Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

Πώς να αποβάλλετε το στρες γρήγορα και αποτελεσματικά;

Τι πρέπει να κάνετε για να είστε ήρεμοι;

7 Ιουνίου 2019 14:23
Πώς να αποβάλλετε το στρες γρήγορα και αποτελεσματικά;

Η σύγχρονη κοινωνία και οι γρήγοροι ρυθμοί έχουν αλλάξει πολλά δεδομένα από την ζωή μας και έχουν δημιουργήσει τεράστιο άγχος και στρες! Πώς μπορείτε όμως να αποβάλλετε το στρες γρήγορα και αποτελεσματικά;

Δεν είναι μόνο ότι επηρεάζει τη διάθεσή μας, αλλά και ότι μπορεί να αποβεί ολέθριο για την υγεία μας. Από το ότι χάνουμε τον ύπνο μας και τρώμε εξαιτίας αυτού και όχι επειδή πεινάμε, μέχρι το ότι προκαλεί αύξηση του βάρους και καρδιαγγειακές παθήσεις, το στρες αποτελεί ένα μείζον πρόβλημα της σύγχρονης εποχής.

Μια απλή πρόταση είναι ένα 20λεπτο διάλειμμα κατά τη διάρκεια της ημέρας για ασκήσεις χαλάρωσης σε ένα ήσυχο σημείο μακριά από θορύβους και παράγοντες που μας προκαλούν άγχος. Ακόμα, όμως, κι όταν μας πιέζει ο χρόνος, πέντε λεπτά τεχνικών «de-stress» αρκούν για αναζωογόνηση και εκ νέου συγκέντρωση.

Αποτελεσματικές ιδέες για να χαλαρώσετε άμεσα:

Κάντε διαλογισμό: Συγκεντρωθείτε στην αναπνοή σας εστιάζοντας και επαναλαμβάνοντας διαρκώς μια λέξη ή σύντομη φράση της επιλογής σας.

Ασκηθείτε: Επενδύστε στη δύναμη των ενδορφινών που «ανεβάζουν» τη διάθεση, αφιερώνοντας μερικά λεπτά στη σωματική άσκηση. Δεν χρειάζεται καν να φύγετε από τη δουλειά. Απλά κλείστε την πόρτα του γραφείου και προσπαθήστε να περπατήσετε ή να τρέξετε για λίγο εκεί. Άλλη επιλογή είναι να δοκιμάσετε τα οφέλη που προσφέρει τόσο στο μυαλό όσο και στο σώμα η γιόγκα με μια απλή κίνηση όπως η στάση του δέντρου. Σταθείτε όρθιοι, λυγίστε το δεξί σας γόνατο προς τα έξω και φέρτε το πέλμα σας στον μηρό του αριστερού ποδιού. Μείνετε στη στάση αυτή για 30 έως 60 δευτερόλεπτα, στη συνέχεια αλλάξτε πόδι και επαναλάβετε.

Συγκεντρωθείτε στην αναπνοή σας: Συγκεντρώστε όλη την προσοχή σας στις μεγάλες, βαθιές ανάσες. Παρακολουθήστε την κοιλιά σας να φουσκώνει κατά την εισπνοή και να μαζεύει προς τον αφαλό κατά την εκπνοή.

«Αποσυνδεθείτε»: Απενεργοποιήστε όλες τις ηλεκτρονικές συσκευές για πέντε λεπτά και αφήστε τον εαυτό σας ελεύθερο να κοιτάζει απλώς έξω από το παράθυρο.

Εικονικές σκέψεις: Με τα μάτια κλειστά, σκεφθείτε ότι επισκέπτεστε ένα αγαπημένο μέρος ή κάνετε μια αγαπημένη δραστηριότητα. Δείτε τον εαυτό σας μέσα στο πλάνο, να χαμογελά και να περνά ευχάριστα το χρόνο.

Το σημαντικότερο από όλα: Μην περιορίζεστε σε μια τεχνική. Δημιουργήστε μια λίστα από την οποία μπορείτε να επιλέξετε όποια λύση ταιριάζει στην εκάστοτε κατάσταση.

Αυτή η βιταμίνη σε χαλαρώνει και σε βοηθά να χάσεις κιλά!

Ένα ασυνήθιστα μεγάλο ποσοστό του παγκόσμιου πληθυσμού πάσχει από την έλλειψη αυτής της βιταμίνης και μάλιστα χωρίς να το γνωρίζει.

Ο λόγος είναι απλός: Οι περισσότεροι άνθρωποι περνούν το μεγαλύτερο μέρος της ζωής τους σε κλειστούς χώρους κι αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να αποκτούν έλλειψη βιταμίνης D.

Η βιταμίνη D είναι ένας πολύτιμος σύμμαχος υγείας για όλες τις ηλικίες.
Είναι μια λιποδιαλυτή βιταμίνη η οποία συνθέτεται στον οργανισμό κυρίως μέσω της επίδρασης της υπεριώδους ακτινοβολίας του ήλιου στο δέρμα μας αλλά προσλαμβάνεται και από την κατανάλωση ορισμένων τροφών με κύριο ρόλο τη σωστή ανάπτυξη των οστών μας και την προαγωγή της υγείας του σκελετού μας.

Τα τελευταία όμως χρόνια πλήθος επιστημονικών μελετών υπογραμμίζουν το σημαντικότατο ρόλο της βιταμίνης D στη συνολική υγεία του οργανισμού, καθώς έχει καταγραφεί πως βοηθά στην καλύτερη λειτουργία του ανοσοποιητικού, στον έλεγχο του σακχάρου αλλά και στην πρόληψη άλλων σοβαρών παθήσεων όπως διαφόρων μορφών καρκίνου, σκλήρυνσης κατά πλάκας, ψυχιατρικών νόσων, υπέρτασης,αλλά και παχυσαρκίας.

O οργανισμός προσλαμβάνει τη βιταμίνη D κυρίως μέσω της σύνθεσής της στο δέρμα μας με την επίδραση της υπεριώδους ηλιακής ακτινοβολίας. Ο χρόνος έκθεσης στην ηλιακή ακτινοβολία που απαιτείται για τη σύνθεση των απαραίτητων ποσοτήτων βιταμίνης D εξαρτάται από την ηλικία, το χρώμα του δέρματος και από τα υποκείμενα προβλήματα υγείας
Η άλλη λιγότερο σημαντική πηγή βιταμίνης D είναι η πρόσληψη μέσω των τροφών. Λίγες τροφές είναι πλούσιες σε βιταμίνη D και αυτές είναι ορισμένα «λιπαρά» ψάρια (όπως ο σολομός, το σκουμπρί, ο τόνος, ο μπακαλιάρος, η πέστροφα, οι σαρδέλες), το μουρουνέλαιο, τα αυγά και το βοδινό συκώτι.

Σε κάθε περίπτωση ο έλεγχος των επιπέδων αυτής της πολύτιμης βιταμίνης απαιτεί ειδική εξέταση, όχι ιδιαίτερα ακριβή. Για τις περιόδους πάντως που ο ήλιος δεν σας βλέπει αρκετά, μπορείτε να συμβουλευτείτε τον γιατρό σας και να λάβετε ειδικό συμπλήρωμα διατροφής, το οποίο θα σας βοηθήσει να διατηρήσετε τα φυσιολογικά επίπεδά της και να αποφύγετε τους κινδύνους που συνιστά η έλλειψή της.

TAGS
 

Ομορφιά & Υγεία

Ροή ειδήσεων

Share