωίδιο, περονόσπορος), ετοιμάζουμε αυτοσχέδιο οικολογικό σκεύασμα για να προστατέψουμε τα φυτά μας. Υλικά 1 κουταλιά γλυκού μαγειρικής σόδας 2 κουταλιές σούπας ελαιόλαδου 2 λίτρα νερό

Μαγειρική σόδα για προστασία σε καλλωπιστικά φυτά

Για την αντιμετώπιση εντόμων (όπως η μελίγκρα κι ο τετράνυχος) και μυκητολογικών ασθενειών (ωίδιο, σκωρίαση, μελανή κηλίδωση) που προσβάλλουν τα λουλούδια μας, ψεκάζουμε με αυτοσχέδιο διάλυμα που φτιάχνουμε χρησιμοποιώντας μαγειρική σόδα. Υλικά 1 κουταλιά γλυκού μαγειρικής σόδας 1 κουταλιά γλυκού παραφινέλαιο (θερινός πολτός) 2 λίτρα νερό.

Μαγειρική σόδα στο γκαζόν

Για την αντιμετώπιση μυκητολογικών ασθενειών που δημιουργούν προβλήματα στον χλοοτάπητα, ακολουθούμε την παρακάτω συνταγή για να φτιάξουμε αυτοσχέδιο οικολογικό σκεύασμα που χρησιμοιούμε για προληπτική προστασία του γκαζόν. Υλικά 1 κουταλιά γλυκού μαγειρικής σόδας 1 κουταλιά σούπας σακχαρούχου γάλακτος 2 λίτρα νερό.

Το

Μαγειρική σόδα για να διατηρήσουμε λουλούδια σε βάζο

Αν βάλουμε 2 κουταλιές της σούπας μαγερική σόδα, 1 κουταλιά της σούπας χυμό λεμονιού σε μισό λίτρο χλιαρό νερό και το τοποθετήσουμε σε βαζο, τα λουλούδια μας θα διατηρηθούν περισσότερο καιρό έχοντας μεγαλύτερη ζωντάνια στα χρώματα τους.

Πώς εφαρμόζουμε τις συνταγές με μαγειρική σόδα στα φυτά;

Η εφαρμογή των παραπάνω συνταγών με βάση τη μαγειρική σόδα είναι ιδιαίτερα απλή. Αναμειγνύουμε τα υλικά της συνταγής σε χλιαρό νερό διατηρώντας σωστή αναλογία βάσει της ποσότητα του ψεκαστικού υγρού που θα χρησιμοποιήσουμε. Ψεκάζουμε με το ψεκαστηράκι μας κάνοντας πολύ καλή διαβροχή στο φύλλωμα των φυτών μέχρι να αρχίζει να σουρώνει. Επαναλαμβάνουμε κάθε βδομάδα αν έχουμε εκτεταμένη προσβολή ή καθε 2 βδομάδες αν ψεκάζουμε σε προληπτικό επίπεδο. Ο ψεκασμός πρέπει πάντα να γίνεται κατά το σούρουπο, όταν η θερμοκρασία είναι κάτω από 30°C για να μην έχουμε προβλήματα από εγκαύματα στα φυτά. Μετά την εφαρμογή, ξεπλένουμε καλά το ψεκαστηράκι μας για να αποφύγουμε φθορές στα λάστιχά του και το αποθηκεύουμε μέχρι την επόμενη φορά.

Κι ένα μυστικό για την μαγειρική σόδα στα φυτά

Πρέπει να σημειώσουμε ότι το ψεκαστικό υγρό που φτιάχνουμε με βάση τις συνταγές με μαγειρική σόδα, μπορεί να διατηρηθεί μέχρι 24 ώρες στο ψεκαστηράκι μας. Φροντίζουμε, λοιπόν, να φτιάχνουμε όση ποσότητα χρειαζόμαστε για να κάνουμε ένα ψέκασμα στα φυτά του κήπου και του μπαλκονιού μας, καθώς αν περισσέψει δε μπορούμε να το αποθηκεύσουμε και να το επαναχρησιμοποιήσουμε.

 

Σπίτι

Ροή ειδήσεων

Share