Πέμπτη, 28 Μαΐου 2020

Προσοχή σε αυτές τις ελιές - Αυτές μαρτυρούν καρκίνο του δέρματος!

Μεγάλη προσοχή

19 Μαρτίου 2020 19:15
Προσοχή σε αυτές τις ελιές - Αυτές μαρτυρούν καρκίνο του δέρματος!
Αρθρογράφος: ATHENSMAGAZINE TEAM
ATHENSMAGAZINE TEAM

ΣΥΝΤΑΚΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ

Μπορεί να έχετε παρατηρήσει νέες ελιές στο σώμα σας, οι οποίες δεν είναι τόσο φυσιολογικές σε χρώμα και σχήμα. Μην ανησυχείτε όμως, δεν σημαίνει απαραίτητα ότι μαρτυρούν καρκίνο, εκτός αν έχουν τα παρακάτω χαρακτηριστικά.

Παρά το γεγονός ότι καλύπτει το μεγαλύτερο μέρος του σώματός μας – και είναι πολύ σημαντικό για την επιβίωσή μας – σπάνια αντιμετωπίζουμε το δέρμα μας με την αγάπη, τη φροντίδα και τον σεβασμό που του αξίζει.

Συνήθως, αγνοούμε όλα τα προειδοποιητικά σημάδια που μας στέλνει! Μπορεί ακόμα να έχετε παρατηρήσει κόκκινες ελιές, και θα δείτε εδώ τι σημαίνουν για την υγεία σας.

Οι μώλωπες, οι φακίδες και τα εκ γενετής σημάδια μπορεί να μην φαίνονται επικίνδυνα, αλλά θα μπορούσαν να προκαλέσουν κάποιες σοβαρές ανησυχίες όπως είναι το μελάνωμα – η πιο επικίνδυνη μορφή καρκίνου του δέρματος.

Σύμφωνα με το Ίδρυμα Καρκίνου του Δέρματος, ένα άτομο πεθαίνει από μελάνωμα κάθε 57 λεπτά. Και αν έχετε υποστεί περισσότερα από πέντε ηλιακά εγκαύματα στη ζωή σας, η πιθανότητα να αναπτύξετε μελάνωμα υπερδιπλασιάζεται.

Ωστόσο, υπάρχουν τρόποι για την ανίχνευση των σημείων και των συμπτωμάτων του καρκίνου του δέρματος.

Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να ελέγξετε λεπτομερώς το σώμα σας, αφού πρώτα διαβάσετε τα παρακάτω.

Ασυμμετρία

Ένα φυσιολογικό, καλοήθες μελάνωμα, θα πρέπει να είναι απόλυτα συμμετρικό.

Το «κακό» μελάνωμα, είναι συνήθως αυτό με ακανόνιστο σχήμα. Οπότε, τα ασύμμετρα μελανώματα είναι αυτά που πρέπει να ελέγχονται οπωσδήποτε από γιατρό.

Περίγραμμα

Οι μη καρκινικές ελιές έχουν ομαλά, ομοιόμορφα σύνορα. Τα περιγράμματα τους είναι συνήθως σαφώς καθορισμένα και έχουν μια προφανή μορφή.

Ένα «κακό» μελάνωμα έχει γρατζουνιές, άνισα και θολά σύνορα. Δεν έχει σαφές σχήμα. Αυτές οι κρεατοελιές μπορεί να είναι καρκίνος και πρέπει να εξεταστούν.

Χρώμα

Ένα μη καρκινικό μελάνωμα είναι συνήθως καφέ και το χρώμα τους είναι ομοιόμορφο.

Οι βλάβες του μελανώματος συνήθως αναγνωρίζονται από την παρουσία πολλών χρωμάτων και αποχρώσεων. Η ανομοιόμορφη κατανομή του χρώματος μπορεί να είναι σημάδι καρκίνου.

Διάμετρος

Οι καλοήθης ελιές συνήθως δεν είναι μεγαλύτερες από το μέγεθος μιας διαμέτρου 6mm.

Αν έχετε κάποιο σημείο δέρματος μεγαλύτερο από αυτό, μπορεί να σημαίνει αλλοίωση του μελανώματος. Ο γιατρός σας πρέπει να το εξετάσει.

Εξέλιξη

Αν παρατηρήσατε ότι ένα σημείο στο δέρμα σας έχει αλλάξει σχήμα, χρώμα ή μέγεθος, θα μπορούσε να είναι ένα κακό σημάδι.

Αν νομίζετε ότι έχετε δει μια αλλαγή στο δέρμα σας, φροντίστε να ενημερώσετε τον δερματολόγο σας.

 

Ομορφιά & Υγεία

Ροή ειδήσεων

Share