Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Βάλτε στα μπιφτέκια σας γάλα εβαπορέ - Το μυστικό που αγνοούσατε

Δοκιμάστε το!

20 Μαΐου 2020 08:36
Βάλτε στα μπιφτέκια σας γάλα εβαπορέ - Το μυστικό που αγνοούσατε

Τα μυστικά στον τομέα της μαγειρικής δεν σταματούν ποτέ και πάντα μας εκπλήσσουν. Ακόμη και για το πιο απλό φαγητό υπάρχει ένα μυστικό που θα το αναβαθμίσει, όπως τα μπιφτέκια. Μπορεί θεωρητικά να ανήκει στην κατηγορία με τα απλά φαγητά που μπορεί να φτιάξει κι ένας εργένης ή ένας φοιτητής αυτό όμως δεν σημαίνει πως δεν υπάρχουν κάποια σημεία "κλειδιά" που θα απογειώσουν την γεύση τους.

Θέλετε τα πιο αφράτα και ζουμερά μπιφτέκια; Η λύση είναι απλούστατη και κρύβεται στο γάλα. Προσθέστε στον κιμά σας περίπου 3 κουταλιές της σούπας γάλα φρέσκο ή εβαπορέ και τα μπιφτέκια σας θα γίνουν τόσο αφράτα που ούτε καν περιμένατε.

Ο λόγος είναι πως το γάλα προσδίδει την απαραίτητη υγρασία και παράλληλα σπάει τις ίνες του κιμά με αποτέλεσμα να τον "μαλακώνει". Αυτό όμως δεν είναι το μοναδικό μυστικό για τα τέλεια μπιφτέκια, δείτε εδώ για ποιο λόγο δεν πρέπει να αγοράζετε έτοιμα μπιφτέκια, ακόμη και αυτά του κρεοπωλείου.

Βάλτε στα μπιφτέκια σας γιαούρτι - Δεν θα τα ξαναφτιάξετε με άλλο τρόπο

Τα μπιφτέκια είναι ένα φαγητό απλό, νόστιμο και εύκολο. Πώς θα σας φαινόταν λοιπόν αν το κάναμε λίγο πιο νόστιμο; Είναι από τα λίγα γεύματα που έχεις τη δυνατότητα να κάνεις πολλές παραλλαγές όπως και να πειραματιστείς. Αυτό βέβαια δεν σημαίνει πως αποκλείεται να κάνεις λάθη που θα "καταστρέψουν" τη συνταγή σου, τρανό παράδειγμα το λάθος που κάνουν οι περισσότεροι να βάζουν στον κιμά δυόσμο, δείτε εγώ για ποιο λόγο δεν πρέπει να το ξανακάνετε.

Αυτή τη φορά το Athensmagazine.gr θα σας δείξει ένα μικρό μυστικό για να κάνετε τα μπιφτέκια σας πεντανόστιμα, ζουμερά και αφράτα. Για να φουσκώσουν και να γίνουν τρυφερά τα μπιφτέκια μας, προσθέτουμε στον κιμά 2 κουταλιές της σούπας γιαούρτι. Η υγρασία και τα προβιοτικά είναι το "μαγικό" μυστικό για τα τέλεια μπιφτέκια. Την επόμενη φορά λοιπόν που θα μαγειρέψετε μπιφτέκια ξέρετε τι πρέπει να κάνετε!

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share