Σάββατο, 29 Ιανουαρίου 2022

Συνδύασε σωστά αυτό το φρούτο και θα σου δώσει φουλ ενέργεια!

Αναγκαίο στην καθημερινή διατροφή μας

20 Οκτωβρίου 2021 17:47
Συνδύασε σωστά αυτό το φρούτο και θα σου δώσει φουλ ενέργεια!
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Το όνομα της μπανάνας προέρχεται από την αραβική λέξη banan, που σημαίνει δάκτυλο. Πρωτοεμφανίστηκε στην περιοχή της Μαλαισίας. Ο Μέγας Αλέξανδρος είναι αυτός που έφερε το φρούτο στην Ευρώπη.

Είναι τροπικό φρούτο, καρπός της μπανανιάς. Μας δίνει άμεση και διαρκή ενέργεια. Περιέχει βιταμίνες A, B, C, D και φυσικά σάκχαρα – σακχαρόζη, γλυκόζη και φρουκτόζη σε συνδυασμό με ίνες. Μπορεί να μας βοηθήσει να ξεπεράσουμε ή να αποτρέψουμε ένα σημαντικό αριθμό ασθενειών καθιστώντας την αναγκαία στην καθημερινή διατροφή μας. Καταναλώνεται συνήθως ωμή, αν και μπορεί να φαγωθεί τηγανητή, ψητή και αποξηραμένη.

 Συνδύασε σωστά αυτό το φρούτο και θα σου δώσει φουλ ενέργεια!

Πιο συγκεκριμένα:

  • Μπανάνα για καλή διάθεση: Οι μπανάνες περιέχουν τρυπτοφάνη, ένα είδος πρωτεΐνης που το σώμα μετατρέπει σε σεροτονίνη, γνωστή για να μας κάνει να χαλαρώσουμε, να βελτιώσει τη διάθεση μας και γενικά μας κάνει να αισθανθούμε πιο ευτυχισμένοι. Η βιταμίνη B6 που περιέχει, είναι αυτή που ρυθμίζει τα επίπεδα γλυκόζης στο αίμα και επηρεάζει θετικά τη διάθεσή μας.
  • Πρωινή αδιαθεσία: Τρώγοντας μπανάνες μεταξύ των γευμάτων βοηθάμε στη διατήρηση των επιπέδων σακχάρου στο αίμα και αποφεύγουμε την πρωινή αδιαθεσία.
  • Εγκεφαλική δύναμη: το κάλιο που περιέχει η μπανάνα μπορεί να μας βοηθήσει στη μάθηση και να ενισχύσει τη δύναμη εγκεφάλου μας!
  • Νεύρα: Οι μπανάνες είναι πλούσιες σε βιταμίνες του συμπλέγματος Β που βοηθούν στην ηρεμία του νευρικού μας συστήματος.
  • Άγχος: Το κάλιο είναι ένα ζωτικής σημασίας ορυκτό, το οποίο βοηθά στην ομαλοποίηση του καρδιακού παλμού και στέλνει οξυγόνο στον εγκέφαλο. Όταν είμαστε αγχωμένοι, ο μεταβολικός ρυθμός μας αυξάνεται, μειώνοντας έτσι τα επίπεδα καλίου μας. Αυτά εξισορροπούνται με τη βοήθεια ενός σνακ μπανάνας υψηλού καλίου.
  • Hangover: Ένας από τους ταχύτερους τρόπους για τη θεραπεία του Hangover είναι να γίνει ένα milkshake μπανάνας με μέλι. Η μπανάνα ηρεμεί το στομάχι και, με τη βοήθεια του μελιού, αυξάνονται τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα, ενώ το γάλα καταπραΰνει και ενυδατώνεται εκ νέου το σύστημά μας.
  • Αρτηριακή πίεση: Η εξαιρετικά υψηλή περιεκτικότητα σε κάλιο και η χαμηλή περιεκτικότητα σε αλάτι μειώνει τον κίνδυνο της αρτηριακής πίεσης και ενός εγκεφαλικού επεισοδίου.
 

Ομορφιά & Υγεία

Ροή ειδήσεων

Share