Παρασκευή, 22 Ιανουαρίου 2021

Αφράτα και εύκολα τυροπιτάκια

Θα γλείφετε τα δάχτυλά σας!

24 Νοεμβρίου 2020 20:48
Αφράτα και εύκολα τυροπιτάκια
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Φτιάξτε πανεύκολα τυροπιτάκια με την πιο εύκολη και γρήγορη συνταγή, η οποία θα εντυπωσιάσει μικρούς και μεγάλους.

Επίσης το Athensmagazine.gr σας προτείνει να δοκιμάσετε άλλη μια εύκολη συνταγή για κέικ με 6 μόνο υλικά.

Υλικά

  • 900 περίπου αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 2 φακελάκια ξερή μαγιά
  • 1 νεροπότηρο νερό χλιαρό
  • 1 νεροπότηρο γάλα φρέσκο χλιαρό
  • 1 νεροπότηρο ηλιέλαιο
  • 3 κουταλάκια γλυκού αλάτι
  • 5 κουταλάκια γλυκού ζάχαρη

Γέμιση

  • 800 γρ. τυρί
  • 2 κουταλιές σούπας γιαούρτι στραγγιστό
  • 2 αυγά
  • λίγο πιπέρι

Εκτέλεση

Για τη ζύμη:

Σε ένα μεγάλο μπολ, ρίχνετε το χλιαρό γάλα και το χλιαρό νερό και μέσα σε αυτά διαλύετε τα φακελάκια της μαγιάς, μαζί με τη ζάχαρη.

Ανακατεύετε καλά και έπειτα προσθέτετε το αλεύρι, το αλάτι και στο τέλος ρίχνετε το λάδι και ζυμώνετε καλά μέχρι να αποκτήσετε μια ωραία βελούδινη ζύμη που δεν θα κολλάει στα χέρια σας.

Αν χρειαστεί προσθέστε λίγο ακόμη αλεύρι. Κατόπιν αφήνετε τη ζύμη να φουσκώσει μέχρι να ετοιμάσετε τη γέμιση.

Για τη γέμιση:

  • Τρίβετε τη φέτα στον τρίφτη, την βάζετε μέσα σε ένα μπολ, προσθέστε το γιαούρτι, τι πιπέρι και τέλος τα δυο χτυπημένα αυγά και ανακατεύετε.
  • Κόβετε λίγη ζύμη, την κάνετε μπαλίτσα, την ανοίγετε σε φύλλο, βάζετε στη μέση του μια κουταλιού γέμιση, την κλείνετε σαν πουγκάκι, έπειτα πατάτε την ένωση προς τα μέσα και το τοποθετείτε με την ένωση προς τα κάτω σε ένα ταψί που έχετε βάλει προηγουμένως ένα φύλλο λαδόκολλα.
  • Τα ψήνετε στους 175 βαθμούς για περίπου 20 λεπτά στον αέρα.
  • Είναι κατάλληλα για κολατσιό στο σχολείο και στο γραφείο. Διατηρούνται αρκετές ήμερες.

Καλή Επιτυχία!

Αφράτα και εύκολα τυροπιτάκια

Τυροπιτάκια σε ψωμί του τοστ - Τρομερή συνταγή

Φτιάξτε λαχταριστά και εύκολα τυροπιτάκια με ψωμί του τοστ. Πρόκειται για μια γρήγορη και οικονομική συνταγή, την οποία και θα λατρέψουν μικροί και μεγάλοι. Αν θέλετε να φτιάξετε κάτι διαφορετικό, δείτε εδώ μια συνταγή για πίτα με σπανάκι.

Υλικά

  • 100 γρ φέτα
  • 6 φέτες ψωμί τοστ χωρίς κόρα
  • 1 κσ γεμάτη γιαούρτι
  • Λίγο πιπέρι
  • 1 τσιμπιά ρίγανη
  • 1 κρόκο αυγού
  • 2 κσ ελαιόλαδο

συνταγή για γρήγορα τυροπιτάκια

Εκτέλεση

  • Με ένα πιρούνι η με το χέρι λιώνω τη φέτα.
  • Θα προσθέσω το πιπέρι, τη ρίγανη, το γιαούρτι και θα ανακατέψω να ενσωματωθούν όλα μαζί.
  • Θα ανοίξω το φούρνο στους 180C να προθερμανθεί. Με τη βοήθεια ενός πλάστη θα ανοίξω τις φέτες του τοστ να λεπτύνουν. Με ένα πινέλο θα βάλω στην κάθε φέτα ελάχιστο ελαιόλαδο.
  • Θα αραιώσω τον κρόκο με λίγο νερό. Με ένα κουτάλι θα βάλω στο κέντρο της κάθε φέτας λίγο από την γέμιση, γύρω γύρω θα αλείψω με το κρόκο και θα κλείσω τριγωνικά.
  • Όταν το κλείσω θα ξανά αλείψω μα τον κρόκο γύρω γύρω και θα πιέζω με το δάχτυλο να κλείσουν καλά.
  • Θα συνεχίσω το ίδιο με όλες τις φέτες. Θα βάλω σε ταψί με λαδόκολλα και θα ψήσω για 1 τέταρτο περίπου σε μέτριο φούρνο.
  • Τα τυροπιτάκια είναι έτοιμα.

Πηγή: cookpad.com

Τυρόπιτα με κρέμα μπεσαμέλ και γιαούρτι

Φτιάξτε πανεύκολη και λαχταριστή τυρόπιτα με κρέμα μπεσαμέλ και γιαούρτι. Πρόκειται για μια εύκολη συνταγή που θα σας ξετρελάνει! Εκτός όμως, από αυτή τη συνταγή, δείτε εδώ πως θα φτιάξετε μαμαδίστικο κέικ.

Υλικά

  • 1 πακέτο φύλλο σφολιάτας

Για την μπεσαμέλ:

  • 700 γρ. γάλα
  • 3 κ.σ. βούτυρο
  • 2 κ.σ. αλεύρι
  • 2 κ.σ. σιμιγδάλι ψιλό
  • 1 κ.σ. κόρν φλάουρ
  • 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • 1 αυγό
  • 1/2 κούπα τυρί κεφαλοτύρι τριμμένο
  • Λίγο μοσχοκάρυδο
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • Αλάτι
  • 6 κ.σ. γιαούρτι στραγγιστό
  • 1 κούπα τυρί φέτα θρυμματισμένη
  • Λίγο άνηθο ψιλοκομμένο
  • 1 αυγό
  • 3 φέτες μπέικον σε κομματάκια
  • Λευκό σουσάμι
  • Μαύρο σουσάμι

συνταγή για εύκολη τυρόπιτα

Εκτέλεση

  • Αρχικά ξεπαγώνουμε τη σφολιάτα για να μπορούμε να την ανοίξουμε.
  • Για να ετοιμάσουμε την μπεσαμέλ χρειαζόμαστε μία μεγάλη κατσαρόλα. Θα τη βάλουμε στη φωτιά, θα προσθέσουμε το βούτυρο να λιώσει λίγο, το γάλα μέσα εκεί και κατόπιν το αλεύρι, το σιμιγδάλι, το κόρν φλάουρ και ανακατεύουμε μέχρι να δέσει η κρέμα.
  • Όταν τη δούμε να έχει δέσει την αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το μοσχοκάρυδο, το πιπέρι, το αλάτι και ανακατεύουμε. Στη συνέχεια προσθέτουμε και το αυγό και ανακατεύουμε γρήγορα (να μη μας κόψει το αυγό) κατόπιν προσθέτουμε και το μπέικιν και το κεφαλοτύρι.
  • Στη συνέχεια μέσα στην μπεσαμέλ αναμιγνύουμε το γιαούρτι με το τυρί φέτα, το αυγό, το μπέικον, τον άνηθο και τα ανακατεύουμε. Κατόπιν σε ένα στρογγυλό ελαφρώς βουτυρωμένο ταψί (ή ό,τι βολεύει), στρώνουμε το ένα φύλλο σφολιάτας και ρίχνουμε από πάνω το μείγμα, το στρώνουμε ομοιόμορφα με ένα κουτάλι και στρώνουμε και το άλλο φύλλο από πάνω και κλείνουμε τη γέμιση.
  • Χαράσσουμε την πίτα σε τετράγωνα κομμάτια και πασπαλίζουμε με λευκό και μαύρο σουσάμι και λίγο νερό. Την ψήνουμε στους 180 - 200 βαθμούς κελσίου για 50 λεπτά μέχρι να τη δούμε να πάρει χρώμα.

Πηγή: cookpad.com

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share