Πέμπτη, 02 Ιουλίου 2020

Δροσερό γλυκό ψυγείου με γιαούρτι και ανανά - Το καλύτερο για το καλοκαίρι

Θα κολλήσετε

22 Μαΐου 2020 13:09
Δροσερό γλυκό ψυγείου με γιαούρτι και ανανά - Το καλύτερο για το καλοκαίρι
Αρθρογράφος: Δανάη Πάλμου
ΔΑΝΑΗ ΠΑΛΜΟΥ

ΣΥΝΤΑΚΤΡΙΑ ATHENSMAGAZINE.GR

Θέλετε να δροσιστείτε με ένα απολαυστικό γλυκό; Μιας και το καλοκαίρι πλησιάζει και οι ζέστες έχουν ήδη ξεκινήσει έχουμε να σας προτείνουμε ένα ελαφρύ και γευστικό γλυκό ψυγείου.

Μπορείτε να τρώτε χωρίς τύψεις, αφού δεν είναι τόσο παχυντικό όσο άλλα γλυκά. Αν όμως θέλετε κάτι με σοκολάτα, τότε δοκιμάστε αυτό το γλυκό ψυγείου με ζαχαρούχο γάλα και άλλα 3 υλικά.

Τα υλικά που θα χρειαστείτε για το γλυκό με ανανά και γιαούρτι:

  • 600 ml γάλα
  • 5 κουταλιές της σούπας κούσταρ πάουντερ
  • 3 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
  • 1 πακέτο μπισκότα πτι-μπερ
  • 2 φακελάκια ζελέ με γεύση ανανά
  • 1 κονσέρβα ανανά σε ροδέλες (με το χυμό του)

γλυκό ψυγείου με γιαούρτι και ανανά

Εκτέλεση συνταγής:

  • Για να φτιάξετε την κρέμα, κρατάτε στην άκρη μια κούπα γάλα και το υπόλοιπο το βάζετε σε μία κατσαρόλα για να βράσει μαζί με την ζάχαρη.
  • Ανακατέψτε συνεχώς για να μην κολλήσει και να μην «κόψει».
  • Στο φλιτζάνι με το γάλα που έχετε κρατήσει, διαλύστε το κούσταρ πάουντερ.
  • Μόλις βράσει το γάλα στην κατσαρόλα, ρίξτε το φλιτζάνι με το γάλα και το κούσταρ πάουντερ και βγάλτε το σκεύος από την φωτιά ανακατεύοντας γρήγορα για να δέσει καλά η κρέμα!
  • Στον χυμό από τον ανανά, βουτήξτε ένα-ένα τα μπισκότα και δημιουργήστε δύο στρώσεις.
  • Περιχύστε την κρέμα και στρώστε ομοιόμορφα πάνω από τα μπισκότα.
  • Βάλτε στο ψυγείο το γλυκό για 45 λεπτά μέχρι να κρυώσει εντελώς.
  • Στρώστε τα κομμάτια ανανά πάνω από την κρέμα και φτιάξτε το ζελέ σύμφωνα με τις οδηγίες στο πακέτο.
  • Αφήστε το ζελέ να κρυώσει 10 λεπτά πριν το περιχύσετε προσεκτικά πάνω απ’ το γλυκό.
  • Βάλτε το στο ψυγείο για άλλη μία ώρα ή μέχρι να «δέσει» το ζελέ.

Πηγή: daddy-cool.gr

Γλυκό ψυγείου με κανέλα και φρυγανιές

Φτιάξτε, σήμερα κιόλας, πανεύκολο γλυκό ψυγείου με φρυγανιές και κανέλα. Είναι σίγουρο, ότι θα σας ξετρελάνει, καθώς εκτός από λαχταριστή, είναι και μια γρήγορη συνταγή. Αν βέβαια, θέλετε να δοκιμάσετε κάτι διαφορετικό και όχι αυτό με τις φρυγανιές, δείτε εδώ ένα σοκολατένιο γλυκό με καρύδια.

Υλικά

  • 1 πακέτο φρυγανιές

Για την κρέμα

  • 1 κλωναράκι βανίλιας
  • 100 γρ. κορν φλάουρ
  • 100 γρ. ζάχαρη
  • 1 λίτρο γάλα φρέσκο, πλήρες
  • 2 κρόκοι αυγών μεσαίου μεγέθους, κατά προτίμηση βιολογικών
  • 40 γρ. βούτυρο αγελάδος

Για το σιρόπι

  • 200 γρ. νερό
  • 200 γρ. ζάχαρη
  • 1 ξυλάκι κανέλα

Για τη διακόσμηση

  • 500 γρ. κρέμα γάλακτος 35% - 36% λιπαρά, παγωμένη, χτυπημένη σε σαντιγί
  • κανέλα σε σκόνη
  • 1 φλιτζάνι αμύγδαλα ασπρισμένα, καβουρδισμένα στο φούρνο, στους 160° C για 15 λεπτά, και ψιλοτριμμένα

Μερίδες 12

Προετοιμασία 20΄ - 25 Αναμονή 3 ώρες και 30΄

Διαδικασία Κρέμα:

  • Σχίζουμε το κλωναράκι βανίλιας κατά μήκος με ένα μυτερό μαχαίρι. Με τη λάμα του μαχαιριού γδέρνουμε το εσωτερικό του για να πάρουμε τα μικρά μαύρα αρωματικά σποράκια. Σε ένα μπολ ενώνουμε το κορν φλάουρ, τη ζάχαρη, ένα φλιτζάνι από το γάλα, τα σποράκια της βανίλιας και τους κρόκους, ανακατεύοντας με έναν αυγοδάρτη.
  • Ρίχνουμε το υπόλοιπο γάλα σε μια κατσαρόλα και τη βάζουμε σε χαμηλή φωτιά. Μόλις ζεσταθεί το γάλα, αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το μείγμα των κρόκων. Επαναφέρουμε την κατσαρόλα στη φωτιά και ανακατεύουμε μέχρι να πήξει η κρέμα. Τότε, αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει και να κρυώσει η κρέμα.

Σιρόπι:

Σε ένα κατσαρολάκι βράζουμε όλα τα υλικά για 3 - 4 λεπτά.

Συναρμολόγηση:

  • Καλύπτουμε τον πυθμένα ενός μεγάλου πυρέξ με μία στρώση φρυγανιές και τις μουσκεύουμε με το μισό σιρόπι.
  • Καλύπτουμε με άλλη μία στρώση φρυγανιές και ρίχνουμε το υπόλοιπο σιρόπι. Απλώνουμε την κρέμα, την καλύπτουμε με μεμβράνη που να εφάπτεται στην επιφάνειά της και βάζουμε το γλυκό στο ψυγείο για μισή ώρα, να σφίξει η κρέμα.
  • Βγάζουμε το γλυκό και από πάνω στρώνουμε τη σαντιγί. Εναλλακτικά, σχηματίζουμε ροζέτες από σαντιγί, χρησιμοποιώντας κορνέ.
  • Πασπαλίζουμε με κανέλα και τα αμύγδαλα. Αφήνουμε το γλυκό για 3 ώρες στο ψυγείο να σφίξει, πριν σερβίρουμε.
 

Γεύση & Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share