Δευτέρα, 29 Νοεμβρίου 2021

Άντρες δώστε βάση: Πώς μια κουταλιά ελαιόλαδο θα σας ανεβάσει τη... λίμπιντο

Θαυματουργό!

15 Σεπτεμβρίου 2020 17:29
Άντρες δώστε βάση: Πώς μια κουταλιά ελαιόλαδο θα σας ανεβάσει τη... λίμπιντο
Από Νάντια Ξυθάλη Τσουκνάκη

Είναι γνωστό πως το ελαιόλαδο έχει πάρα πολλές ευεργετικές ικανότητες και φαίνεται χρήσιμο σε ένα σωρό θέματα πέραν του προφανούς, αυτού της μαγειρικής. Αυτή τη φορά μια νέα έρευνα έρχεται να δώσει άλλη μια ιδιότητα στο σκόρδο που αφορά αποκλειστικά άντρες. Το ελαιόλαδο σύμφωνα με τους επιστήμονες μπορεί να λειτουργήσει στον οργανισμό σου σαν ένα φυσικό διεγερτικό και να φτάσει τη λίμπιντο σας στα ύψη. Πώς; Διάβασε παρακάτω και θα καταλάβεις. Δεν γίνεται όμως ένα τέτοιο υλικό να αφορά μόνο άντρες, στις γυναίκες φαίνεται χρήσιμο σε άλλα θέματα, δείτε εδώ τι θα συμβεί αν τρίψετε το χέρι σας με λίγο ελαιόλαδο.

Για να αντιμετωπίσετε την ανικανότητα, μια νέα μελέτη του Πανεπιστημίου της Αθήνας, που παρουσιάστηκε στο ετήσιο συνέδριο της Ευρωπαϊκής Καρδιολογικής Εταιρείας στο Μόναχο, υποδηλώνει ότι το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να περιλάβετε μερικές κουταλιές ελαιολάδου στη διατροφή σας. Στην πραγματικότητα, θα μπορούσε να καταλήξει να είναι πιο αποτελεσματικό από οποιαδήποτε φαρμακευτική αγωγή, σύμφωνα με τους ερευνητές.

Σύμφωνα με στοιχεία που παρουσίασε η Χριστίνα Χρυσοχόου, επιμελήτρια της Α’ Πανεπιστημιακής Καρδιολογικής Κλινικής του «Ιπποκράτειου» Νοσοκομείου Αθήνας μόλις εννέα κουταλιές ελαιολάδου αρκούν για τη μείωση της στυτικής δυσλειτουργίας κατά 40%.

Η έρευνα έγινε στην Ικαρία σε δείγμα πάνω από 600 ανδρών, 67 ετών, που ακολουθούσαν το μεσογειακό πρότυπο διατροφής (με πολλά φρούτα και λαχανικά, όσπρια, ψάρια και ξηρούς καρπούς, όπως και ελαιόλαδο) και παρατηρήθηκε ότι είχαν λιγότερα προβλήματα ως προς την επίτευξη στύσης, ενώ μερικοί παρουσίαζαν και βελτιωμένες σεξουαλικές επιδόσεις.

Το ελαιόλαδο έχει ήδη τεκμηριωθεί ότι παρέχει πλήθος θετικών επιδράσεων στην υγεία των αιμοφόρων αγγείων και του κυκλοφορικού συστήματος. Επίσης, αυξάνει τα επίπεδα της τεστοστερόνης, κάτι που με τη σειρά του μειώνει τον κίνδυνο στυτικής δυσλειτουργίας.

ελαιόλαδο

Αξίζει να σημειωθεί ότι το θετικό αποτέλεσμα ενισχυόταν αν οι συμμετέχοντες επίσης περιελάμβαναν στην εβδομαδιαία διατροφή τους 13 μερίδες λαχανικών, έξι φρούτα, τρεις μερίδες ψαριών και δύο μερίδες φασολιών.

«Οι άνδρες που έκαναν μεσογειακή διατροφή, καταναλώνοντας αρκετό ελαιόλαδο, είδαν τον κίνδυνο στυτικής δυσλειτουργίας να μειώνεται κατά 40% στην τρίτη ηλικία», εξήγησε η κ. Χρυσοχόου.

Και συμπλήρωσε πως οι μικρές αλλαγές μπορούν να έχουν μεγάλα οφέλη για όσους άνδρες επιζητούν μια υγιή σεξουαλική ζωή μέχρι τα γεράματα.

«Ο συγκεκριμένος τρόπος διατροφής κρατά υγιή τα αιμοφόρα αγγεία και μειώνει τον κίνδυνο εκδήλωσης μεταβολικού συνδρόμου, όπως διαβήτη, υπέρτασης και κεντρικού τύπου παχυσαρκίας», πρόσθεσε τονίζοντας ότι «η μεσογειακή διατροφή προσφέρει μια μακροπρόθεσμη βελτίωση στην ερωτική απόδοση των ανδρών, εν αντιθέσει με τα φάρμακα για την στυτική δυσλειτουργία που έχουν μεσοπρόθεσμη αποτελεσματικότητα και αρκετές ανεπιθύμητες ενέργειες, όπως οι κεφαλαλγίες και οι διαταραχές όρασης».

Αξίζει να σημειωθεί ότι μόλις το 20% των ανδρών που μελετήθηκαν είχαν στυτική δυσλειτουργία, ενώ στην ίδια ηλικιακή ομάδα συνήθως το ποσοστό των προβλημάτων στύσης αφορά περίπου το 50% των 60αρηδων.

Η ομάδα της Χριστίνας Χρυσοχόου παρατήρησε ότι η μεσογειακή διατροφή και ειδικά το ελαιόλαδο είχαν θετική επίδραση αορτή, την κεντρική αρτηρία που στέλνει αίμα στην καρδιά και το υπόλοιπο σώμα.

 

Ομορφιά & Υγεία

Ροή ειδήσεων

Share