Τρίτη, 19 Μαρτίου 2024

Η τυρόπιτα αλλιώς: Φτιάξτε πίτα με σπανάκι και τυρί

Είναι χωρίς φύλλο!

10 Αυγούστου 2020 11:44
Η τυρόπιτα αλλιώς: Φτιάξτε πίτα με σπανάκι και τυρί
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Βαρεθήκατε τις κλασικές τυρόπιτες; Το Athensmagazine.gr έχει να σας προτείνει μια πίτα με σπανάκι και μπόλικο τυράκι, δηλαδή μια σπανακόπιτα. Πρόκειται για μια εύκολη, γρήγορη και οικονομική συνταγή που σίγουρα θα ξετρελάνει μικρούς και μεγάλους. Αν δε σας αρέσει το σπανάκι, δείτε εδώ συνταγή για κοτόπιτα.

Υλικά συνταγής

  • 1 κιλό φρέσκο ψιλοκομμένο σπανάκι
  • 3-4 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • 5-6 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 2 κ.σ. φρυγανιά τριμμένη
  • 5 αβγά χτυπημένα
  • 1 1/2 φλ. τσαγιού κίτρινο τυρί της επιλογής σας
  • 1 1/2φλ. τσαγιού τυρί φέτα ή ανθότυρο
  • αλάτι - πιπέρι

Εκτέλεση συνταγής

  • Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180C και λαδώστε μια φόρμα για τάρτες.
  • Ζεστάνετε το λάδι σε ένα βαθύ τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.
  • Ρίξτε μέσα το κρεμμύδι και τσιγαρίστε το μέχρι να μαλακώσει. Προσθέστε το σπανάκι και ανακατέψτε μέχρι να απορροφήσει την περισσότερη υγρασία.
  • Σε ένα μεγάλο μπολ αναμείξτε τα αβγά, τα άσπρα τυριά, το 1/2 φλ. τσαγιού κίτρινο τυρί, αλάτι και πιπέρι.
  • Προσθέστε το μείγμα με το σπανάκι και τη τριμμένη φρυγανιά και ανακατέψτε καλά μέχρι να δέσουν.
  • Ρίξτε το μείγμα στην φόρμα, πασπαλίστε με το κίτρινο τυρί και ψήστε το για 30' περίπου.

"Ορφανή" τυρόπιτα με γιαούρτι - Εύκολη και γρήγορη συνταγή

Το Athensmagazine.gr θα σας προτείνει την απόλυτη συνταγή για τυρόπιτα με γιαούρτι και χωρίς φύλλο. Πρόκειται για μια συνταγή που είναι ό,τι πρέπει για τις φορές που βιάζεστε και πεινάτε αρκετά. Σε περίπτωση όμως, που θέλετε μια κλασική συνταγή, δείτε εδώ τη χωριάτικη τυρόπιτα.

Τα υλικά που θα χρειαστείτε:

  • 400 γρ. κασέρι τριμμένο
  • 150 γρ. ρεγκάτο τριμμένο
  • 400 γρ. γιαούρτι στραγγιστό, 2% λιπαρά
  • 150 γρ. καλαμποκάλευρο
  • 3 αυγά μεσαίου μεγέθους
  • αλάτι πιπέρι

Εκτέλεση συνταγής

  • Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 200 βαθμούς με αντιστάσεις και λαδώνουμε καλά ένα ταψί μεσαίου μεγέθους.
  • Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε τα τυριά και το γιαούρτι. Αλατοπιπερώνουμε σύμφωνα με τη γεύση μας και ανακατεύουμε καλά. Προσθέτουμε το καλαμποκάλευρο, καθώς και τα αυγά ελαφρώς χτυπημένα και ανακατεύουμε.
  • Στρώνουμε την πίτα σε ένα μεσαίο ταψί και ισιώνουμε λίγο την επιφάνειά της με σπάτουλα ή αν δεν έχετε, με την ανάποδη μεριά ενός κουταλιού.
  • Ψήνουμε για 45-50′ περίπου, μέχρι να ροδίσει καλά και την αφήνουμε λίγο να κρυώσει προτού την κόψουμε.
 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share