Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Έπεσε καφές στα ρούχα σου; Το εύκολο κόλπο για να καθαρίσεις το λεκέ με μαγειρική σόδα

Το μυστικό τρικ που χρειάζεται να ξέρετε

18 Σεπτεμβρίου 2022 10:29
Έπεσε καφές στα ρούχα σου; Το εύκολο κόλπο για να καθαρίσεις το λεκέ με μαγειρική σόδα
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Η μαγειρική σόδα είναι ένα υλικό εξαιρετικά χρήσιμο για το σπίτι, ικανό να μας βοηθήσει σε αρκετές δουλειές και να μας κάνει, ως εκ τούτου, πιο εύκολη τη ζωή, ακόμη και για το πλύσιμο των ποδιών.

Εκπλήσσεται κανείς, μάλιστα, από το τι είναι ικανό να κάνει αυτό το προϊόν, ακόμη κι όταν πρόκειται για διάφορους λεκέδες, όπως του καφέ και του τσαγιού.

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τη σόδα για να εξαφανίσετε τα σημάδια του καφέ και του τσαγιού από τα λευκά και ανοιχτόχρωμα ρούχα σας, καθώς και τις μυρωδιές από τις κούπες. Αν ο λεκές είναι σκληρός, εφαρμόστε απευθείας επάνω του με ένα σφουγγάρι.

καφές λεκές ρούχα

Σκληρά ρούχα: Μία δόση από αυτό το κουζινικό υλικό στο πλυντήριο θα κάνει τα ρούχα σας ξανά απαλά

Το πλυντήριο είναι μεγάλη υπόθεση! Αν και μας λύνει τα χέρια με τη ταχύτητα που πλένει τα ρούχα χωρίς να κοπιάζουμε, υπάρχουν κάποια δύσκολα σημεία που δεν απαιτούν απλά μία πλύση με το πλυντήριο αλλά χρειάζονται και μια ενίσχυση για ένα τέλειο αποτέλεσμα. Με την ευκαιρία, δείτε 4 χρήσεις της μαγειρική σόδας που θα κάνει τα ρούχα σας σαν καινούργια.

Ένα παράδειγμα "δύσκολων σημείων" είναι τα σκληρά υφάσματα, τα οποία χρήζουν ιδιαίτερης μεταχείρισης. Πολλές φορές το μαλλακτικό δεν αποδίδει, για αυτό και καταφεύγουμε σε φυσικές και σπιτικές λύσεις.

Ένα υλικό που θα απαλύνει τα σκληρά σας υφάσματα αποτελεσματικά είναι το ξύδι.

Πέρα σπό τη δράση του στα σκληρά υφάσματα είναι ιδανικό για να απομακρύνει τις μυρωδιές, ενώ δρα και ως αντιβακτηριδιακό.

 

Σπίτι

Ροή ειδήσεων

Share