Τρίτη, 30 Απριλίου 2024

Προβλήματα με τον ύπνο: Αυτά τα 5 φυτά εσωτερικού χώρου εγγυώνται καλύτερο ύπνο

Όχι μόνο ομορφαίνουν το σπίτι, αλλά βελτιώνουν και τον ύπνο

17 Απριλίου 2024 15:25
Προβλήματα με τον ύπνο: Αυτά τα 5 φυτά εσωτερικού χώρου εγγυώνται καλύτερο ύπνο
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Η χρησιμότητα των φυτών είναι αδιαμφισβήτητη, καθώς κατά τη διάρκεια της φωτοσύνθεσης παίρνουν διοξείδιο του άνθρακα και εκπέμπουν οξυγόνο, κάτι που είναι σημαντικό για την ανθρώπινη αναπνευστική λειτουργία.

Το βράδυ ωστόσο, η λειτουργία αντιστρέφεται και τα φυτά παίρνουν οξυγόνο και εκπέμπουν διοξείδιο του άνθρακα.

Η ποσότητα οξυγόνου που χρειάζονται όμως είναι μικρή και δεν συγκρίνεται με τα οφέλη τους για την ανθρώπινη υγεία.

Με την ευκαιρία, δείτε επίσης: Τα φυτά της καλοτυχίας: 12 υπέροχα φυτά που χαρίζουν θετική ενέργεια και δε πρέπει να λείπουν απο το σπίτι

Επομένως, αν θέλετε να έχετε στο υπνοδωμάτιό σας καθαρό άερα και να δημιουργηθεί ένα κλίμα για καλύτερη ποιότητα ύπνου, τότε αυτα τα φυτά οφείλετε να τα έχετε και να τα προσέχετε:

Φυτά εσωτερικού χώρου

Σανσιβέρια

Μπορεί να μην είναι το πιο καλαίσθητο φυτό εσωτερικού χώρου, αλλά απορροφά εξαιρετικά αποτελεσματικά τα τοξικά στοιχεία του αέρα μέσα από αυτά τα λεπτά και μακριά του φύλλα και μας παρέχει φρέσκο οξυγόνο.

Δεν χρειάζεται πολύ φως, ούτε και πολύ υγρασία.

Πόθος

Αυτό το φυτό υπνοδωματίου αντέχει την παραμέληση και τα χαμηλά επίπεδα φωτός.

Αλλά καθαρίζει ικανοποιητικά τον αέρα.

Μονστέρα

Είναι από τα πιο εντυπωσιακά. Για την ακρίβεια, θα το έχετε δει πολλές φορές σε ιδανικές φωτογραφίες χώρων στα social media. Χρειάζεται μέτριο φως.

Απορροφά αρκετά την φορμαλδεΰδη από τον αέρα σας. Μπορεί επίσης να προσφέρει και την απαραίτητη υγρασία στο δωμάτιο σας.

Όμως, αν έχετε κατοικίδιο, είναι καλύτερο να μην το έχετε κοντά του, γιατί μπορεί να αποδειχθεί τοξικό γι’ αυτό.

Δράκαινα

Η δράκαινα είναι επίσης εύκολη στην φροντίδα. Χρειάζεται λίγο και έμμεσο φως και πότισμα μόνο όταν το χώμα έχει χάσει την υγρασία του.

Είναι αποτελεσματικό στο να απομακρύνει το ξυλένιο, την φορμαλδεΰδη, την βενζίνη και άλλες τοξίνες κάνοντας τον αέρα φρέσκο.

Ανθούριο

Είναι το φυτό με την μεγαλύτερη διάρκεια άνθισης.

Τι σημαίνει αυτό;

Σημαίνει ότι τα άνθη του δεν διαρκούν μόνο λίγες μέρες ή μία εβδομάδα, αλλά για σχεδόν οκτώ εβδομάδες σε κάποιες περιπτώσεις.

Οι ειδικοί ισχυρίζονται ότι αυτό το φυτό είναι εξαιρετικά αποτελεσματικό στο να απομακρύνει την αμμωνία, τo τολουόλιο, την φορμαλδεΰδη και το ξυλένιο από τον αέρα που αναπνέουμε.

Είναι επίσης εύκολο στη φροντίδα. Αν και χρειάζεται έντονο φως τις περισσότερες ώρες της ημέρας, χρειάζεται πότισμα περίπου μία φορά την εβδομάδα ή όταν δούμε ότι το χώμα έχει στεγνώσει εντελώς.

 

Ομορφιά & Υγεία

Ροή ειδήσεων

Share