Τετάρτη, 01 Μαΐου 2024

Έβαλε τέλος στο... αιώνιο πρόβλημα του μπάνιου: Έτσι θα σταματήσει να θαμπώνει ο καθρέφτης!

Τι πρέπει να κάνετε;

16 Μαΐου 2022 11:25
Έβαλε τέλος στο... αιώνιο πρόβλημα του μπάνιου: Έτσι θα σταματήσει να θαμπώνει ο καθρέφτης!
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Μετά από ένα ωραίο, ζεστό ντους ή μπάνιο, ο… καθρέφτης καλύπτεται από ένα στρώμα ομίχλης αρκετά παχύ που μπορείτε ακόμη και να γράψετε επάνω του!

Αν προσπαθήσετε να το σκουπίσετε με τα χέρια σας ή με μια πετσέτα, αμέσως θα γίνει πάλι θαμπός. Τι μπορείτε να κάνετε αν θέλετε να βάλετε το μακιγιάζ σας, ή γενικά να χρησιμοποιήσετε τον καθρέφτη και δεν μπορείτε να περιμένετε να ξεθαμπώσει μόνος του; Καθαρίστε το καθρέφτη του μπάνιου με κρέμα ξυρίσματος!

Δείτε επίσης: Αυτό είναι το μυστικό για να μοσχοβολάει πάντα το μπάνιο σας - Αρκούν 2 υλικά

Όσο τρελό, και αν ακούγεται, λειτουργεί πραγματικά. Πριν κάνετε το μπάνιο ή το ντους σας, αφιερώστε δύο λεπτά για να καθαρίσετε τον καθρέφτη σας… Χρησιμοποιείστε ένα διάλυμα με νερό και λευκό ξύδι (ένα φλιτζάνι λευκό ξύδι με ένα λίτρο ζεστό νερό) για να καθαρίσετε τον καθρέφτη.

καθρεφτησ-μπανιο

Βάλτε το μείγμα σε μια τσαλακωμένη εφημερίδα ή ένα πανί που δεν αφήνει χνούδι. Στη συνέχεια, χρησιμοποιήστε ένα πανί για να στεγνώσετε τον καθρέφτη. Μόλις στεγνώσει, ψεκάστε μερικές σταγόνες κρέμας ξυρίσματος στον καθρέφτη. Χρησιμοποιήστε ένα πανί για να πάει παντού.

Αφήστε το να σταθεί για λίγα δευτερόλεπτα ή ένα λεπτό και στη συνέχεια χρησιμοποιήστε ένα καθαρό πανί για να το σκουπίσετε. Όχι μόνο θα έχετε έναν καθαρό καθρέφτη στο μπάνιο σας, αλλά δεν θα θαμπώσει για τουλάχιστον μια εβδομάδα!

Τα κόλπα της μαμάς: Έτσι θα καθαρίσετε τα πλακάκια στο μπάνιο

Τα πλακάκια στο μπάνιο λερώνονται πολύ εύκολα και πολλές φορές οι λεκέδες είναι δύσκολη και το καθάρισμα πολύ απαιτητικό. Ωστόσο, μην ανησυχείτε... η λύση υπάρχει!

Με την ευκαιρία δείτε εδώ ποιο είναι το μυστικό για να μοσχοβολάει πάντα το μπάνιο σας.

Καθαρά πλακάκια

μπανιο-μυρωδια

Θα χρειαστείτε:

¼ κούπας οξυζενέ
1 κ.γ υγρό σαπούνι
½ φλιτζάνι μαγειρική σόδας

Εφαρμογή:

  • Ανακατεύουμε όλα τα υλικά.
  • Για να καθαρίσετε τις μικρές βρομιές, εφαρμόστε το υγρό σε ένα βρεγμένο σφουγγάρι και σκουπίστε το πλακάκι. Στη συνέχεια ξεπλύνετε το με νερό.
  • Σε περίπτωση που οι λεκέδες δεν φεύγουν, μπορείτε να εφαρμόσετε το υγρό πάνω στα πλακάκια και να το αφήσετε για 10 λεπτά. Μέσα σε αυτόν τον χρόνο, οι λεκέδες διαλύονται και είναι πολύ πιο εύκολο να αφαιρεθούν. Επαναλάβετε τη διαδικασία για ακόμη μια φορά και ξεπλύνετε την επιφάνεια με νερό.
  • Για να παραμένει το μπάνιο σας για περισσότερο καιρό πιο καθαρό, χρησιμοποιήστε την ακόλουθη μέθοδο: Ανακατέψτε νερό και ξύδι σε αναλογία ένα προς ένα και ψεκάστε το μείγμα πάνω αρθρώσεις των πλακιδίων, 2 φορές την εβδομάδα.

Ξεχάστε τη σκουριά από μπανιέρα και νιπτήρα: Τα τρία υλικά που υπόσχονται σίγουρη λύση στο πρόβλημα

Είναι λογικό ο χώρος του μπάνιου να μαζεύει σκουριά λόγω υγρασίας. Ωστόσο το θέαμα της σκουριάς δεν είναι ότι πιο ευχάριστο και τα καθαριστικά στο εμπόριο εμπεριέχουν πολλά επικίνδυνα χημικά για την υγεία.

Μην αγχώνεστε, καθώς σας έχουμε την απόλυτη λύση για να απαλλαγείτε από τη σκουριά που υπάρχει στη μπανιέρα ή το νιπτήρα σας.

 

Σπίτι

Ροή ειδήσεων

Share