Η τυρόπιτα που λατρεύουν τα παιδιά - Γρήγορη και εύκολη
Δοκιμάστε την
27 Μαΐου 2020 17:05
Αυτή την τυρόπιτα θα την λατρέψουν οι μικροί μας φίλοι, αλλά και εσείς. Είναι η γνωστή τυρόπιτα της τεμπέλας, κάτι που σημαίνει ότι θα την φτιάξετε στο πι και φι.
Λαδώνουμε ένα μεγάλο ταψί, το πασπαλίζουμε με τριμμένη φρυγανιά. Χτυπάμε τα αυγά,προσθέτουμε το γιαούρτι,το,γάλα το πιπέρι, το βούτυρο λιωμένο τη φέτα,το μοσχοκάρυδο,το αλεύρι το πιπέρι και το αλάτι.
Απλώνουμε το μείγμα και τέλος ρίχνουμε λίγο λαδάκι η βούτυρο στην επιφάνεια και τριμμένη φρυγανιά.
Ψήνεται στους 180 για 45΄περίπου.
Αλατάκι εγώ δε βάζω εσείς εάν θέλετε προσθέστε ελάχιστο. Πάνε πολύ και οι κόκκινες πιπεριές!
Λαχταριστή τυρόπιτα με φέτα και ρίγανη έτοιμη σε χρόνο μηδέν
Η τυρόπιτα είναι το τέλειο πρωινό, σνακ ή ακόμη και γεύμα. Φροντίσαμε λοιπόν να σας βρούμε μια εναλλακτική συνταγή για να ξεφύγετε λίγο από τα συνηθισμένα και σας προτείνουμε αυτή τη θεϊκή αρωματική τυρόπιτα με φέτα και ρίγανη. Πάμε να δούμε τα υλικά και την εκτέλεση της συνταγής! Αν πάλι προτιμάτε τα γλυκά, ρίξτε μια ματιά σε αυτό το σπιτικό παγωτό βανίλια χωρίς ζάχαρη.
Υλικά (για 6 - 8 άτομα, ταψί 24 εκ.):
2 χωριάτικα φύλλα για πίτα (το ένα ελαφρώς μεγαλύτερο από το άλλο ή 1 πακέτο παραδοσιακά χοντρά φύλλα για πίτες)
70 ml ελαιόλαδο, για το άλειμμα
Για τη γέμιση:
1/2 φλιτζ. τσαγιού γιαούρτι (κατά προτίμηση πρόβειο, χτυπημένο για 30 δευτερόλεπτα στο μούλτι, μαζί με την πέτσα του - εναλλακτικά, χρησιμοποιούμε αγελαδινό, χτυπημένο στο μούλτι για 30 δευτερόλεπτα, μέχρι να αφρατέψει)
1 κουτ. γλυκού ξύσμα από ακέρωτο και κατά προτίμηση βιολογικό λεμόνι
Διαδικασία:
Γέμιση:
Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε το χτυπημένο γιαούρτι, τη φέτα, τη μαντζουράνα, τα αυγά, αρκετό πιπέρι και το ξύσμα. Ανακατεύουμε πολύ καλά.
Πίτα:
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180° C και επιλέγουμε είτε την κλασική λειτουργία φούρνου (πάνω-κάτω) είτε τη λειτουργία του αέρα.
Αλείφουμε το ταψί που θα χρησιμοποιήσουμε με το ελαιόλαδο και στρώνουμε το ένα χωριάτικο φύλλο, με το μεγαλύτερο μέγεθος.
Απλώνουμε από πάνω τη γέμιση, πασπαλίζουμε με λίγο ακόμη φρεσκοτριμμένο πιπέρι και σκεπάζουμε με το δεύτερο, μικρότερο φύλλο. Αν χρησιμοποιήσουμε έτοιμο φύλλο, ακολουθούμε τις οδηγίες της συσκευασίας.
Ψήνουμε για 40 - 45 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει η πίτα.
Αν πάλι προτιμάτε τα γλυκά, ρίξτε μια ματιά σε αυτή την αναποδογυριστή μηλόπιτα που θα κάνει όλο το σπίτι σας να μοσχοβολάει!