Πέμπτη, 18 Απριλίου 2024

Δώστε πνοή στα φυτά του μπαλκονιού με 1 κουζινικό υλικό που λίγοι γνωρίζουν και θα εκπλαγείτε

Ένα φυσικό κόλπο που θα σας σώσει

27 Σεπτεμβρίου 2022 11:41
Δώστε πνοή στα φυτά του μπαλκονιού με 1 κουζινικό υλικό που λίγοι γνωρίζουν και θα εκπλαγείτε
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Όπως φαίνεται το σκόρδο δεν είναι ικανό να μειώνει μόνο την πίεση αλλά και τα ενοχλητικά για τα φυτά έντομα και σκουλήκια, σύμφωνα με αμερικανό επιστήμονα. Με την ευκαιρία, δείτε 5 φυσικούς τρόπους αντιμετώπισης των μυρμηγκιών στον κήπο.

Πρόκειται για τον Έρικ Μπλοκ, ερευνητή του Πανεπιστημίου του Άλμπανι, ο οποίος υποστηρίζει με σθένος τον φυσικό «χημικό» πόλεμο του σκόρδου. Ο ίδιος βεβαιώνει ότι η ουσία αλισίνη που απελευθερώνει ο βολβός όταν δέχεται «επίθεση» από πεινασμένα σκουλήκια, θα μπορούσε να αποτελέσει ασπίδα για αρκετά λαχανικά.

Έτσι, δημιούργησε το ΝΕΜguard, ένα φυτοφάρμακο από σκόρδο το οποίο κατά τις πρώτες δοκιμές έδωσε ιδιαίτερα ενθαρρυντικά αποτελέσματα.

Ωστόσο, όπως εκτιμά ο Μπλοκ – ο οποίος έχει στα άμεσα σχέδιά του την έγκριση του προϊόντος σε Ευρωπαϊκή Ένωση αρχικά και ΗΠΑ αργότερα – θα περάσουν ακόμη κάποια χρόνια έως ότου το φυσικό φυτοφάρμακο κάνει την εμφάνισή του στην αγορά.

φυτα-μπαλκονι-σκορδο-5-9

Τα φυτά του τεμπέλη: Με αυτά θα ομορφύνεις το μπαλκόνι σου και χωρίς να χρειάζονται πολύ φροντίδα (video)

Φθινοπωριάζει σιγά σιγά οπότε ο καθένας από εμάς αναρωτιέται τι μπορεί να φυτέψει τον Σεπτέμβρη στον κήπο ή τις γλάστρες του. Γιατί να μην διακοσμήσετε το μπαλκόνι σας με όμορφα φυτά που δεν χρειάζονται πολύ φροντίδα;

Με την ευκαιρία, δείτε επίσης: Αραχνοπαγίδα: Αυτό είναι το φυτό που θα σας απαλλάξει για πάντα από την παρουσία αραχνών και άλλων εντόμων στο σπίτι

Αφού πρώτα έχεις καθαρίσει το μπαλκόνι σου ήρθε η στιγμή να προσθέσεις χρώμα και ομορφιά και πως θα γίνει αυτό; Με μερικά φυτά φυσικά!

Ωστόσο, αν ο χρόνος σου είναι περιορισμένος επέλεξε κάποια φυτά για το μπαλκόνι σου τα οποία να μην χρειάζονται πολύ φροντίδα και να είναι αρκετά ανθεκτικά.

Στο παρακάτω βίντεο θα ανακαλύψεις ποια είναι τα φυτά που θα ομορφύνουν το μπαλκόνι σου χωρίς να χρειαστεί να κοπιάσεις.

 

Σπίτι

Ροή ειδήσεων

Share