Τετάρτη, 08 Ιουλίου 2020

Η φουσκωτή τυρόπιτα των 5 λεπτών - Εύκολη και λαχταριστή συνταγή

Δοκιμάστε την!

25 Μαΐου 2020 10:40
Η φουσκωτή τυρόπιτα των 5 λεπτών - Εύκολη και λαχταριστή συνταγή
Αρθρογράφος: Σοφία Φυρογένη
ΣΟΦΙΑ ΦΥΡΟΓΕΝΗ

ΣΥΝΤΑΚΤΡΙΑ ATHENSMAGAZINE.GR

Φτιάξτε -σήμερα κιόλας- για το τραπέζι σας, τη φουσκωτή και νόστιμη τυρόπιτα ταψιού. Πρόκειται για μια εύκολη και γρήγορη συνταγή που θα λατρέψουν μικροί και μεγάλοι. Αν όμως, δε θέλετε να φτιάξετε αλμυρό φαγητό, δείτε εδώ μια συνταγή για γλυκό ψυγείου.

Πάμε να δούμε:

Υλικά:

  • 1 πακέτο φύλλα κρούστας (500γρ)
  • 500γρ φέτα η ανάμεικτα τυριά τριμμένα
  • 1 λίτρο γάλα (ή 1 εβαπορέ 400γρ και 600γρ νερό)
  • 5 αυγά
  • 1/2 ποτήρι λάδι

Εκτέλεση:

  • Σε ένα μεγάλο ταψί απλώστε 5 φύλλα λαδώνοντας τα πεταχτά με ένα πινέλο. Βάλτε τα μισά τυριά,τρία φύλλα λαδωμένα,τα υπόλοιπα τυριά και τα υπόλοιπα φύλλα ελαφρώς τσαλακωτά και λαδωμένα.
  • Κάντε ένα μείγμα το γάλα με τα αυγά και λίγο πιπέρι προαιρετικά και αφού τρυπήσετε εδώ και εκεί την πίτα με μια οδοντογλυφίδα ρίξτε το μείγμα από το γάλα.
  • Αφήστε στον πάγκο της κουζίνας για μια ώρα μέχρι να φουσκώσει και να πιει το γάλα. Ψήσιμο στους 200 βαθμούς μέχρι να ροδίσει καλά πάνω κάτω αντιστάσεις για περίπου μια ώρα.

Εύκολα και νόστιμα τυροπιτάκια - Ζύμη με μόνο 3 υλικά

Φτιάξτε, λαχταριστά τυροπιτάκια με μόνο τρία υλικά για τη ζύμη. Πρόκειται για μια εύκολη, γρήγορη αλλά και οικονομική συνταγή που σίγουρα θα λατρέψετε. Αν δεν θέλετε να φτιάξετε τυροπιτάκια, αλλά κάτι διαφορετικό, δείτε εδώ μια συνταγή για τραγανή κοτόπιτα.

Δείτε παρακάτω τη συνταγή βήμα-βήμα:

Υλικά:

  • 500γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 250γρ μαργαρίνη
  • 200γρ γιαούρτι στραγγιστό (1 κεσεδάκι)

Για τη γέμιση:

  • 200γρ τυρί φέτα
  • 50γρ τριμμένο κασέρι
  • 2 κλωνάρια φρέσκια ρίγανη
  • 4-5 φυλλαράκια φρέσκο δυόσμο
  • 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

συνταγή για τυροπιτάκια

Για το ψήσιμο: 1 αυγό χτυπημένο

  • 50γρ Σουσάμι λευκό

Εκτέλεση:

  • Βάζουμε σε ένα μπολ τα τρία υλικά για τη ζύμη. Καλό είναι η μαργαρίνη να έχει μείνει λίγο εκτός ψυγείου για να είναι μαλακή.
  • Πλάθουμε με τα χέρια μας, πιέζοντας ώστε να περνούν τα υλικά ανάμεσα στα δάχτυλα, ώστε να αναμειγνύονται καλά. Δουλεύουμε τα υλικά, ώσπου να πάρουμε ένα ομοιόμορφο ζυμάρι.
  • Αφήνουμε τη ζύμη σε μπάλα, σκεπασμένη να ξεκουραστεί για 10’ λεπτά.
  • Χωρίζουμε τη ζύμη σε μικρότερα κομμάτια και με έναν πλάστη ανοίγουμε φύλλο περίπου 20 εκατοστών. Με ένα μαχαίρι κόβουμε το φύλλο ακτινωτά, ώστε να πάρουμε 6 τριγωνικά φυλλαράκια.
  • Βάζουμε τα υλικά της γέμισης, τα μυρωδικά ψιλοκομμένα, σε ένα μπολ και λιώνουμε τη φέτα με ένα πιρούνι ώστε να ενωθούν. Πασπαλίζουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
  • Βάζουμε μια κουταλιά από τη γέμιση στην πλατιά άκρη του φύλλου και τυλίγουμε, κλείνοντας τις άκρες της ζύμης προς τα μέσα, ώστε να ασφαλίσουμε τη γέμιση στο εσωτερικό της.
  • Συνεχίζουμε με όλη τη γέμιση και αραδιάζουμε τα τυροπιτάκια, που παίρνουν σχήμα κρουασάν σε ένα ταψί στρωμένο με λαδόκολλα.
  • Αλείφουμε ελαφρά την επιφάνεια με το χτυπημένο αυγό και πασπαλίζουμε με το σουσάμι.
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 25 λεπτά περίπου.
 

Γεύση & Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share