Τεμαχίστηκε ενώ ακόμη ζούσε: Η φρικτή παιδοκτονία της μικρής Άννυ από τον ίδιο της τον πατέρα

«Αισθανόταν τα πάντα τη στιγμή που την τεμάχιζαν»
Ήταν 21 Απριλίου του το 2015, όταν ένα ζευγάρι δήλωσε στο «Χαμόγελο του Παιδιού» και έπειτα στο Αστυνομικό Τμήμα Ομονοίας την εξαφάνιση της 4χρονης κόρης του. Όπως θα αποδειχθεί στην πορεία, συγκλονίζοντας το πανελλήνιο, ο πατέρας ήταν ο δολοφόνος της. Τη σκότωσε μέσα στο διαμέρισμα που διέμενε η οικογένεια στη Μιχαήλ Βόδα, στο κέντρο της Αθήνας.
Ειδικότερα, ο 27χρονος πατέρας, με καταγωγή από τη Βουλγαρία, δολοφόνησε, τεμάχισε, έβρασε και πέταξε ό,τι είχε απομείνει από το παιδί του σε διάφορα σημεία της Αττικής, ούτως ώστε να το φάνε τα σκυλιά. Ενδεικτικό της βαναυσότητας του εγκλήματος, είναι ότι ποτέ δε δόθηκαν λεπτομέρειες στη δημοσιότητα.
Από την πρώτη στιγμή, οι αστυνομικές Αρχές κατάλαβαν ότι κάτι περίεργο συνέβαινε, καθώς η 25χρονη μητέρα της μικρής Άννυ, επίσης βουλγαρικής καταγωγής, έπεφτε συνεχώς σε αντιφάσεις σχετικά με το πώς εξαφανίστηκε η κόρη της.
Αρχικά, ισχυρίστηκε στους αστυνομικούς του Τμήματος Ανηλίκων πως το κοριτσάκι της χάθηκε από την αγκαλιά μιας συμπατριώτισσάς της, της Σύλβιας, που είχε αναλάβει να το προσέχει όσο εκείνη θα έλειπε στο εξωτερικό.
Στη συνέχεια, παραδέχθηκε ότι είπε ψέματα, για να καλύψει τον τοξικομανή σύντροφό της και πατέρα της Άννυ, στον οποίο είχε αναθέσει την φροντίδα του παιδιού για όσο διάστημα θα έλειπε.
Η μητέρα της 4χρονης βρισκόταν στο Βερολίνο για περίπου έναν μήνα και μόλις επέστρεψε στην Αθήνα, ο σύντροφός της τής αποκάλυψε πως το παιδί εξαφανίστηκε όσο εκείνος κοιμόταν.
Τότε, οι γονείς του παιδιού ταξίδεψαν στη Βουλγαρία, ώστε να συμβουλευτούν τους γονείς της μητέρας για το τι να κάνουν. Το λογικό θα ήταν να απευθυνθούν αμέσως στην Αστυνομία και να δηλώσουν την εξαφάνιση.
Η ομολογία του πατέρα της μικρής Άννυ
Φτάνοντας στην άκρη του νήματος, οι αστυνομικές Αρχές διαπίστωσαν ότι πίσω από την εξαφάνιση κρυβόταν ο πατέρας του παιδιού και ένας φίλος του, τον οποίο φιλοξενούσε στο σπίτι, όπου τεμαχίστηκε το παιδί, τις ημέρες που έλειπε η μητέρα.
Ο πατέρας της μικρής Άννυ ομολόγησε ότι σκότωσε, τεμάχισε και στη συνέχεια έβρασε την κόρη του, προκειμένου να εξαφανίσει κάθε ίχνος της. Μαζί του ήταν και ο συμπατριώτης φίλος του, στον οποίο απέδωσε την πατρότητα της ιδέας του τεμαχισμού.
Αισθανόταν τα πάντα τη στιγμή που την τεμάχιζαν
Το πιο σοκαριστικό στοιχείο της υπόθεσης είναι ότι ο ιατροδικαστής εκτίμησε πως το παιδί, από το οποίο εντοπίστηκαν μόνο μερικά ίχνη αίματος, τεμαχίστηκε ενώ βρισκόταν εν ζωή.
Συγκεκριμένα, πεπεισμένος ότι η 4χρόνη Άννυ ζούσε και αισθανόταν τα πάντα τη στιγμή που την τεμάχιζαν, δήλωσε ο ιατροδικαστής Νίκος Καρακούκης.
Στην κατάθεσή του ενώπιον του Μεικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας ο κ. Καρακούκης εξήγησε ότι η βεβαιότητά του πηγάζει από τις διάσπαρτες κηλίδες αίματος του κοριτσιού στο διαμέρισμα της Μιχαήλ Βόδα, οι οποίες είχαν εκτιναχθεί μάλιστα σε μεγάλο ύψος.
Ο κ. Καρακούκης τόνισε, επίσης, στην κατάθεσή του πως όταν πρόκειται για ένα παιδάκι σε τόσο μικρή ηλικία ο τεμαχισμός δε χρειάζεται πολλή ώρα. Περίπου μία με μιάμιση. Ειδικότερα, ο εισαγγελέας ρώτησε σε πόσο χρόνο τελείται ο τεμαχισμός και ο ιατροδικαστής απάντησε: «Ο τεμαχισμός είναι πιο εύκολος από ό,τι φαίνεται. Έχουμε περιστατικά αποκεφαλισμού, που κάποιος αναρωτιέται αν ο άλλος ήταν ανατόμος. Επειδή έχουμε να κάνουμε με ένα παιδάκι, είναι πολύ πιο εύκολος, σε έναν μεγάλο άνθρωπο θα υπήρχαν και τραύματα άμυνας. Για ένα παιδάκι τριών ετών, άντε να είναι μια ώρα, μιάμιση. Σε περίπτωση αποκεφαλισμού, δε θα υπήρχε τόσο αίμα».
Ποινή ισοβίων
Το Μικτό Ορκωτό Εφετείο της Αθήνας επέβαλε ποινή ισόβιας κάθειρξης και επιπλέον ποινή φυλάκισης δύο ετών στον πατέρα της μικρής Άννυ, ο οποίος κρίθηκε ένοχος για ανθρωποκτονία από πρόθεση, οπλοχρησία και περιύβριση νεκρού.
«Ήθελα να πάω να τη θάψω, αλλά δεν υπήρχε φτυάρι. Δεν ήθελα να τα κάνω όλα αυτά. Ήθελα να τη βάλω σε σακούλα, αλλά το παιδί ήταν πέτρα και έσπασε. Σε μια στιγμή όλα κατέρρευσαν και φταίω εγώ γι’ αυτό», είπε ο πατέρας κατά την απολογία του.
Για τη μητέρα του 4χρονου κοριτσιού, η οποία πρωτόδικα είχε καταδικασθεί σε κάθειρξη έξι ετών με αναστολή, το δευτεροβάθμιο δικαστήριο εξέδωσε αθωωτική απόφαση.
Στον τρίτο κατηγορούμενο της υπόθεσης, φίλο του πατέρα, το δικαστήριο επέβαλε κάθειρξη εννέα ετών για απλή συνέργεια σε ανθρωποκτονία και για περιύβριση νεκρού.