Παρασκευή, 24 Σεπτεμβρίου 2021

Σκωληκοειδίτιδα: Προσοχή! Αν έχετε αυτά τα σημάδια πρέπει οπωσδήποτε να πάτε στο νοσοκομείο

Η προκύπτουσα μόλυνση μπορεί να προκαλέσει αποστήματα

31 Ιουλίου 2021 14:16
Σκωληκοειδίτιδα: Προσοχή! Αν έχετε αυτά τα σημάδια πρέπει οπωσδήποτε να πάτε στο νοσοκομείο
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Οι περισσότεροι άνθρωποι δεν γνωρίζουν πότε κινδυνεύουν από μία σκωληκοειδίτιδα και πότε όχι. Γι’ αυτό, πολλές φορές πηγαίνουν στο νοσοκομείο χωρίς λόγο.

Ωστόσο, σε κάποιες άλλες περιπτώσεις δεν δόθηκε η δέουσα σημασία στον πόνο του δεξιού τμήματος της κοιλιάς και τα αποτελέσματα ήταν δυσάρεστα.

Όταν η σκωληκοειδής απόφυση παθαίνει φλεγμονή, η πάθηση λέγεται σκωληκοειδίτιδα. Η σκωληκοειδής απόφυση είναι ένας στενός σωλήνας που προεξέχει από το παχύ σας έντερο.

Μπορεί να έχει μήκος μέχρι και Είναι έως και 15 εκατοστά και βρίσκεται στην κάτω δεξιά πλευρά της κοιλιάς σας.

Η ακριβής αιτία της σκωληκοειδίτιδας δεν είναι πάντα σαφής. Μερικές φορές, η απόφυση γεμίζει με βλέννα, παράσιτα, ή κόπρανα, γεγονός που προκαλεί ερεθισμό.

Τα βακτήρια μπορούν να πολλαπλασιαστούν γρήγορα μέσα σε μία σκωληκοειδή απόφυση που έχει φλεγμονή. Αν σκάσει, μπορεί να εξαπλωθούν βακτήρια στο εσωτερικό της κοιλιάς σας.

Η προκύπτουσα μόλυνση μπορεί να προκαλέσει αποστήματα.

Στους περισσότερους ανθρώπους, ο πόνος ξεκινά γύρω από τον ομφαλό και στη συνέχεια “μετακινείται”. Καθώς η φλεγμονή επιδεινώνεται, ο πόνος από τη σκωληκοειδίτιδα συνήθως αυξάνεται και τελικά γίνεται πολύ έντονος.

Παρά το γεγονός ότι ο καθένας μπορεί να εκδηλώσει σκωληκοειδίτιδα, εμφανίζεται πιο συχνά σε άτομα ηλικίας μεταξύ 10 και 30 ετών.

 Σκωληκοειδίτιδα: Προσοχή! Αν έχετε αυτά τα σημάδια πρέπει οπωσδήποτε να πάτε στο νοσοκομείο

Συμπτώματα Σκωληκοειδίτιδας

Η σκωληκοειδίτιδα είναι η φλεγμονή της σκωληκοειδούς απόφυσης, μιας μικρής “σακούλας” που προεξέχει από το παχύ σας έντερο στην κάτω δεξιά πλευρά της κοιλιάς σας.

Αν γνωρίζετε ακριβώς τα συμπτώματα της σκωληκοειδίτιδας, τότε θα είστε σε θέση να προλάβετε να την αντιμετωπίσετε εγκαίρως και με την μικρότερη δυνατή δυσφορία.

Τα συμπτώματα της σκωληκοειδίτιδας μπορεί να περιλαμβάνουν:

  • Ξαφνικό πόνο που ξεκινά στην κάτω δεξιά πλευρά της κοιλιακής χώρας
  • Ξαφνικό πόνο που ξεκινά γύρω από τον ομφαλό και συχνά “μετατοπίζεται” προς το κάτω δεξιά μέρος της κοιλιάς σας
  • Πόνο που επιδεινώνεται όταν βήχετε, βαδίζετε ή κάνετε άλλες κινήσεις
  • Ναυτία και έμετο
  • Απώλεια της όρεξης
  • Χαμηλού βαθμού πυρετό που μπορεί να επιδεινωθεί καθώς η ασθένεια εξελίσσεται
  • Δυσκοιλιότητα ή διάρροια
  • Φούσκωμα στην κοιλιά

Η περιοχή του πόνου σας ενδέχεται να διαφέρει ανάλογα με την ηλικία σας και την ακριβή θέση της σκωληκοειδούς σας απόφυσης.

Σκωληκοειδίτιδα κατά την εγκυμοσύνη

Όταν είστε έγκυος, ο πόνος μπορεί να φαίνεται ότι προέρχεται από το πάνω μέρος της κοιλιάς σας, επειδή η απόφυση αυτή βρίσκεται προσωρινά υψηλότερη κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης.

Καλό θα ήταν λοιπόν, όταν αντιμετωπίζεται ένα σεβαστό αριθμό από τα συμπτώματα της σκωληκοειδούς απόφυσης, να επισκέπτεστε κάποιον γιατρό και ειδικότερα τον ιατρό κάποιου νοσοκομείου, διότι στο νοσοκομείο μπορούν να αντιμετωπιστούν τέτοιες επείγουσες καταστάσεις.

 

Ομορφιά & Υγεία

Ροή ειδήσεων

Share