Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Έχεις μαύρους κύκλους; Με αυτές τις τροφές θα σωθείς

Πρέπει να τις βάλεις άμεσα στη διατροφή σου

14 Απριλίου 2021 10:36
Έχεις μαύρους κύκλους; Με αυτές τις τροφές θα σωθείς
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Οι μαύροι κύκλοι είναι ενοχλητικοί και όταν κάνουν την εμφάνισή τους σίγουρα μας χαλάει η διάθεση.

Οι γυναίκες μπορούμε να τις καλύψουμε με το #makeup αλλά δεν ισχύει το ίδιο και για τους άνδρες. Η μόνη λύση είναι να ξεκινήσετε να τρώτε τις τροφές εκείνες που θα διώξουν τους μαύρους κύκλους από το πρόσωπό σας.

Αυτό που αξίζει να γνωρίζετε είναι πώς τα πιο σκούρα δέρματα είναι επιρρεπείς στους μαύρους κύκλους, ενώ η αϋπνία, το κάπνισμα, η αναιμία, το κάπνισμα και η χαμηλή λειτουργία του θυρεοειδούς μπορούν να συμβάλουν στη δημιουργία τους. Επίσης, διάβασε τι θα συμβεί εάν βάζεις λάδι καρύδας γύρω από τα μάτια.

Οι τροφές που μειώνουν τους μαύρους κύκλους

Ντομάτες

Οι ντομάτες είναι πλούσιες σε αντιοξειδωτικά, αλλά περιέχουν μια ένωση που ονομάζεται λυκοπένιο, η οποία τους δίνει το χαρακτηριστικό κόκκινο χρώμα τους. Το λυκοπένιο λειτουργεί ως προστατευτικό των αιμοφόρων αγγείων και βοηθά στην κυκλοφορία του αίματος.

Αγγούρι

Το διοξείδιο του πυριτίου στα αγγούρια μπορεί να ενισχύσει την παραγωγή κολλαγόνου και η υψηλή περιεκτικότητα σε νερό μας βοηθά να παραμείνουμε ενυδατωμένοι, κάτι που έχει πολύ μεγάλη σημασία για την καταπολέμηση της γήρανσης του δέρματος και του πρηξίματος.

Σπόροι σουσαμιού

Οι σπόροι σουσαμιού μπορούν να βελτιώσουν τα συμπτώματα κόπωσης, ενώ περιέχουν βιταμίνη Ε που βοηθά στην όραση και την υγεία των ματιών γενικότερα.

Μούρα

Τα μούρα, οι μαύρες σταφίδες και τα βατόμουρα έχουν ανθοκυανίνη -ένα αντιοξειδωτικό που παρατηρείται κυρίως σε μωβ, μπλε και μαύρα τρόφιμα- που βοηθάει στην εξουδετέρωση των ελεύθερων ριζών του οξυγόνου οι οποίες καταστρέφουν τα κύτταρα και επιταχύνουν την διαδικασία της γήρανσης.

Καρπούζι

Όπως και οι ντομάτες, έτσι και το καρπούζι είναι γεμάτο με λυκοπένιο, ενώ είναι, επίσης, και πολύ ενυδατικό για το δέρμα.

 

Ομορφιά & Υγεία

Ροή ειδήσεων

Share