Κυριακή, 26 Μαΐου 2024

«Επανάσταση» στον κήπο σας: Γιατί πρέπει να ποτίζετε με λευκό ξύδι τα φυτά και τα λουλούδια

Δώστε νέα πνοή!

16 Απριλίου 2024 11:33
«Επανάσταση» στον κήπο σας: Γιατί πρέπει να ποτίζετε με λευκό ξύδι τα φυτά και τα λουλούδια
Unsplash
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Γιατί πρέπει να ραντίζεις τα φυτά με ξύδι; Το foreverwoman.gr δίνει λύση στο καυτό ερώτημα!

Το ξύδι κάνει θαύματα μέσα στο σπίτ, καθώς μπορεί να ξεφορτωθεί τα άλατα, να διαλύσει τις δυσάρεστες οσμές, να απολυμάνει το μπάνιο και άλλα πολλά. Αυτή την φορά, ενδιαφερόμαστε να μάθουμε το καλό που κάνει το ξύδι στα λουλουδάκια του κήπου μας!

Δείτε επίσης και μία άλλη σωτήρια πρακτική του ξυδιού.

Το ξύδι μπορεί να θεωρηθεί ένα φυσικό ζιζανιοκτόνο

Μπορεί τα φυτά και τα λουλούδια να ανεβάζουν τη διάθεσή μας και να αναβαθμίζουν την διακόσμηση αλλά χρειάζονται και την απαραίτητη προσοχή και φροντίδα. Συχνά μολύνονται από διάφορες αρρώστιες οι οποίες πρέπει να αντιμετωπιστούν άμεσα. Εάν όμως δε θέλεις να καταφύγεις σε φυτοφάρμακα, τότε επίλεξε το ράντισμα φυτών με ξύδι. Είναι μια λύση που πραγματικά θα σου λύσει τα χέρια!

Το ξύδι αποτελεί ένα φυσικό εχθρό των φυτών καθώς όταν έρχεται σε επαφή με κάποιο φυτό, αυτό ξηραίνεται. Πιο συγκεκριμένα, περιέχει οξικό οξύ και ψεκάζοντας το φυτό, τα κύτταρα των φύλλων του παθαίνουν πλασμόλυση, δηλαδή χάνουν την υγρασία τους και πεθαίνουν. Πάμε να δούμε λοιπόν μερικές συνταγές για ράντισμα φυτών με ξύδι!

Γιατί πρέπει να το χρησιμοποιείτε όταν ποτίζετε τα φυτά σας
Unsplash

Ξύδι και νερό

Η χρήση μίγματος νερού και ξυδιού είναι ικανή για τη θεραπεία της σκωρίασης, του μελανού σημείου του περονόσπορου, του ωιδίου, της μυκητίασης και των αφίδων. Ανακάτεψε λοιπόν 1 κουταλιά φυσικού ξυδιού και 1 λίτρο νερού και ψέκασε τα σημεία στα οποία έχεις εντοπίσει την ασθένεια.

Ξύδι, αλάτι, λεμόνι και σαπούνι πιάτων

Είναι ο τέλειος τρόπος για να απαλλαγείς μια και καλή από τα ζιζάνια που φυτρώνουν στον κήπο σου. Ανάμειξε ένα λίτρο ξύδι, ένα φλιτζάνι αλάτι και δύο κουταλιές υγρό σαπούνι για τα πιάτα. Εάν χρησιμοποιήσεις ξύδι με χαμηλή συγκέντρωση οξέος (5%) τότε μπορείς να προσθέσεις μια κουταλιά της σούπας χυμό λεμονιού. Ψέκασε τα ζιζάνια και αποχαιρέτησέ τα!

Ξύδι και χαμομήλι

Είναι το τέλειο οργανικό μείγμα ενάντια στους μύκητες και τη μούχλα των φυτών! Το μείγμα αυτό περιλαμβάνει δύο κουταλιές της σούπας ξύδι σε βρασμένο χαμομήλι. Το ανακατεύεις και είναι έτοιμο για το ράντισμα φυτών!

 

Σπίτι

Ροή ειδήσεων

Share