Σάββατο, 16 Οκτωβρίου 2021

Όλα όσα θα πρέπει να γνωρίζετε για την ρήξη σκωληκοειδούς απόφυσης - 5 συμπτώματα που θα πρέπει να προσέξεις!

16 Ιουνίου 2017 13:15
Όλα όσα θα πρέπει να γνωρίζετε για την ρήξη σκωληκοειδούς απόφυσης - 5 συμπτώματα που θα πρέπει να προσέξεις!

Οι περισσότεροι άνθρωποι είναι αρκετά εξοικειωμένοι με ενοχλήσεις στην κοιλιά και διαταραχές όπως η δυσκοιλιότητα και η διάρροια.

Άλλα συνηθισμένα προβλήματα είναι οι τροφικές δηλητηριάσεις και οι ιοί που προκαλούν γαστρεντερίτιδα.

Αν και η σκωληκοειδίτιδα δεν είναι τόσο συνηθισμένη, περίπου το 5% του πληθυσμού προσβάλλεται από αυτή, γι’ αυτό είναι σημαντικό να γνωρίζετε τα συμπτώματα ώστε να την καταλάβετε όσο το δυνατόν πιο έγκαιρα.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Survivor αποκάλυψη: Η ξαφνική απόφαση της παραγωγής για το αγώνισμα της Κυριακής που προκαλεί πολλά σχόλια! Τι θα συμβεί για πρώτη φορά και δίνει ξεκάθαρο φαβορί

Η σκωληκοειδίτιδα χρήζει άμεσης αντιμετώπισης, διαφορετικά μπορεί να γίνει απειλητική για τη ζωή.

Δείτε 5 προειδοποιητικά σημάδια που σχετίζονται με τη σκωληκοειδίτιδα και πρέπει να διερευνηθούν από γιατρό.

Οξύς πόνος στο στομάχι
Η σκωληκοειδίτιδα συνήθως προκαλεί έντονο πόνο που εκτείνεται από τον αφαλό μέχρι το κάτω μέρος της δεξιάς πλευράς της κοιλιάς. Αυτό δεν σημαίνει απαραίτητα ρήξη της σκωληκοειδούς απόφυσης, ενδέχεται όμως να πρέπει να υποβληθείτε σε κάποια εξέταση όπως αξονική τομογραφία. Κάποιοι ασθενείς νιώθουν έντονο πόνο όταν περπατούν ή βήχουν. Και σε αυτή την περίπτωση πρέπει να σας δει γιατρός.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ο απίστευτα αδυνατισμένος Μπο εμφανίστηκε στο X- Factor και έκανε το κοινό να παραληρεί! (video)

Ναυτία, εμετός, απουσία όρεξης
Μπορεί να πρόκειται απλά για ίωση, αλλά αν νιώθετε αυτά τα συμπτώματα σε συνδυασμό με πόνο, πρέπει να σας δει γιατρός. Η φλεγμονή της σκωληκοειδούς απόφυσης επηρεάζει και το νευρικό σύστημα εκτός από το γαστρεντερικό και προκαλεί ναυτία και εμετό.

Συχνές επισκέψεις στην τουαλέτα
Σε μερικούς ανθρώπους, η σκωληκοειδής απόφυση είναι χαμηλά στην πύελο, πολύ κοντά στην ουροδόχο κύστη. Όταν η ουροδόχος κύστη έρχεται σε επαφή με τη φλεγμονή ερεθίζεται με αποτέλεσμα να νιώθετε διαρκώς την ανάγκη ούρησης, η οποία είναι και επώδυνη. Αυτό θα μπορούσε να είναι και σύμπτωμα ουρολοίμωξης, όταν όμως συνδυάζεται με άλλα συμπτώματα, το πιθανότερο είναι ότι πρόκειται για σκωληκοειδίτιδα.

Ρίγη και πυρετός
Ο πυρετός και τα ρίγη δείχνουν ότι υπάρχει φλεγμονή στο σώμα. Καθώς η νόσος εξελίσσεται και η φλεγμονώδης αντίδραση του οργανισμού γενικεύεται, παρατηρείται αύξηση της θερμοκρασίας του σώματος, ρίγος και πυρετός. Πολύ συχνά παρουσιάζεται διαφορά θερμοκρασίας σε διαδοχικές μετρήσεις θερμοκρασίας στη μασχάλη και στο ορθό.

Σύγχυση
Αν νιώθετε σύγχυση και έλλειψη προσανατολισμού, αυτό είναι σημάδι ότι η λοίμωξη επιδεινώνεται και μπορεί να εξελιχθεί σε σήψη, μια κατάσταση που μπορεί να αποβεί μοιραία. Όταν η μόλυνση επιδεινώνεται, επηρεάζοντας όλα τα όργανα και τις λειτουργίες, ο εγκέφαλος δεν παίρνει αρκετό οξυγόνο με αποτέλεσμα να προκαλείται σύγχυση.

 

Ομορφιά & Υγεία

Ροή ειδήσεων

Share