Τρίτη, 30 Απριλίου 2024

Γέμισε ένα μπουκάλι με ξύδι και απορρυπαντικό πιάτων και ψέκασε το χαλί - Με το αποτέλεσμα θα εκπλαγείτε!

Το καλύτερο σπιτικό καθαριστικό!

28 Απριλίου 2020 10:33
Γέμισε ένα μπουκάλι με ξύδι και απορρυπαντικό πιάτων και ψέκασε το χαλί - Με το αποτέλεσμα θα εκπλαγείτε!

Το να δημιουργηθεί ένας λεκές στο χαλί είναι από τα πιο συνηθισμένα φαινόμενα, ειδικά αν στο σπίτι υπάρχουν παιδιά, κατοικίδια ή ακόμη κι αν απλά είσαι απρόσεκτος.

Μπορεί να είναι ένα ποτήρι κρασί, υπολείμματα λάσπης ή στάχτη. Όποιος κι αν είναι ο λόγος που έχει αφήσει σημάδια στα χαλιά σας, υπάρχει η πλέον οικονομική λύση, ένα πανίσχυρο καθαριστικό για χαλιά που θα σας λύσει τα χέρια και θα κάνει τα χαλιά σας πεντακάθαρα! Ως γνωστόν, το ξύδι αποτελεί ένα από τα πιο ισχυρά καθαριστικά που μπορούν να βρεθούν μέσα σε ένα σπίτι, δείτε εδώ τι θα συμβεί αν ρίξετε ένα ποτήρι λευκό ξύδι στη λεκάνη του μπάνιου σας. Το ξύδι είναι λοιπόν το βασικό υλικό που θα σώσει και τα χαλιά σας.

Ποια υλικά θα χρειαστείτε

  • 1 κ.γ. απορρυπαντικό για τα πιάτα
  • 1 κ.σ. λευκό ξίδι
  • 1 φλ. ζεστό νερό
  • 1 μικρό δοχείο σπρέι (θα το βρείτε σε καταστήματα με είδη μαγειρικής)

Πώς θα το φτιάξετε

Ρίξτε το απορρυπαντικό για τα πιάτα στο δοχείο. Στη συνέχεια, προσθέστε το λευκό ξίδι και το ζεστό νερό. Τέλος, κλείστε το δοχείο καλά χρησιμοποιώντας το καπάκι.

Πώς θα το χρησιμοποιήσετε

Χρησιμοποιήστε την ηλεκτρική σκούπα για να καθαρίσετε καλά την περιοχή γύρω από το λεκέ. Στη συνέχεια, τρίψτε καλά το σημείο με την τραχιά πλευρά του σφουγγαριού για τα πιάτα. Ψεκάστε την περιοχή με το καθαριστικό για χαλιά που έχετε φτιάξει και τρίψτε ελαφρά τον λεκέ με μια πετσέτα. Τέλος, ρίξτε λίγο νερό και πιέστε ελαφρά με την πετσέτα μέχρι να στεγνώσει το «πληγέν» σημείο και να εξαφανιστεί ο λεκές.

Μικρή συμβουλή: Προτού το χρησιμοποιήσετε για να καθαρίσετε κάποιον λεκέ, δοκιμάστε το σε μια μικρή επιφάνεια του χαλιού σας, προκειμένου να σιγουρευτείτε ότι δεν θα δημιουργήσει ακόμη μεγαλύτερο πρόβλημα.

Ανακάτεψε σε ένα μπολ λευκό ξύδι με υγρό πιάτων και ψέκασε με το μείγμα τα παντζούρια της - Μόλις δείτε το αποτέλεσμα θα τρέξετε να το κάνετε

Η καθαριότητα είναι μισή αρχοντιά λέγαν οι παλιές νοικοκυρές. Κι όταν λέμε καθαριότητα δεν εννοούμε μόνο τα εμφανή σημεία αλλά και αυτά που δεν πάει καν το μυαλό σου πως κρύβεται μέσα τόση σκόνη. Ένα εξ αυτών και τα παντζούρια που είναι εκτεθειμένα όσο τίποτε άλλο σε σκόνη και μικρόβια. Μη βιαστείς να ανοίξεις το λάστιχο και απλά να τα βρέξεις δεν θα αλλάξει τίποτα, επίσης μην τρέξεις να ξοδέψεις μια περιουσία σε καθαριστικά και απολυμαντικά. Η λύση είναι μια και κρύβεται στο ξύδι.

Το θαυματουργό αυτό υλικό που βρίσκεται σε κάθε σπίτι θα σου λύσει τα χέρια για ακόμη μια φορά γιατί όπως έχουμε ξαναπεί είναι ένα προϊόν που παίζει πρωταγωνιστικό ρόλο σε θέματα καθαριότητας, δείτε εδώ τι θα συμβεί να ρίξετε στο βάζο με τα λουλούδια ξύδι και λίγη ζάχαρη.

Κοιτάξτε λοιπόν πόσο απλά μπορείτε να καθαρίσετε τα παντζούρια σας!

Μέσα σε ένα μπολ ή βαποριζατέρ ανακάτεψε ζεστό νερό με υγρό πιάτων και πρόσθεσε το θαυματουργό λευκό ξίδι που κάνει τις επιφάνειες να λάμπουν! Για να φύγουν οι σκόνες ένα βουρτσάκι που θα φτάνει μέσα στις γρίλιες θα σου φανεί πολύ χρήσιμο! Επίσης μπορείς να χρησιμοποιήσεις ένα λάστιχο βρύσης για να ρίξεις νερό από το εσωτερικό των παντζουριών προς το εξωτερικό (ποτέ αντίστροφα!).

Πριν πούμε οτιδήποτε άλλο, πρέπει να ειπωθεί πως ποτέ δεν πρέπει να ρίξουμε νερό στα παντζούρια από έξω προς τα μέσα. Μόνο από τη μέσα πλευρά προς τα έξω μπορούμε. Μάλιστα είναι καλύτερα πριν καθαρίσουμε εξωτερικά να μαζέψουμε την σκόνη με ηλεκτρική σκούπα ή σκουπάκι ή ένα πανί που μαζεύει και συγκρατεί τη σκόνη. Μετά με ένα καθαρό πανί μπορείς να χρησιμοποιήσεις το μείγμα από νερό, απορρυπαντικό πιάτων και ξίδι.

 

Σπίτι

Ροή ειδήσεων

Share