Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Βάζετε αυγό στον κιμά για τα μπιφτέκια; Σταματήστε το αμέσως

Μέγα λάθος

17 Μαΐου 2020 16:30
Βάζετε αυγό στον κιμά για τα μπιφτέκια; Σταματήστε το αμέσως

Το λάθος που κάνουν πολλοί όταν φτιάχνουν μπιφτέκια ξεκινάει από τον κιμά. Αν δεν φτιαχτεί όπως πρέπει τα μπιφτέκια θα γίνουν στεγνά και όχι ζουμερά. Μάλιστα μπορεί να χαλάσει και η γεύση.

Η πρόσθεση αυγού στη σύνθεση του μπιφτεκιού που πολλοί οικιακοί μάγειρες κάνουν (όχι σεφ), απορρίφθηκε κατόπιν δοκιμής, απ’ τη πρώτη μπουκιά. Δεν προσθέτει απολύτως τίποτα εκτός από βαρύτερη γεύση και πιο πυκνή σύνθεση, πράγματα που δεν είναι ζητούμενα στο μπιφτέκι. Μάλιστα μπορείτε να δοκιμάσετε να προσθέσετε ρύζι αντί για ψωμί, και σίγουρα θα τα λατρέψετε με αυτό τον τρόπο.

Αυτή η συνταγή θα σε κάνει να τρως μπιφτέκια κάθε μέρα - Δοκιμάστε τα

Αυτή η συνταγή με τα μπιφτέκια θα σας ξετρελάνει, και θα τρώτε καθημερινά από εδώ και πέρα. Δοκιμάστε τα και θα μας θυμηθείτε.

Αυτός είναι ο πιο εύκολος τρόπος να φτιάξετε ρολό κιμά. Παρόλο που μπορείτε να το μαγειρέψετε στον φούρνο, η ηλεκτρική γάστρα είναι ο ιδανικός τρόπος να το κάνετε, και μάλιστα με αυτό τον τρόπο θα αποφύγετε ένα συχνό λάθος που γίνεται όταν τα ψήνετε στην γάστρα.

Θα χρειαστείτε:

Ρολό κιμά

  • 900 γρ. μοσχαρίσιο κιμά
  • 1 κούπα φρυγανιά
  • 2 αυγά
  • 1/2 κούπα ψιλοκομμένα κρεμμύδια
  • 2 κ.γ σκόνη σκόρδου
  • 2 κ.γ αποξηραμένο μαϊντανό
  • 1 κ.γ αλάτι και πιπέρι
  • 1/2 κούπα σάλτσας μπάρμπεκιου με μέλι

Επικάλυψη

  • 2 κ.σ καστανή ζάχαρη
  • 1 κ.σ μουστάρδα
  • 1/3 κούπας κέτσαπ

Πατάτες

  • 1.3 κιλά πατάτες
  • 1 κούπα ζωμό κοτόπουλου
  • 1 κούπα από πλήρες γάλα και ελαφριά κρέμα γάλακτος
  • 4 κ.σ βούτυρο
  • 3/4 κούπας κρέμα γάλακτος
  • 1 κ.γ σκόνη σκόρδου
  • αλάτι
  • πιπέρι

Οδηγίες:

1. Πάρτε τις πατάτες, καθαρίστε τις, κόψτε τις στα τέσσερα και βάλτε τις ομοιόμορφα στον πάτο της γάστρας. Ρίξτε και τον ζωμό και βάλτε από πάνω την σχάρα της γάστρας με τρόπο ώστε να κάθεται καλά.

2. Πάρτε ένα μεγάλο μπολ και ανακατέψτε καλά τα συστατικά του ρολού. Αφού ομογενοποιηθεί το μείγμα, δώστε του το επιθυμητό σχήμα και βάλτε το μέσα σε αλουμινόχαρτο. Βάλτε το πάνω στην σχάρα και κλείστε το καπάκι.

3. Ανάψτε την ηλεκτρική γάστρα για 20 μ 25 λεπτά. Μετά, αφήστε τον ατμό να βγει και δείτε την θερμοκρασία του ρολού. Πρέπει να είναι 155 βαθμούς εσωτερικά.

4. Μετά, βγάλτε το ρολό από την γάστρα και βάλτε το σε ένα ταψί. Σε ένα άλλο μπολ ανακατέψτε τα συστατικά της επικάλυψης και απλώστε την πάνω στο ρολό. Βάλτε το στην γάστρα για 3 με 4 λεπτά μέχρι να καραμελώσει.

5. Τέλος, κάντε πουρέ τις πατάτες και κόψτε σε μερίδες το ρολό.

Εάν δεν έχετε ηλεκτρική γάστρα, μπορείτε να κάνετε την ίδια συνταγή στον φούρνο σας, απλά πρέπει να ρυθμίσετε κατάλληλα την θερμοκρασία και την ώρα ψησίματος.

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share