Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Φέτα σαγανάκι με μέλι

Νόστιμο & τραγανό φύλλο κρούστας

5 Ιανουαρίου 2021 15:31
Φέτα σαγανάκι με μέλι
Από Γιάννης Κυριακόπουλος

Φέτα σαγανάκι με μέλι. Ότι πιο νόστιμη συνταγή με τραγανό φύλλο κρούστας και με ζουμερή γέμιση. Επίσης, τα παιδιά σας θα λατρέψουν αυτή την τυρόπιτα χωρίς φύλλο με φέτα και γιαούρτι.

Υλικά:

  • 1 κομμάτι φέτα κομμένο τετράγωνο
  • 1 φύλλο κρούστας χωριάτικο
  • 1 ασπράδι αυγού
  • σουσάμι
  • μέλι
  • Καλαμποκέλαιο ή ελαιόλαδο

Φέτα σαγανάκι με μέλι

Εκτέλεση:

  1. Απλώνουμε το φύλλο κρούστας και τυλίγουμε μέσα τη φέτα.
  2. Αλείφουμε τις άκρες του φύλλου με το ασπράδι για να κολλήσουν και κλείνουμε καλά.
  3. Σε ένα τηγάνι ρίχνεις καλαμποκέλαιο για πιο ελαφρύ -μπορούμε και ελαιόλαδο και μόλις ζεσταθεί ρίχνουμε μέσα τη φέτα.
  4. Την αφήνουμε να ψηθεί μέχρι το φύλλο να πάρει χρυσό χρώμα.
  5. Μόλις είναι έτοιμη περιχύνουμε με μέλι, προαιρετικά αν θέλουμε πασπαλίζουμε και με σουσάμι και σερβίρουμε.

Τυρόπιτα... από άλλο πλανήτη με φέτα - Το μυστικό είναι για τη γέμιση

Ψάχνετε κάποια αλμυρή συνταγή, η οποία θα σας προσφέρει ένα νόστιμο πρώτο πιάτο, πριν προχωρήσετε στο κυρίως γεύμα, όπου μπορείτε να δοκιμάσετε κεφτεδάκια χωρίς κιμά, αλλά με γάλα και μέλι; Το Athensmagazine.gr σας προτείνει μια τυρόπιτα… από άλλο πλανήτη, με τη γέμιση να είναι το μυστικό, χρησιμοποιώντας και φέτα.

Πρόκειται για μια σφολιάτα, που θα κάνει εσάς και τους οικείους σας… να γλείφετε τα δάχτυλά σας, με αποτέλεσμα να σας ζητούν συνέχεια να τους φτιάξετε τη συγκεκριμένη συνταγή, η οποία μπορεί να γίνει ένα μικρό κομμάτι… της καθημερινότητάς σας, μιας και δε θέλει πολύ κόπο.

Υλικά

  • 1 λίτρο γάλα
  • 200 γρ σιμιγδάλι ψιλό
  • 50 γρ κορν φλάουρ
  • 1,5 κτγ αλάτι
  • Λίγο μοσχοκάρυδο
  • 1 κρόκο
  • 70 γρ βούτυρο
  • 150 γρ γραβιέρα
  • 400 γρ τυρί φέτα
  • 650 γρ φύλλο για πίτες
  • 200 γρ λιωμένο βούτυρο
  • 330 μλ σόδα
  • 36 εκ. ταψάκι

Τυρόπιτα φέτα γέμιση

Εκτέλεση

  • Ξεκινάμε την συνταγή και σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το γάλα,το σιμιγδάλι το αλάτι και το κορν φλάουρ και ανακατεύουμε πάνω στην φωτιά μέχρι να πήξει.
  • Συνεχίζουμε και μόλις πήξει αποσύρουμε από την φωτιά και ρίχνουμε 1 κρόκο, λίγο μοσχοκάρυδο, βούτυρο, τριμμένη γραβιέρα και το τυρί φέτα και ανακατεύουμε καλά.
  • Καλύπτουμε με μια μεμβράνη και βάζουμε την γέμιση στην άκρη. Παίρνουμε τα φύλλα κρούστας για πίτες και τα ανοίγουμε.
  • Συνεχίζουμε και σε ένα ταψί 36 εκ.
  • Βάζουμε το πρώτο φύλλο και το πασπαλίζουμε με λιωμένο βουτυρο.
  • Κάνουμε την ίδια διαδικασία για ακόμη 5 φύλλα πασπαλιζοντας τα όλα με λιωμένο βούτυρο.
  • Μόλις συμπληρώσουμε 6 φυλλα ρίχνουμε την γέμιση και την στρώνουμε ομοιόμορφα με μια Μαρίζ.
  • Καλύπτουμε με ακόμη 6 φυλλα και πασπαλίζουμε στο καθένα λιωμένο βούτυρο.
  • Αφού τελειώσουμε με τα φύλλα κόβουμε την πίτα σε μικρά κομμάτια.
  • Ρίχνουμε από πάνω 1 κουτάκι σόδα και το βάζουμε να ψηθεί σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα για 1 ώρα στους 180 c.
  • Μόλις ψηθεί την βγάζουμε από τον φούρνο και την κόβουμε.
 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share