Τετάρτη, 12 Αυγούστου 2020

4 τροφές που πρέπει να πετάξετε άμεσα - Είναι εθιστικές

Σταματήστε να τις τρώτε!

7 Ιουλίου 2020 07:25
4 τροφές που πρέπει να πετάξετε άμεσα - Είναι εθιστικές
Αρθρογράφος: ATHENSMAGAZINE TEAM
ATHENSMAGAZINE TEAM

ΣΥΝΤΑΚΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ

Follow us on Google News

Ξέρετε ποιες είναι οι τροφές που δεν πρέπει να τρώτε καθημερινά γιατί γίνονται εθιστικές; Το Athensmagazine.gr τις βρήκες και σας τις παρουσιάζει παρακάτω, όπως έκανε και χθες με τις τροφές που δεν πρέπει να συνδυάζονται με αλκοόλ.

Συγκεκριμένα, τα γλυκά και οι επεξεργασμένες τροφές είναι μέσα στη ζωή μας, αλλά όπως φαίνεται κάποιες από αυτές τις τροφές είναι εθιστικές, πράγμα που μπορεί συχνά να μην καταλαβαίνουμε. Νομίζουμε, ότι απλώς μας αρέσουν αλλά στην πραγματικότητα δημιουργείται από αυτές μια εξάρτηση.

Διαβάστε αναλυτικά παρακάτω:

Παγωτό

Θεωρείται το πιο εθιστικό γλυκό παγκοσμίως. Σύμφωνα με τους επιστήμονες η μεγάλη κατανάλωση επεξεργασμένων τροφών μετατοπίζει στον ανθρώπινο εγκέφαλο το σημείο ρύθμισης της ηδονής και όταν γίνει αυτή η μετατόπιση, ο μόνος τρόπος να αντεπεξέλθει κανείς στον εθισμό είναι να φάει περισσότερο παγωτό!

Ζυμαρικά

Και ποιος δεν τα αγαπάει; Αποτελεί ένα επίσης πολύ εθιστικό φαγητό, ειδικά όταν συνοδεύεται με σάλτσες, βούτυρο και τυρί.

Πατατάκια

Πατατάκια αρνητικά

Η κατανάλωσή τους ισοδυναμεί με ποσότητα 5 μπουκαλιών λαδιού, ωστόσο οι υπερβολικές ποσότητες αλατιού, λιπαρών και ζάχαρης τα κάνουν ανθυγιεινά αλλά και εθιστικά ταυτόχρονα.

Σοκολάτα

σοκολάτες

Ξέρουμε ότι λίγη σοκολάτα κάνει καλό αλλά όταν την καταναλώνουμε σε μεγάλες ποσότητες και με τακτική κατανάλωση, μπορεί να γίνει πιο εθιστική ακόμα και από τον καφέ.

Δείτε επίσης τι θα συμβεί στον οργανισμό σας αν ξαναζεστάνετε αυτές τις 7 τροφές

Ξέρετε ποιες είναι οι τροφές που δεν πρέπει να ζεσταίνονται ξανά γιατί μετατρέπονται σε σκέτο δηλητήριο; Δείτε γιατί δεν πρέπει να ξαναζεστάνετε αυτές τις 7 τροφές. Επίσης, γνωρίζετε ποιες είναι οι 8 τροφές που πρέπει να "κόψετε" αν θέλετε να βγάλετε το καλοκαίρι;

Αυτές είναι:

1. Μανιτάρια

Προτιμήστε να τα φάτε μόλις τα μαγειρέψετε ή την επόμενη μέρα. Καλύτερα να καταναλωθούν παγωμένα. Το ίδιο ισχύει και για τις σούπες, τους ζωμούς και το ριζότο με μανιτάρια. Όταν ξαναζεσταθούν μεταλλάσσονται οι πρωτεΐνες τους ενώ πιθανόν να αλλάξει και η γεύση τους, κάτι που μπορεί να δημιουργήσει προβλήματα στη χώνεψη.

2. Κοτόπουλο

Όπως τα μανιτάρια, το ξαναζεσταμένο κοτόπουλο επηρεάζει τη σύνθεση των πρωτεϊνών. Γι’αυτό και γενικώς προτίνεται το ζέσταμα του κρέατος σε υψηλές θερμοκρασίες. Αν δε μπορείτε να φάτε το κρέας παγωμένο, τοποθετήστε το σε χαμηλή φωτιά για αρκετή ώρα.

3. Πατάτες

Οι πατάτες απαγορεύεται να ξαναζεσταθούν αφού εκτός του ότι χάνουν τις θρεπτικές τους ιδιότητες, μπορεί να γίνουν τοξικές. Να τις καταναλώνετε μόλις τις μαγειρέψετε ή παγωμένες, όπως προτιμάτε. Εάν φτιάξετε ψητό κατσαρόλας ή πατατόσουπα για τις επόμενες μέρες καλό θα ήταν να προσθέσετε τις πατάτες μετά.

7 τροφές που αν ξαναζεσταθούν είναι σκέτο δηλητήριο

4. Σπανάκι

Το σπανάκι περιέχει υψηλά ποσοστά νιτρικού άλατος το οποίο με το επαναλαμβανόμενο ζέσταμα μετατρέπεται σε νιτρίτη. Ο νιτρίτης είναι καρκινογόνος για το ανθρώπινο σώμα, οπότε προτιμήστε να το καταναλώσετε όσο είναι φρεσκομαγειρεμένο.

5. Παντζάρι

Το παντζάρι, όπως και το σπανάκι περιέχει νιτρικό άλας το οποίο γίνεται δηλητηριώδες για το σώμα όταν ξαναζεσταθεί. Αυτό δε σημαίνει βέβαια ότι δε μπορεί να καταναλωθεί την επόμενη μέρα, απλώς καταναλώστε το παγωμένο.

6. Σέλινο

Το σέλινο το οποίο χρησιμοποιείται κατά κόρον στις σούπες, πρέπει να αφαιρεθεί από το φαγητό για να ξαναζεσταθεί, όπως και τα καρότα, και να προστεθεί μετά. Ποτέ μη ξαναζεστάνετε σούπα χωρίς να τα αφαιρέσετε.

7. Αυγά

Τα αυγά αποτελούν την πιο επικίνδυνη τροφή όταν ξαναζεσταθεί καθώς γίνονται τοξικά εξαιτίας της υψηλής θερμοκρασίας. Δεν ισχύει το ίδιο και για φαγητά τα οποία περιλαμβάνουν αυγά ανακατεμένα με σάλτσες όπως η μπεσαμέλ, αλλά αφορά πιάτα με βραστά αυγά όπως ο μουσακάς.

 

Ομορφιά & Υγεία

Ροή ειδήσεων

Share