Παρασκευή, 26 Απριλίου 2024

Θέλετε να χάσετε 25 ή περισσότερα κιλά; Ο πιο γρήγορος, υγιεινός και αποτελεσματικός τρόπος για να τα καταφέρετε!

Θα πάθετε πλάκα!

13 Ιουλίου 2021 10:17
Θέλετε να χάσετε 25 ή περισσότερα κιλά; Ο πιο γρήγορος, υγιεινός και αποτελεσματικός τρόπος για να τα καταφέρετε!
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Δίαιτα: Ανεξάρτητα σε ποιο στάδιο είστε στη ζωή σας, η απώλεια βάρους δεν είναι ποτέ εύκολη. Είτε είστε παππούδες που προσπαθείτε να χάσετε λίγα κιλά, για να μπορέσετε να παίξετε με τα εγγόνια σας ή μια νεαρή μαμά που θέλει να βάλει τα τζιν που φορούσε πριν από την εγκυμοσύνη της, η απώλεια βάρους απαιτεί πάντα αφοσίωση, κίνητρο και το πιο τρομακτικό: αλλαγή.

Μπορεί να γίνει ακόμα πιο δύσκολο αν έχετε 25 ή περισσότερα κιλά να χάσετε. Το πιο πιθανό είναι ότι έχετε αυτό το επιπλέον βάρος για καιρό. Ξέρετε ότι είναι σημαντικό για την υγεία σας, αλλά με τόσα πολλά κιλά που θέλετε να χάσετε και τις αλλαγές που πρέπει να γίνουν, μάλλον δεν ξέρετε από πού να αρχίσετε.

Ευτυχώς, το ξεκίνημα είναι στην πραγματικότητα πολύ πιο εύκολο από ό, τι νομίζετε, και αν το κάνετε σωστά, θα έχετε μακροπρόθεσμη επιτυχία.

Δείτε με την ευκαιρία: 10 Καθημερινές συνήθειες που θα σας βοηθήσουν να ισορροπήσετε τις ορμόνες σας και να χάσετε γρήγορα τα περιττά κιλά!

Ετοιμαστείτε και σχεδιάστε

Πριν ξεκινήσετε οτιδήποτε, πρέπει να προετοιμαστείτε τόσο ψυχολογικά όσο και συναισθηματικά. Μπορεί να ακούγεται περίεργο, αλλά αν είστε προετοιμασμένοι για τις ψυχολογικές και συναισθηματικές πτυχές της μεγάλης απώλειας βάρους, είναι πιο πιθανό να τηρήσετε το σχέδιο όταν τα πράγματα γίνουν δύσκολα. Υπάρχουν πολλά πράγματα που πρέπει να σκεφτείτε και να εξετάσετε πριν ξεκινήσετε ένα πρόγραμμα απώλειας βάρους:

1. Η μεγάλη απώλεια βάρους είναι μια δέσμευση πλήρους απασχόλησης.
Δεν μπορείτε να έχετε θέσει στόχους απώλειας βάρους σας από Δευτέρα έως Παρασκευή και τα Σαββατοκύριακα να μη τους τηρείτε. Πρέπει επίσης να συνειδητοποιήσετε ότι η μεγάλη απώλεια βάρους απαιτεί χρόνο και υπομονή. Η υγιής απώλεια βάρους κυμαίνεται από 0,5-1,5 κιλά την εβδομάδα. Περισσότερο από αυτό δεν είναι καλό και συχνά οδηγεί σε υποτροπή αργότερα. Η αφοσίωση και η συνέπεια είναι το παν της προσπάθειας.

2. Δεν υπάρχει ποτέ η «τέλεια» στιγμή για να ξεκινήσετε.
Όπως ήδη αναφέρθηκε, η μεγάλη απώλεια βάρους απαιτεί χρόνο, οπότε δεν θα υπάρξει ποτέ χρόνος όπου δεν θα χρειαστεί να κάνετε κάποιες σκληρές θυσίες. Διακοπές, γενέθλια, δείπνα ή βραδιές έξω με φίλους – όλες αυτές οι εκδηλώσεις θα εμφανιστούν ενώ κάνετε τις αλλαγές στον τρόπο ζωής σας. Θα πρέπει να κάνετε θυσίες, και θα είναι δύσκολο. Θυμηθείτε τους στόχους σας, επικοινωνήστε με τους φίλους και την οικογένειά σας. Μπορείτε να το κάνετε!

Θέλετε να χάσετε 25 ή περισσότερα κιλά;

3. Αναγνωρίστε το πρόβλημά σας.
Ανεξάρτητα από το πόσο σκληρά προσπαθείτε, ανεξάρτητα από το πόσο προσεκτικά σχεδιάζετε ή πόσες φορές λέτε στον εαυτό σας ότι θα κάνετε ή δεν θα κάνετε κάτι, θα υπάρξουν στιγμές όπου θα παρεκτραπείτε. Αποδεχτείτε το, και προχωρήστε. Έχετε 25 κιλά να χάσετε επειδή έχετε πολλές συνήθειες που πρέπει να αλλάξετε, και αυτό δεν θα συμβεί εν μία νυκτί. Το σημαντικό που πρέπει να θυμάστε είναι ότι ένα παραστράτημα δεν θα σας λυγίσει, απλά επιστρέψτε στην κανονική πορεία αμέσως. Αν παρεκτρέπεστε συχνά ή κάποιος σας επηρεάζει, πρέπει να ψάξετε καλύτερα, ποιο είναι ο λόγος που συμβαίνει αυτό. Ποτέ μην αφήνετε ένα λάθος να σας κάνει να παραιτηθείτε ολοκληρωτικά και να ζητήστε βοήθεια εάν το χρειάζεστε.

4. Η απώλεια βάρους σας πρέπει να γίνει από αγάπη για τον εαυτό σας.
Εάν ασκήστε και κάνετε δίαιτα επειδή μισείτε το σώμα σας, αυτό είναι ένα αρνητικό μέρος για να ξεκινήσετε και θα οδηγήσει σε αρνητικό αποτέλεσμα. Θα πρέπει να χτίσετε έναν πιο υγιεινό τρόπο ζωής επειδή αγαπάτε το σώμα σας και θέλετε να κάνετε ό, τι είναι καλύτερο γι’ αυτό. Θέστε στόχους που δεν συνδέονται με τη ζυγαριά ή ένα συγκεκριμένο μέγεθος ρούχων: Αληθινοί, απτοί στόχοι, όπως τρέξιμο 5 χιλιομέτρων ή τα μαθήματα χορού που πάντα θέλατε να κάνετε είναι καλύτερα κίνητρα από τα εκατοστά της περιφέρειας της μέσης.

 

Ομορφιά & Υγεία

Ροή ειδήσεων

Share