Κυριακή, 05 Ιουλίου 2020

Πανεύκολη τυρόπιτα με 2 κινήσεις. Έτοιμη σε 10 λεπτά στο φούρνο

Υπέροχη!

28 Μαΐου 2020 07:51
Πανεύκολη τυρόπιτα με 2 κινήσεις. Έτοιμη σε 10 λεπτά στο φούρνο
Αρθρογράφος: ATHENSMAGAZINE TEAM
ATHENSMAGAZINE TEAM

ΣΥΝΤΑΚΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ

Το Athensmagazine.gr σας καλημερίζει με ακόμα μια συνταγή για τυρόπιτα, μετά την χθεσινή που λατρεύουν τα παιδιά και σας ξετρέλανε!

Σήμερα σας έχουμε πανεύκολη τυρόπιτα που είναι έτοιμη σε 10 λεπτά και με 2 κινήσεις! Πάμε να την δούμε αναλυτικά παρακάτω...

Εκτέλεση συνταγής

  1. Βάζετε το αλεύρι σε ένα μεγάλο μπολ, ανοίγετε μια τρύπα στη μέση και σιγά-σιγά προσθέτετε μέσα της όλα τα υπόλοιπα υλικά, ανακατεύοντας απαλά, σαν να διπλώνετε το μείγμα. Τελειώνετε με μοσχοκάρυδο και λίγο πιπέρι. Ανακατεύετε καλά.
  2. Αδειάζετε το μείγμα σε ένα πυρέξ που προηγουμένως έχει λαδώσει καλά και το ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C μέχρι η πίτα να φουσκώσει και να ροδίσει.

Υλικά συνταγής

  • 200γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 300γρ. φέτα θρυμματισμένη
  • 50 γρ. ανθότυρο θρυμματισμένο
  • 1 αβγό
  • 1 κουταλιά βούτυρο [λιωμένο] + βούτυρο για να αλείψετε το πυρέξ
  • 1 κεσεδάκι γιαούρτι στραγγιστό [200 γρ]
  • 120 ml γάλα
  • πιπέρι
  • 1 πρέζα μοσχοκάρυδο

Πεντανόστιμα τυροπιτάκια χωρίς φύλλο έτοιμα σε 10 λεπτά

Τα τυροπιτάκια είναι ένα σνακ που αγαπούν μικροί και μεγάλοι γι' αυτό κι εμείς ψάξαμε και βρήκαμε για εσάς την πιο γρήγορη συνταγή για τυροπιτάκια χωρίς φύλλο που μόλις τι δοκιμάστε σίγουρα θα φτιάχνετε ξανά και ξανά. Αν πάλι είστε λάτρεις των γλυκών, δείτε εδώ πώς θα φτιάξετε το λαχταριστό γλυκό ψυγείου με πτι μπερ και γκοφρέτα.

Υλικά

  • 250 γραμμ. μαργαρίνη
  • 300 γραμμ. ελαιόλαδο
  • 3 μεγάλα αυγά
  • 500 γραμμ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 500 γραμμ. αλεύρι ολικής άλεσης
  • ½ κουταλάκι του γλυκού πιπέρι
  • ½ κουταλάκι του γλυκού πάπρικα
  • 800 γραμμ. φέτα πικάντικη, τριμμένη
  • 300 γραμμ. κασέρι, τριμμένο
  • 1 μεγάλο αυγό, χτυπημένο
  • 2 κουταλιές της σούπας μαυροκούκι για το πασπάλισμα

τυροπιτάκια χωρίς φύλλο

Εκτέλεση

  • Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 160 βαθμούς με αέρα και στρώνουμε με λαδόκολλα 2 μεγάλα ταψιά.
  • Βάζουμε τη μαργαρίνη, το ελαιόλαδο, τα αυγά, το αλεύρι, το πιπέρι και την πάπρικα στον κάδο του μίξερ και τα δουλεύουμε με το εργαλείο που λέγεται γάντζος. Σταματάμε τη λειτουργία του μίξερ μόλις ενωθούν όλα τα υλικά.
  • Προσθέτουμε τη φέτα και το κασέρι και ζυμώνουμε με τα χέρια μας.
  • Πλάθουμε τη ζύμη σε μεγαλούτσικα μπαλάκια, τα πιέζουμε ελαφρά με τις παλάμες μας να πλατύνουν και τα τοποθετούμε στο ταψί, αφήνοντας λίγη απόσταση μεταξύ τους.
  • Αλείφουμε την επιφάνεια τους με το χτυπημένο αυγό και τα πασπαλίζουμε με το μαυροκούκι.
  • Ψήνουμε τα τυροπιτάκια για 25-30' μέχρι να φουσκώσουν και να ροδίσουν.

Πηγή: theonewithallthetastes.com

 

Γεύση & Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share