Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

Το λάθος που κάνουν οι περισσότεροι όταν κλείνουν τη βρύση του μπάνιου

Θέλει λίγη προσοχή

12 Μαΐου 2022 14:41
Το λάθος που κάνουν οι περισσότεροι όταν κλείνουν τη βρύση του μπάνιου
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Τα χέρια μας πρέπει να τα πλένουμε συχνά έτσι και αλλιώς όπως λένε οι κανόνες υγιεινής. Τα τελευταία δυο χρόνια βέβαια, τα πλένουμε ακόμα πιο σχολαστικά και πιο συχνά, λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού. Αυτό πάει να πει ότι, οι φορές που μπαίνουμε στο μπάνιο είναι αρκετές περισσότερες. Και δεν αναφερόμαστε μόνο στο δικό μας μπάνιο, αλλά και σε τουαλέτες καταστημάτων, όπως εστιατορίων και καφέ.

Η διαδικασία του πλυσίματος των χεριών είναι συνήθως απλή. Αλλά οι περισσότεροι δεν αποφεύγουμε τα λάθη. Μια συγκεκριμένη λάθος κίνηση είναι πολύ συνηθισμένη. Πολλοί λοιπόν, όταν πλένουν τα χέρια τους σε μια τουαλέτα εκτός του σπιτιού τους, μετά ξαναπιάνουν τη βρύση για να την κλείσουν. Αυτό είναι το λάθος. Θα αναρωτιέστε τώρα ποια είναι η λύση…

Δείτε με την ευκαιρία: Τέρμα τα βάσανα στην τουαλέτα: Πήρε το υγρό πιάτων, το έριξε στη λεκάνη και είπε... αντίο στον υδραυλικό!

 Το λάθος που κάνουν οι περισσότεροι όταν κλείνουν τη βρύση του μπάνιου

Δεν χρειάζεται πολύ σκέψη. Με το χαρτί που καθαρίζεις τα χέρια σου μπορείς να πιάσεις τη βρύση και να την κλείσεις. Έτσι, θα αποφύγεις να πιάσεις τα μικρόβια που έχουν μείνει εκεί από τα δεκάδες ή ακόμα και εκατοντάδες χέρια που την έπιασαν πρόσφατα.

Πρόκειται για μια πολύ απλή κίνηση που μπορεί να σε γλιτώσει από την επαφή με αρκετά μικρόβια. Η μόνη δυσκολία είναι να μάθεις να το θυμάσαι στην αρχή και μετά θα γίνεται αυτόματα, όπως για παράδειγμα η ζώνη που φοράμε όταν μπαίνουμε στο αυτοκίνητο χωρίς να το σκεφτόμαστε.

 

Σπίτι

Ροή ειδήσεων

Share