Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Αυτή η κοπέλα νόμιζε ότι είχε ένα σπυράκι σαν όλα τα άλλα - Ήταν όμως κάτι πολύ χειρότερο

Μπορεί να σώσει ζωές

10 Απριλίου 2020 17:15
Αυτή η κοπέλα νόμιζε ότι είχε ένα σπυράκι σαν όλα τα άλλα - Ήταν όμως κάτι πολύ χειρότερο
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Αυτή η κοπέλα δεν έδινε σημασία σε αυτό το σπυράκι, νομίζοντας ότι είναι ένα συνηθισμένο σαν όλα τα άλλα. Η αλήθεια ήταν χειρότερη για αυτό δεν πρέπει να το αγνοήσετε αν έχετε κάτι αντίστοιχο.

Στην ηλικία των δεκαπέντε ετών, η Τζέμα Κόταμ δεν έδινε καμία σημασία στην κρεατοελιά στο πλάι του προσώπου της. Σύμφωνα με την σελίδα της στο Facebook, όλα ξεκίνησαν όταν εμφανίστηκε ένα «σπυράκι» στο πλάι του προσώπου της που σταδιακά μετατράπηκε σε κρεατοελιά.

Η ίδια εξηγεί:

Όταν πήγα σε δερματολόγο για να την ελέγξει, μου είπε ότι ήταν εντάξει και μπορούσα να την αφαιρέσω αν ήθελα, αλλά μου εξήγησε τον τρόπο αφαίρεσης και γρήγορα αρνήθηκα και την ξέχασα.

Δέκα χρόνια αργότερα, η κρεατοελιά είχε μεγαλώσει δραστικά σε μέγεθος, και έτσι αποφάσισε ότι έφτασε ο καιρός να την αφαιρέσει. Μετά την επιστροφή της από ένα ταξίδι με τον αρραβωνιαστικό της, τον Πωλ, όπου της έκανε πρόταση γάμου, προχώρησε σε αφαίρεση κρεατοελιάς.

Η επέμβαση χρειάστηκε μόλις είκοσι λεπτά, αλλά χρειάστηκαν αρκετές εβδομάδες για τα αποτελέσματα της βιοψίας – που γίνεται πάντα όταν αφαιρούνται κρεατοελιές.

Τα αποτελέσματα δυστυχώς ήταν δυσάρεστα. Ο γιατρός μου είχε ότι η κρεατοελιά ήταν καρκινική και είχα μελάνωμα δεύτερου σταδίου, αλλά λόγω του μεγέθους και του πάχους έπρεπε να αφαιρέσουν τη κρεατοελιά, αλλά και το δέρμα μου τριγύρω της, καθώς υπάρχει 95% πιθανότητα ο καρκίνος να υπάρχει ή να αναπτυχθεί γρήγορα εκεί.

Ο γιατρός την ενημέρωσε ότι έπρεπε να αφαιρέσει τρία εκατοστά δέρματος από το πρόσωπό της και να γίνει βιοψία στους λεμφαδένες της αν είχε επεκταθεί ο καρκίνος. Εκτός από την μεγάλη ουλή, η επέμβαση ήταν επιτυχής. Αλλά σύντομα έμαθε και άλλα απογοητευτικά νέα – ο καρκίνος είχε εξαπλωθεί στους λεμφαδένες και τώρα ήταν τρίτου σταδίου.

Η Τζέμα έκανε επιπλέον επέμβαση που δυστυχώς της προκάλεσε νευρική βλάβη.

Τώρα προσπαθεί να κάνει γνωστό τους κινδύνους των ύποπτων κρεατοελιών, και μπορείτε να δείτε εδώ ποιες είναι αυτές. «Δε θέλω να τρομάξω κάποιον δείχνοντας τις ουλές μου, θέλω να τους δείξω τι μπορεί να κάνει ο καρκίνος,» δήλωσε στη Mirror. «Είναι τρομακτικό αλλά αυτό είχα να αντιμετωπίσω και θέλω να κάνω γνωστό ότι μια μικρή κρεατοελιά μπορεί να είναι καρκινική και δε πρέπει να την αγνοήσουν.»

Της είναι δύσκολο να αντιμετωπίσει τις ουλές της και λέει συχνά την κοιτάζουν επίμονα περαστικοί. Αλλά τις δείχνει επειδή θέλει να ενθαρρύνει άλλους να ελέγξουν το δέρμα τους. Πλέον γνωρίζει ότι δείχνοντάς το, μπορεί να σώσει μια ζωή.

 

Ομορφιά & Υγεία

Ροή ειδήσεων

Share