Τετάρτη, 26 Φεβρουαρίου 2020

Αφράτοι κολοκυθοκεφτέδες στον φούρνο με βάση την πατάτα!

Απλά λαχταριστοί!

24 Ιανουαρίου 2020 15:29
Αφράτοι κολοκυθοκεφτέδες στον φούρνο με βάση την πατάτα!

Αυτή είναι μια καταπληκτική συνταγή για κολοκυθοκεφτέδες στον φούρνο, οι οποίοι έχουν βάση την πατάτα! Οι περισσότεροι από εμάς τρελαινόμαστε για συνταγές με πατάτες, όπως και αυτές οι πατάτες φούρνου!

Εκτέλεση:

Πλύνε καλά το κολοκυθάκι και τρίψτο σε ένα μπολ με μια πετσέτα. Αλάτισε το και άφησε το να βγάλει τα υγρά του. Στο μεταξύ, βάλε την πατάτα σου να βράζει και αφού βράσει, τρίψτην σε ένα μπολ.

Μόλις περάσει το μισάωρο, στύψε με τα δυο σου χέρια καλά το κολοκυθάκι μέσα στην πετσέτα. Έπειτα ρίξτο στο μπολ με την τριμμένη πατάτα.

Πρόσθεσε στο μπολ όλα τα υπόλοιπα υλικά- άνηθο, αυγό, ανθότυρο, φρέσκα κρεμμυδάκια, πιπέρι. Πρόσθεσε λίγο έξτρα αλάτι αν πιστεύεις ότι χρειάζεται. Ανακάτεψε όλα τα υλικά μαζί και παράλληλα προθέρμανε τον φούρνο στους 180.

undefined

Αφού ανακατευθούν όλα τα υλικά μαζί ξεκίνα να πλάθεις τα κολοκυθοκεφτεδάκια σου. Βάλτα σε ένα ταψί με μια λαδόκολλα και ψήσε στο φούρνο μέχρι να ροδίσουν! Οι κολοκυθοκεφτέδες με πατάτα είναι έτοιμοι και πεντανόστιμοι.

Σέρβιρε με τζατζίκι!

Bonus Tips:

Αν δεν σου αρέσει ο άνηθος μπορείς να τον παραλείψεις. Μπορείς επίσης να βάλεις δυόσμο ή μαϊντανό αντί για άνηθο. Επίσης, αν δεν σου αρέσει το ανθότυρο μπορείς να βάλεις φέτα τριμμένη. Τέλος, αν και ο φούρνος είναι πιο υγιεινή επιλογή, μπορείς να τηγανίσεις τους κολοκυθοκεφτέδες σου!

ΥΛΙΚΑ

1 κολοκυθάκι
1 πατάτα
2 φρέσκα κρεμμυδάκια
1/2 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
1 αυγό
150γρ. ανθότυρο
αλάτι
πιπέρι

Γιουβαρλάκια κοτόπουλου με κρέμα λεμονιού! (Video)

undefined

Γιουβαρλάκια κοτόπουλου με κρέμα λεμονιού έφτιαξε ο Λάμπρος Βακιάρος, με τον σεφ να μας έχει δείξει και μία λαχταριστή συνταγή για burger με μοσχαρίσιο μπιφτέκι!

Υλικά:

  • 700 γρ. κιμά κοτόπουλου
  • 60 γρ. ελαιόλαδο + 45 γρ.
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι (ψιλοκομμένο)
  • 1 μεσαίο καρότο (τριμμένο)
  • 30 γρ. μαϊντανό (ψιλοκομμένο)
  • 40 γρ. άνηθο (ψιλοκομμένο)
  • 40 γρ. δυόσμο (ψιλοκομμένο)
  • 60 γρ. φρυγανιά
  • 75 γρ. γάλα
  • Ξύσμα από 1 λάιμ ή 1/2 λεμόνι
  • 2-3 γρ. κάρδαμο
  • 100 γρ. ρύζι γλασέ (πλυμένο και στραγγισμένο)
  • 1 αυγό
  • 1 λίτρο ζωμό κότας (καυτό)

Για την κρέμα λεμονιού:

  • 30 γρ. φρέσκο βούτυρο
  • 30 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • όλο το ζωμό από την κατσαρόλα
  • 1 κρόκο αυγού
  • Χυμό από 1 μεγάλο λάιμ ή λεμόνι (της γέμισης)
  • Αλάτι – πιπέρι
  • Έξτρα άνηθο ψιλοκομμένο και ξύσμα (για γαρνίρισμα)

Εκτέλεση:

Moσχαρόσουπα με λαχανικά και γλυκό τραχανά! (Video)

undefined

Ένα φαγητό ό,τι πρέπει για τις κρύες μέρες έφτιαξε ο Λάμπρος Βακιάρος! Ο σεφ ετοίμασε μοσχαρόσουπα με λαχανικά και γλυκό τραχανά και έδειξε βήμα-βήμα τη διαδικασία. Με τον σεφ να μας έχει αποκαλύψει ακόμη το μυστικό για να φτιάξουμε υπέροχα μακαρόνια με κιμά!

Υλικά:

  • 500 γρ. μοσχαρίσιο ποντίκι + 2 μικρά κόκκαλα (από το χασάπη)
  • 45 γρ. ελαιόλαδο
  • 2 σκελίδες σκόρδο (ολόκληρες)
  • 3 φύλλα δάφνης
  • 120 γρ. χυμό τομάτας
  • 1.5 λίτρο νερό
  • 6 γρ. κόκκους πιπεριού (προαιρετικά)
  • 180 γρ. κρεμμύδι (ψιλοκομμένο)
  • 150 γρ. σελινόριζα ή πατάτα (ψιλοκομμένη)
  • 260 γρ. πιπεριές Φλωρίνης (ψιλοκομμένες)
  • 250 γρ. πράσο (ψιλοκομμένο)
  • 120 γρ. καρότα (ψιλοκομμένα)
  • 5 – 6 μεσαία λευκά μανιτάρια (ψιλοκομμένα)
  • 100 γρ. γλυκό σταρένιο τραχανά
  • Ξύσμα λεμονιού και χυμό για το σερβίρισμα

Εκτέλεση:

 

Γεύση & Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share