Τρίτη, 29 Σεπτεμβρίου 2020

Η λιτότητα κάνει κακό στην ψυχική υγεία!

Στοιχεία του ΟΗΕ!

24 Ιουνίου 2019 18:43
Η λιτότητα κάνει κακό στην ψυχική υγεία!

«Η λιτότητα, η ανισότητα και η εργασιακή ανασφάλεια επιδεινώνουν την ψυχική υγεία», σύμφωνα με τον Dr Dainius Pūras, ειδικό εισηγητή στον ΟΗΕ για το δικαίωμα όλων να απολαμβάνουν τα υψηλότερα δυνατά πρότυπα σωματικής και ψυχικής υγείας.

Ο Dainius Pūras, μέσω του Guardian, καλεί τις κυβερνήσεις «να βρουν λύσεις, εάν θέλουν να αντιμετωπίσουν την αυξανόμενη επικράτηση των ψυχικών ασθενειών».

«Αυτό θα ήταν το καλύτερο »εμβόλιο» κατά των ψυχικών ασθενειών και θα ήταν πολύ καλύτερο από την υπερβολική χρήση φαρμάκων», δήλωσε ο Pūras στον Guardian.

Σύμφωνα με τον ειδικό εισηγητή του ΟΗΕ για την υγεία, «η κοινωνική δικαιοσύνη είναι πιο σημαντική για την ψυχική υγεία από τη θεραπεία και τη φαρμακευτική αγωγή».

Όπως λέει μετά από την κρίση του 2008 οι πολιτικές που ακολούθησαν οι κυβερνήσεις προκειμένου να σταματήσουν την παγκόσμια κρίση, είχε σαν αποτέλεσμα τη λιτότητα, προκαλώντας σε πολλούς ανθρώπους κοινωνική απομόνωση και αυτό με τη σειρά του προκάλεσε ψυχολογικά προβλήματα.

Σύμφωνα με τον Dainius Pūras «τα κράτη του κόσμου επικεντρώθηκαν στα λάθος πράγματα, αντί να σταματήσουν τους λογούς πίσω από το πρόβλημα, προσπάθησαν να σταματήσουν το πρόβλημα, με λάθους μεθόδους».

Προκειμένου να βελτιώσουμε τη ψυχική υγεία, ο Pūras προτείνει μεταξύ άλλων, τη μείωση των ανισοτήτων και του κοινωνικού αποκλεισμού, την βελτίωση των σχολικών προγραμμάτων και την άμεση παρέμβαση σε παιδιά που έχουν ζήσει δύσκολες παιδικές εμπειρίες.

Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ

Γελάτε γιατί...χανόμαστε! - Τα απίστευτα οφέλη στην υγεία μας!

Γελάτε γιατί...χανόμαστε! Αυτή θα είναι η νέα αγαπημένη σας φράση και μότο ζωής αφού τα οφέλη τουγέλιου στην υγεία μας είναι πάρα πολλά!

Δεκάδες ρήσεις για το γέλιο υπάρχουν, το οποίο εκτός από ευεξία, έχει και μεγάλα οφέλη για τον ίδιο τον οργανισμό μας.

Το γέλιο είναι μεταδοτικό. Γελάει καλύτερα όποιος γελάει τελευταίος. Γελάει δ`ο μωρός καν τι μη γελιόν ει...

Γέλιο υγεία

Μας χαρίζει υγεία, αναδεικνύει το χαμόγελο και συμβάλλει στη φυσιολογική αιμάτωση των περιοδοντικών ιστών. Με αυτόν τον τρόπο, ενισχύεται η άμυνα των ούλων έναντι παθογόνων μικροοργανισμών που προκαλούν ουλίτιδα και περιοδοντίτιδα.

Δοκίμασε να κάνεις τις γωνίες του στόματος σου να σηκωθούν όταν νιώθεις πιεσμένος και αμέσως θα αισθανθείς μια ηρεμία. Αποτελεί έναν από τους ευκολότερους και οικονομικότερους τρόπους για την καταπολέμηση του στρες!

Όταν χαμογελάς, οι άνθρωποι σε συμπαθούν και σε εμπιστεύονται πιο εύκολα. Επίσης, είναι ένας φυσικός τρόπος αντιγήρανσης! Γελώντας δείχνεις πιο νέος και κατά επέκταση πιο όμορφος!

Αξιοσημείωτο είναι και το γεγονός ότι το γέλιο συμβάλλει στην ταχύτερη επούλωση και την ανάρρωση μετεγχειρητικά, καθώς και προκαλεί την απελευθέρωση φυσικών ουσιών κατά του πόνου.

Επίσης, σύγχρονες έρευνες αναφέρουν ότι γελώντας είναι δυνατόν να χάσεις βάρος. Πιο συγκεκριμένα, αναφέρεται ότι 15 λεπτά καθημερινού γέλιου σε διάρκεια ενός έτους αντιστοιχεί με απώλεια βάρος περίπου 4,5kg.

Τι συμβαίνει στο σώμα μας όταν γελάμε
Κατά τις τελευταίες δεκαετίες, οι ερευνητές έχουν μελετήσει τις επιδράσεις του γέλιου στο σώμα και έχουν καταλήξει σε ενδιαφέρουσες πληροφορίες σχετικά με το πώς μας επηρεάζει:

Ροή του αίματος.
Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Maryland μελέτησαν τις επιπτώσεις επί των αιμοφόρων αγγείων σε ανθρώπους που είχαν παρακολουθήσει κωμωδίες και δράματα, σύμφωνα με το organiclife. Μετά την προβολή, τα αγγεία της ομάδας που παρακολούθησαν την κωμωδία συμπεριφέρθηκαν κατά φύση - διαστέλλονταν και συστέλλονταν φυσιολογικά. Όμως, τα αιμοφόρα αγγεία στα άτομα που παρακολούθησαν το δράμα είχαν περιορισμένη ροή αίματος.

Ανοσολογική απόκριση.
Αυξημένο στρες σχετίζεται με μειωμένη αντίδραση του ανοσοποιητικού συστήματος, λέει ο Provine. Μερικές μελέτες έχουν δείξει ότι το χιούμορ μπορεί να αυξήσει τη δράση των αντισωμάτων στο σώμα και να ενισχύσει τα επίπεδα των κυττάρων του ανοσοποιητικού συστήματος.

Επίπεδα σακχάρου στο αίμα. Σε μια μελέτη 19 ατόμων με διαβήτη, εξετάσθηκαν οι επιδράσεις του γέλιου στα επίπεδα σακχάρου του αίματος. Μετά το φαγητό, η ομάδα παρακολούθησε μια κουραστική διάλεξη. Την επόμενη μέρα, η ομάδα έφαγε το ίδιο γεύμα και στη συνέχεια παρακολούθησαν μια κωμωδία. Μετά την κωμωδία, η ομάδα είχε χαμηλότερα επίπεδα σακχάρου στο αίμα από ό, τι μετά τη διάλεξη.

Χαλάρωση και ύπνος. Στις γενικότερες ιδιότητες του γέλιου περιλαμβάνεται και η χαλάρωση των μυών του σώματος. Ακόμα, περιπτώσεις ασθενών που υποφέρουν από χρόνιες παθήσεις έχει παρατηρηθεί ότι 15 λεπτά γέλιου λόγω παρακολούθησης κωμωδίας στην τηλεόραση ή ακόμα και διαβάζοντας κάποια κωμική ιστορία προσφέρουν μέχρι και 2 ώρες ύπνου χωρίς ενόχληση και πόνο.

H Γιόγκα του Γέλιου, μία μόδα που εφαρμόζεται με μεγάλη επιτυχία στην Αμερική, είναι δυνατόν να αντιμετωπίσει ακόμα και τον οδοντικό πόνο σε ασθενείς που η παυσίπονη αγωγή δεν έχει αποτέλεσμα και ενδείκνυται στα πλαίσια της ολιστικής οδοντιατρικής.

 

Ομορφιά & Υγεία

Ροή ειδήσεων

Share