Τετάρτη, 24 Απριλίου 2024

Μοναδική τυρόπιτα στο τηγάνι

Με φύλλο κρούστας!

5 Απριλίου 2020 13:14
Μοναδική τυρόπιτα στο τηγάνι
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Φτιάξτε, σήμερα κιόλας, τυρόπιτα με φύλλο κρούστας και κίτρινο τυρί στο τηγάνι. Πρόκειται για μια εύκολη και γρήγορη συνταγή με λίγα υλικά.

Δείτε βήμα βήμα την εκτέλεση σε βίντεο και κάντε αυτήν την πιτούλα για κολατσιό, απογευματινό ή βραδινό σνακ για όλη την οικογένεια! Αν πάλι δεν θέλετε να φάτε τυρόπιτα, αλλά κάτι διαφορετικό, δείτε εδώ πώς να φτιάξετε γεμιστές πατάτες σαν πίτσα.

Υλικά

  • Φύλλο Κρούστας 10 λεπτά
  • Αυγά 2
  • Γάλα 90 ml
  • Ελαιόλαδο 90 ml
  • Βούτυρο Λίγο
  • Φέτα κατά προτίμηση

Εκτέλεση

  • Αναμειγνύουμε τα αυγά με το γάλα και το λάδι.
  • Σε τηγάνι 28 cm βάζουμε λίγα κομματάκια από βούτυρο και από πάνω τους βάζουμε δύο φύλλα στο ένα ημικύκλιο και δύο φύλλα στο άλλο με τις άκρες τους να προεξέχουν.
  • Προσθέτουμε ακόμα δύο φύλλα στο κέντρο και απλώνουμε περίπου το μισό μείγμα με τα αυγά.
  • Βάζουμε φέτα, τριμμένο κίτρινο τυρί και σκεπάζουμε με δύο φύλλα.
  • Κρατάμε λίγο από το μείγμα και απλώνουμε το υπόλοιπο.
  • Απλώνουμε το μείγμα που κρατήσαμε και διπλώνουμε τις άκρες προς τα μέσα.
  • Βάζουμε το τηγάνι σε χαμηλή φωτιά και όταν ροδίσει η τυρόπιτα την βάζουμε σε ένα πιάτο.
  • Βάζουμε λίγο βούτυρο στο τηγάνι και τοποθετούμε την πίτα από την ωμή πλευρά.
  • Όταν ροδίσει την σερβίρουμε.

Δείτε την εκτέλεση βήμα βήμα στο video:

Τυροπιτάκια με αφράτη ζύμη γιαουρτιού

Το Athensmagazine.gr έχει μια ξεχωριστή συνταγή για εσάς. Φτιάξτε μοναδικά τυροπιτάκια με σπιτική αφράτη ζύμη γιαουρτιού!

Σε περίπτωση όμως, που δεν θέλετε να φτιάξετε τυροπιτάκια, δείτε εδώ 2 τρομερές συνταγές για πίτσα. Πάμε όμως, στη σημερινή συνταγή μας:

ΥΛΙΚΑ

  • 500-600 γρ αλεύρι
  • 15 γρ νωπή μαγιά
  • 200 γρ γιαούρτι
  • 100 ml γάλα
  • 1 κουταλιά ζάχαρη
  • 50 ml σπορέλαιο
  • 1 αυγό
  • Λίγο αλάτι
  • 200 γρ Φέτα
  • 2 αυγά

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Στην μαγιά βάζουμε την ζάχαρη, λίγο χλιαρό γάλα και ανακατεύουμε να διαλυθεί.
  • Προσθέτουμε το σπορέλαιο, το αυγό και αναμειγνύουμε.
  • Ρίχνουμε το γιαούρτι, το γάλα, το μισό περίπου αλεύρι και ενσωματώνουμε.
  • Προσθέτουμε αλάτι, το υπόλοιπο αλεύρι λίγο λίγο και πλάθουμε μέχρι που να γίνει ζύμη.
  • Αλείφουμε ένα μπολ με λίγο λάδι και τοποθετούμε την ζύμη.
  • Σκεπάζουμε με πετσέτα και το αφήνουμε να φουσκώσει για 30 λεπτά.
  • Με ένα πιρούνι θρυμματίζουμε το τυρί και το αναμειγνύουμε με τα αυγά.
  • Σε αλευρωμένη επιφάνεια ανοίγουμε την ζύμη σε φύλλο με πάχος περίπου 1 εκατοστό και την κόβουμε σε κύκλους.
  • Αλείφουμε τους μισούς κύκλους με ασπράδι αυγού και βάζουμε από πάνω τους τους υπόλοιπους κύκλους.
  • Τοποθετούμε στο κέντρο τους ένα μεγάλο καπάκι και το πατάμε ώστε να δημιουργηθεί κοιλότητα.
  • Βάζουμε τα πιτάκια σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί και τα γεμίζουμε με το τυρί.
  • Αλείφουμε περιμετρικά με κρόκο αυγού και στολίζουμε με λίγο σουσάμι.
  • Ψήνουμε στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν.
 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share