Πέμπτη, 09 Ιουλίου 2020

Πριν βάλετε τα μπιφτέκια στη σχάρα ρίξτε στα κάρβουνα δενδρολίβανο - Δεν θα τα ξαναφτιάξετε αλλιώς!

Δοκιμάστε το και θα μας θυμηθείτε!

22 Μαΐου 2020 16:26
Πριν βάλετε τα μπιφτέκια στη σχάρα ρίξτε στα κάρβουνα δενδρολίβανο - Δεν θα τα ξαναφτιάξετε αλλιώς!
Αρθρογράφος: Νάντια Ξυθάλη Τσουκνάκη
ΝΑΝΤΙΑ ΞΥΘΑΛΗ ΤΣΟΥΚΝΑΚΗ

ΣΥΝΤΑΚΤΡΙΑ ATHENSMAGAZINE.GR

Τα μπιφτέκια και τα burger είναι ένα φαγητό ιδιαίτερα αγαπητό σε μικρούς και μεγάλους και είναι ένα από τα πιο απλά και νόστιμα φαγητά που μπορεί να φτιάξει ακόμη και ένα εργένης. Κι όμως, όσο περίεργο κι αν σας φαίνεται ακόμη και σε ένα τέτοιο φαγητό μπορεί να κάνουμε λάθη, για παράδειγμα, δείτε εδώ για ποιο λόγο δεν πρέπει να βάζετε αυγό στα μπιφτέκια σας. Ωστόσο, υπάρχουν και κάποια μικρά μυστικά που μπορούν να απογειώσουν το γεύμα σας κι ένα τέτοιο θα σας δείξουμε και σήμερα.

μπιφτέκια

Το καλοκαίρι ενδείκνυται για μπαρμπεκιού και ψήσιμο στη σχάρα, τι μπορείτε όμως να κάνετε για να βγουν πιο ζουμερά και γευστικά τα μπιφτέκια σας; Πριν τα βάλετε στη σχάρα μπορείτε να ρίξετε κάρβουνα δενδρολίβανο ή θυμάρι, ή λουίζα. Τα μυρωδικά αυτά θα δώσουν μια πιο έντονη γεύση στα μπιφτέκια σας και μια ιδιαίτερη μυρωδιά καπνιστού. Την επόμενη φορά λοιπόν που θα ψήσετε μπιφτέκια ξέρετε τι πρέπει να κάνετε.

Προσθέστε στα μπιφτέκια σας ένα σφηνάκι ούζο - Δεν θα τα ξαναφάτε διαφορετικά

Πόσες και πόσες εναλλακτικές και μυστικά δεν έχουμε ακούσει που υπόσχονται να απογειώσουν την γεύση από τα μπιφτέκια μας και να τα κάνουν αφράτα και ζουμερά; Οι απόψεις διίστανται και ο καθένας ακολουθεί τα δικά του μυστικά κι αυτά που του έμαθαν οι γιαγιάδες τους. Εμείς σου βρήκαμε ένα ακόμη κόλπο δοκιμασμένο και βέβαιο για την επιτυχία.

Ποιο είναι αυτό; Η προσθήκη λίγου ούζου στον κιμά για τα μπιφτέκια σας. Αυτό όμως, δεν είναι το μοναδικό υλικό που μέχρι πρότινος αγνοούσαμε το λόγο που πρέπει να το χρησιμοποιούμε στα μπιφτέκια μας. Δείτε εδώ για ποιο λόγο πρέπει να βάζετε λίγο γάλα.

ούζο

Ο γλυκάνισος που περιέχει το ούζο θα δώσει μια άλλη νότα στα μπιφτέκια σας και το αλκοόλ είναι αυτό που θα κάνει τις ίνες τους κρέατος να μαλακώσουν με αποτέλεσμα τα μπιφτέκια σας να βγουν έξτρα αφράτα και ζουμερά. Την επόμενη φορά λοιπόν που θα θελήσετε να φάτε ένα πεντανόστιμο μπιφτέκι, ξέρετε τι πρέπει να κάνετε.

 

Γεύση & Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share