Τετάρτη, 15 Ιουλίου 2020

10 τροφές που δεν τρέφουν τα καρκινικά κύτταρα - Προσοχή

Δώστε βάση!

1 Ιουλίου 2020 07:30
10 τροφές που δεν τρέφουν τα καρκινικά κύτταρα - Προσοχή
Αρθρογράφος: ATHENSMAGAZINE TEAM
ATHENSMAGAZINE TEAM

ΣΥΝΤΑΚΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ

Follow us on Google News

Ποιες είναι οι 10 τροφές που θα σας προστατέψουν από τον καρκίνο; Το Athensmagazine.gr τις βρήκε και σας τις παρουσιάζει παρακάτω, όπως έκανε και χθες με τις 3 «λευκές τροφές-δηλητήριο».

Kι όμως υπάρχει τρόπος να μειώσετε τον κίνδυνο εμφάνισης του, σε εσάς και τους αγαπημένους σας και… περνάει απ’ το στομάχι. Στη κουζίνα ολοταχώς, αφού απ’ ότι φαίνεται υπάρχουν κάποιες τροφές, που λειτουργούν ως ασπίδα προστασίας.

Σχεδόν μια στις 10 περιπτώσεις εμφάνισης καρκίνου στην Αγγλία, συνδέεται με την κακή διατροφή, σύμφωνα με τους ειδικούς. Μια δίαιτα φτωχή σε θρεπτικά συστατικά μπορεί να αυξήσει τον κίνδυνο εμφάνισης της ασθένειας, ενώ η κακή διατροφή έχει συνδεθεί με καρκίνο του στήθους και του στομάχου.

Αν κάνετε μια σωστή και ισορροπημένη διατροφή πάλι, είστε από εκείνους που μειώνεται η πιθανότητα εμφάνισης της νόσου. Διαβάστε αναλυτικά:

Τρώτε φρούτα και λαχανικά

φρούτα και λαχανικά

Αυξήστε τις ποσότητες φρούτων και λαχανικών που καταναλώνετε, γιατί οι έρευνες δείχνουν πως οι άνθρωποι που καταναλώνουν πολλά φρούτα και λαχανικά κινδυνεύουν πολύ λιγότερο από εκείνους που δεν τα πολυσυμπαθούν. Μια νέα έρευνα του University College London μάλιστα αποδεικνύει πως τα φρέσκα λαχανικά προστατεύουν τέσσερις φορές περισσότερο από τα φρούτα, εκείνους που τα καταναλώνουν.

Γίνετε σκληρό καρύδι

Τα καρύδια εκτός από τον καρκίνο του μαστού, βοηθούν στην πρόληψη και του καρκίνου του προστάτη. Οι φυτοστερόλες που περιέχουν τα καρύδια των καρυδιών, έχει αποδειχτεί, ότι μπλοκάρουν τους υποδοχείς οιστρογόνων στα καρκινικά κύτταρα του στήθους, πιθανόν μειώνοντας την ανάπτυξη των κυττάρων.

Σκόρδα

Τα σκόρδα περιέχουν φυτοχημικά, κάτι που σύμφωνα με τους ειδικούς, ουσιαστικά σταματά σταματούν τη δημιουργία καρκινογενών ουσιών που σχηματίζονται στο στομάχι. Μάλιστα μια μελέτη που πραγματοποιήθηκε σε γυναίκες στην Άιοβα, έδειξε ότι οι γυναίκες ακολουθούσαν διατροφή με υψηλά ποσοστά σκόρδου, παρουσίαζαν 50% μικρότερο κίνδυνο σε συγκεκριμένους τύπους καρκίνου, όπως του στήθους, του εντέρου, του οισοφάγου και του στομάχου.

Μην πετάτε ντομάτες, φάτε τις

Οι άντρες ειδικά πρέπει οπωσδήποτε να τρώτε φρέσκες ντομάτες, ακόμη και προϊόντα που περιέχουν ντομάτα, όπως κέτσαπ, τοματοχυμούς κλπ. Μια πρόσφατη έρευνα που έγινε σε 47,000 άνδρες βρήκε πως εκείνοι που κατανάλωναν 2-4 τη βδομάδα ντομάτες, παρουσίαζαν μειωμένες πιθανότητες να νοσήσουν από καρκίνο του προστάτη κατά 15.

Ακόμη, σύμφωνα με μια μελέτη που δημοσιεύτηκε στο Nutrition and Cancer, οι ντομάτες περιέχουν λυκοπένιο, που εμποδίζει την ανάπτυξη κυττάρων που προκαλούν καρκίνο του ενδομητρίου, ο οποίος οδηγεί σε περίπου 8000 θανάτους το χρόνο. Μαζί με αυτό το είδος καρκίνου, οι ντομάτες εμποδίζουν και τον καρκίνο των πνευμόνων, του προστάτη και του στομάχου...

Πείτε "ναι" στο πράσινο τσάι!

Το πράσινο τσάι βοηθά στην αργή ανάπτυξη του καρκίνου του μαστού. Μια έρευνα που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Experimental Cell Research, διαπίστωσε ότι η επιγαλλοκατεχίνη ανέστειλε τον μεταβολισμό των καρκινικών κυττάρων σε όγκους του μαστού. Η έρευνα δείχνει ότι το τσάι μπορεί να συμβάλλει κατά του καρκίνου του πνεύμονα.

Σε μια μελέτη τον Απρίλιο του 2010, που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Cancer Prevention Research, βρέθηκε ότι η επιγαλλοκατεχίνη καταστέλλει την ανάπτυξη των καρκινικών κυττάρων στον πνεύμονα. Σύμφωνα με τις έρευνες, φαίνεται πως το πράσινο τσάι καταστρέφει τα καρκινικά κύτταρα του προστάτη. Μια μελέτη του 2010 στο Cancer Science, έδειξε ότι η επιγαλλοκατεχίνη βοηθά το σώμα να καταστρέφει τα συγκεκριμένα καρκινικά κύτταρα.

 

Ομορφιά & Υγεία

Ροή ειδήσεων

Share