Σάββατο, 27 Απριλίου 2024

Τρίχες στο πηγούνι: Το 2 καθημερινά υλικά που βάζουν τέλος στον «εφιάλτη»

Ο φυσικός τρόπος που ελάχιστοι γνωρίζουν

12 Οκτωβρίου 2023 14:22
Τρίχες στο πηγούνι: Το 2 καθημερινά υλικά που βάζουν τέλος στον «εφιάλτη»
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Σας ταλαιπωρεί η τριχοφυΐα σε πρόσωπο και πιο συγκεκριμένα οι τρίχες στο πηγούνι; Μην ανησυχείτε καθόλου, γιατί με 2 καθημερινά υλικά βάζετε τέλος στον «εφιάλτη» και κάνετε φυσική αποτρίχωση. Ενώ, αυτό είναι το κόλπο για να μην έχετε λαδωμένα μαλλιά.

Λευκό πιπέρι και καμφορά για φυσική αποτρίχωση

Αυτό το μείγμα λευκού πιπεριού και καμφοράς αποτελεί μια εξαιρετικά καλή επιλογή για την απομάκρυνση της ανεπιθύμητης τριχοφυΐας. Και το πιπέρι και η καμφορά μπορούν να προκαλέσουν μια αίσθηση καψίματος όταν έρχονται σε επαφή με το δέρμα, όμως αυτό είναι απολύτως φυσιολογικό. Αν έχετε κάποια αλλεργική αντίδραση, ωστόσο, θα πρέπει να αποφύγετε εντελώς αυτή τη μέθοδο.

Τρίχες στο πηγούνι

Τι πρέπει να κάνετε;

Τρίψτε το λευκό πιπέρι μέχρι να γίνει μια πολύ λεπτή σκόνη. Αναμείξτε το καλά με ίσα μέρη καμφοράς και προσθέστε λίγο αμυγδαλέλαιο.

Φτιάξτε έναν πολτό με όλα τα υλικά και απλώστε τον, αφήνοντάς τον να δράσει για δεκαπέντε λεπτά.

Ξεπλύνετε και θα δείτε ότι οι τρίχες έχουν αφαιρεθεί. Ωστόσο η πιο ώριμη απόφαση αν αντιμετωπίζετε πρόβλημα τριχοφυΐας είναι να απευθυνθείτε σε κάποιον ειδικό.

Επιπλέον φυσικοί τρόποι για αποτρίχωση

Χρησιμοποιώντας κουρκουμά

Αυτό το μπαχαρικό χρησιμοποιείται συχνά πλέον σε θέματα ομορφιάς. Έχει αντισηπτική δράση και καταπολεμάει την ακμή. Επίσης, μπορεί να μειώσει την ανάπτυξη των τριχών του προσώπου.

Η συνταγή είναι σχετικά απλή. Απλά ανακατέψτε κουρκουμά με λίγο νερό για να φτιάξετε μία πάστα και βάλτε την στο δέρμα σας. Όταν γίνει ξηρό, βουτήξτε μία πετσέτα σε ζεστό νερό και ξεπλύντε τον κουρκουμά από το πρόσωπο μαζί με τις τρίχες.

Χρησιμοποιώντας αλεύρι ρεβιθιού

Η συνταγή είναι η ίδια. Απλά ανακατέψτε λίγο κουρκουμά με αλεύρι ρεβιθιού και νερό και βάλτε την πάστα στο πρόσωπό σας.

Χρησιμοποιώντας αυγό

Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να ανακατέψετε σε ένα μπολ 1 ασπράδι, 1 κ.σ καλαμποκάλευρο και 1 κ.σ ζάχαρη. Βάλτε το μείγμα στο πρόσωπο. Όταν γίνει ξηρό, βγάλτε το γρήγορα και μαζί θα φύγουν και οι ανεπιθύμητες τρίχες.

 

Ομορφιά & Υγεία

Ροή ειδήσεων

Share