Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Πως να μειώσετε και να καταπολεμήσετε τις αλλεργίες του καλοκαιριού!

«Κρύβονται» παντού!

11 Ιουνίου 2019 14:29
Πως να μειώσετε και να καταπολεμήσετε τις αλλεργίες του καλοκαιριού!

Για πολλούς οι αλλεργίες από την άνοιξη προκαλούν ήπιο φτέρνισμα, φαγούρα στα μάτια,ακόμη και σοβαρά συμπτώματα που μοιάζουν με γρίπη, τα οποία διαρκούν μήνες.

Οι αλλεργίες “κρύβονται” παντού και μας ταλαιπωρούν και τους καλοκαιρινούς μήνες.

Δέντρα, χόρτα και ζιζάνια απελευθερώνουν γύρη στον αέρα για να αναπαραχθούν.Υπάρχει μια σειρά τεχνικών για την πρόληψη των αλλεργιών,είτε είστε σε εξωτερικούς χώρους είτε στο σπίτι.

Αν σας ταλαιπωρεί η αλλεργία σας μπορείτε να λάβετε κάποια μέτρα για να προστατευτείτε από αλλεργίες από εδώ και στο εξής...

1. Αποφύγετε να πηγαίνετε σε εξωτερικούς χώρους όταν η μέτρηση της γύρης είναι σε υψηλά επίπεδα. Η μέτρηση των γύρων συνήθως κορυφώνεται τα πρωινά, οπότε είναι καλύτερα να παραμείνετε κλεισμένοι σε εσωτερικούς χώρους μεταξύ 5 π.μ. και 10 μ.μ.

2. Κρατήστε τα παράθυρα του αυτοκινήτου σας όταν οδηγείτε κλειστά. Κατά την περίοδο αιχμής, το αεράκι είναι φορτωμένο με αλλεργιογόνα. Χρησιμοποιήστε τον κλιματισμό για να διατηρήσετε τις θερμοκρασίες σταθερές. Αυτό θα εμποδίσει το μεγαλύτερο μέρος της γύρης, της σκόνης και της μούχλας να εισέλθουν στο αυτοκίνητό σας.

3. Αλλάξτε τα ρούχα σας και πλύνετε τα μαλλιά σας όταν επιστρέψετε στο σπίτι .Τα μαλλιά σας είναι σημαντικός φορέας σωματιδίων γύρης. Αλλάξτε και τα ρούχα σας, καθώς η γύρη μπορεί να προσκολληθεί στο ύφασμα και να συνεχίσει να παράγει συμπτώματα πολύ καιρό μετά.

4. Αν έχετε περάσει από όλα τα προληπτικά μέτρα και εξακολουθείτε να υποφέρετε από αλλεργίες, εξετάστε το ενδεχόμενο να παίρνετε τακτικά αντιισταμινικά. Πάρτε το τριάντα λεπτά πριν βγείτε έξω για να αποφύγετε τα συμπτώματα αλλεργίας. Συμβουλευτείτε πρώτα το γιατρό σας σχετικά με τη λήψη φαρμάκων και σιγουρευτείτε ότι ακολουθείτε τις σωστές οδηγίες δοσολογίας.

5. Καταναλώνετε πράγματα που περιέχουν κουερσετίνη. Είναι ένα αντιοξειδωτικό που μπορεί να αποτρέψει και να ανακουφίσει τις εποχιακές αλλεργίες. Επίσης η κερκετίνη βρίσκεται σε ποικίλες πηγές, όπως κρεμμύδια, μήλα, σκούρα μούρα,κεράσια, κόκκινο κρασί και τσάι.

6.Αν ψάχνετε για ανακούφιση από την αλλεργία στην κουζίνα, σκεφτείτε να μαγειρέψετε λίγο πιο πικάντικα από ότι συνήθως. Τα ζεστά και πικάντικα τρόφιμα όχι μόνο προσθέτουν περισσότερη γεύση, αλλά μπορούν να μειώσουν τις εκκρίσεις βλέννας. Οι ειδικοί συστήνουν τα μπαχαρικά όπως το πιπέρι καγιέν, το τζίντζερ και το σκόρδο.

7.Τελος, περιορίστε τα τρόφιμα που κάνουν τις αλλεργίες χειρότερες. Ορισμένα τρόφιμα μπορούν να επιδεινώσουν τις αλλεργίες όπως πεπόνι, μπανάνα, αγγούρι, ηλιόσπορους και χαμομήλι.

3 αλλεργίες στο σ@ξ που δεν περιμένατε ότι υπάρχουν!

Σας ακούγετε περίεργο να υπάρχει αλλεργία στο σεξ και να μην μπορούν να αντιμετωπιστούν;

Η σεξουαλική επαφή, για παράδειγμα, είναι πιθανό σε ορισμένες περιπτώσεις να ευθύνεται για την εκδήλωση διαφόρων αλλεργικών αντιδράσεων (από ήπια έως και αλλεργικό σοκ).

Υπάρχουν περιπτώσεις που αναφέρονται αλλεργικές αντιδράσεις τόσο από άνδρες όσο και από γυναίκες που αποδίδονται στη χρήση προφυλακτικού. Στις περισσότερες περιπτώσεις για τις αλλεργικές αυτές αντιδράσεις ευθύνεται η αλλεργία στο λάτεξ.

Υπάρχουν επίσης περιπτώσεις ατόμων που δεν είναι αλλεργικοί στο λάτεξ, αλλά σε ορισμένες ουσίες ή πρόσθετα που περιέχουν τα προφυλακτικά (π.χ. επιβραδυντικές ουσίες). Στην περίπτωση που έχετε αλλεργία στο λάτεξ, η λύση είναι τα προφυλακτικά από άλλα υλικά όπως η πολυουρεθάνη, η σιλικόνη ή το βινύλιο. Τα προφυλακτικά αυτά δεν περιέχουν συνήθως λιπαντικές ουσίες, για την αποφυγή αλλεργικών αντιδράσεων, ενώ παρέχουν την ασφάλεια που παρέχουν και τα υπόλοιπα προφυλακτικά.

Ένα άτομο με τροφική αλλεργία μπορεί να εμφανίσει συμπτώματα στην περίπτωση που φιλήσει τον σύντροφο ή την σύντροφό του ο οποίος έχει προηγουμένως καταναλώσει κάποια τροφή, στην οποία το άτομο έχει αλλεργία. Σε αυτές περιπτώσεις μετά από ένα φιλί μπορεί να εκδηλωθούν κνίδωση, εξανθήματα, φαγούρα στα μάτια, πρήξιμο στα βλέφαρα ή τα χείλη, συριγμό και αναπνευστική δυσχέρεια. Η διαδικασία μέσω της οποίας πυροδοτείται η αλλεργική αντίδραση είναι η εξής: Μέσω του σάλιου του άλλου ατόμου μπορεί να μεταφερθούν στο αλλεργικό άτομο κάποια συστατικά των τροφών που είχε προηγουμένως καταναλώσει ή μικροποσότητες φαρμακευτικών ουσιών από φάρμακα που είχε προηγουμένως λάβει. Οι ουσίες και τα συστατικά είναι υπεύθυνα για την πρόκληση της αλλεργικής αντίδρασης. Αν, π.χ., ο σύντροφός σας πριν σας φιλήσει είχε φάει φιστίκια, και είστε αλλεργικοί στους ξηρούς καρπούς μπορεί να εκδηλώσετε αλλεργική αντίδραση.

Έχουν αναφερθεί πολλές περιπτώσεις γυναικών των οποίων ο οργανισμός αντιλαμβάνεται το σπέρμα ως αλλεργιογόνο με αποτέλεσμα να εκδηλώνει αλλεργική αντίδραση με συμπτώματα τα οποία συνήθως περιορίζονται κυρίως στα γεννητικά όργανα της γυναίκας και περιλαμβάνουν οίδημα, ερεθισμό, κνησμό. Η αλλεργία στο σπέρμα είναι ουσιαστικά μια αλλεργική αντίδραση στις πρωτεΐνες που βρίσκονται στο ανδρικό σπέρμα. Τα συμπτώματα εκδηλώνονται λίγο μετά την επαφή. Μερικές φορές μπορεί να εμφανιστεί και κνίδωση σε όλο το σώμα της γυναίκας και πιο σπάνια μπορεί να εκδηλωθεί και αλλεργικό shock. Η χρήση προφυλακτικού μπορεί να προστατεύσει τη γυναίκα από την εκδήλωση των συμπτωμάτων. Η συγκεκριμένη αλλεργία είναι σπάνια, αν και η συστολή που προκαλεί η αναφορά αυτού προβλήματος, είναι ένας παράγοντας που πρέπει να λάβει κανείς υπόψη του καθώς είναι πιθανό πολλά περιστατικά να μην αναφέρονται.

 

Ομορφιά & Υγεία

Ροή ειδήσεων

Share