Πέμπτη, 02 Μαΐου 2024

Το απόλυτο κόλπο της γιαγιάς Δρόσως: Εξαφάνισε το πουρί μία και καλή

Θα σας ξετρελάνει!

10 Μαρτίου 2022 17:20
Το απόλυτο κόλπο της γιαγιάς Δρόσως: Εξαφάνισε το πουρί μία και καλή
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Το πουρί, το λεπτό και μαλακό στρώμα βρωμιάς το οποίο έχει κατακαθίσει στη λεκάνη της τουαλέτας, δύσκολα εξαφανίζετε. Ωστόσο, μην ανησυχείς υπάρχουν κάποιοι φυσικοί τρόποι εφαρμογής για να καθαρίσετε αυτόν τον επίμονο λεκέ που θα σας λύσουν τα χέρια.

Παράλληλα, ποιο αντικείμενο έχει περισσότερα μικρόβια και από τη τουαλέτα.

Με σόδα, ξύδι & βραστό νερό

Ρίχνουμε στη λεκάνη μπόλικο καυτό νερό από το βραστήρα. Ρίχνουμε στη συνέχεια μισή κούπα σόδα μαγειρικής και τρίβουμε με το βουρτσάκι να πάει παντού. Δεν τραβάμε το καζανάκι. Ποτίζουμε με ξύδι κομμάτια από χαρτί κουζίνας και τα τοποθετούμε κάτω από το κοίλωμα της λεκάνης. Αφήνουμε έτσι τουλάχιστον 20 λεπτά ή και περισσότερο, αν γίνεται.

Αφαιρούμε στο εικοσάλεπτο τα χαρτιά κουζίνας και τρίβουμε ξανά με το βουρτσάκι παντού στη λεκάνη. Με μια παλιά οδοντόβουρτσα μπορούμε να τρίψουμε ακόμη πιο αποτελεσματικά γύρω από τα τοιχώματα. Πατάμε το καζανάκι για να ξεβγάλουμε.

Ξύσιμο με ελαφρόπετρα ή άλλο αιχμηρό αντικείμενο

Έχουμε καθαρίσει τη λεκάνη, είτε με τον παραπάνω τρόπο που είπαμε είτε με άλλο τρόπο, αλλά εξακολουθούν να υπάρχουν δύσκολα σημεία; Δεν πρέπει να απογοητευόμαστε.

Εδώ θα χρειαστούμε μια παλιά ελαφρόπετρα ή συρματάκι κουζίνας ή ξύστρα κεραμικής εστίας. Εφόσον η τουαλέτα είναι πια καθαρή και οι λεκέδες έχουν μαλακώσει, φοράμε τα γάντια μας και τρίβουμε με υπομονή τα δύσκολα αυτά σημεία.

Το απόλυτο κόλπο της γιαγιάς Δρόσως: Εξαφάνισε το πουρί μία και καλή

Με αναψυκτικό τύπου cola

Τα αναψυκτικά τύπου cola έχουν δοκιμαστεί ως διαβρωτικά σε διάφορες περιπτώσεις και με πολύ καλά μάλιστα αποτελέσματα! Μήπως να το ξανασκεφτούμε την επόμενη φορά πριν τα καταναλώσουμε;

Τι κάνουμε στην περίπτωση της λεκάνης μας; Αδειάζουμε ένα κουτάκι αναψυκτικού σε όλες τις περιοχές όπου συγκεντρώνεται το πουρί. Ενισχύουμε όμως τη δράση του αναψυκτικού ρίχνοντας και μισή κούπα σόδα. Αφήνουμε το μείγμα να δράσει ολόκληρη τη νύχτα και την επομένη βουρτσίζουμε δυνατά και ξεπλένουμε.

 

Σπίτι

Ροή ειδήσεων

Share