Πέμπτη, 18 Απριλίου 2024

Η σοκολατόπιτα των 5 ευρώ!

Λαχταριστή!

2 Νοεμβρίου 2019 09:18
Η σοκολατόπιτα των 5 ευρώ!

Σε όλους αρέσει η σοκολάτα, και πόσο μάλλον μια ζεστή και ζουμερή- κολασμένη σοκολατόπιτα! Είστε λάτρης; Δείτε την συνταγή για την σοκολατόπιτα των 5 εύρω που σίγουρα θα σε ξετρελάνει!

Κάντε επίσης φανταστική σοκολατόπιτα που λιώνει στο στόμα! (Video)

Υλικά

2 αυγά

100 γρ. λευκή ζάχαρη, κρυσταλλική

100 ml ελαιόλαδο

50 γρ. μαλακό αλεύρι + λίγο επιπλέον (για το αλεύρωμα της φόρμας)

5 γρ. μπέικιν πάουντερ

30 γρ. κουβερτούρα υγείας (περιεκτικότητα σε κακάο: 53%-55%), χοντροκομμένη

Για το γλάσο:

125 ml πλήρες φρέσκο γάλα

125 γρ. κουβερτούρα υγείας (περιεκτικότητα σε κακάο: 53%-55%), ψιλοκομμένη

Εκτέλεση:

1). Στο μπολ του μίξερ ρίχνουμε τα αυγά, τη ζάχαρη και το λάδι και τα χτυπάμε καλά σε μέτρια ταχύτητα (για 7-8 λεπτά). Σταματάμε το μίξερ και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε απαλά με μια σπάτουλα ρίχνοντας σιγά σιγά το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ.

2). Σε μπεν μαρί (μεταλλικό μπολ εφαρμοσμένο σε κατσαρόλα με νερό που βράζει) λιώνουμε την κουβερτούρα. Προσθέτουμε τη λιωμένη κουβερτούρα στο μείγμα και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε με τη σπάτουλα.

3). Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C (στον αέρα).Αλευρώνουμε μια στρογγυλή φόρμα και ρίχνουμε μέσα το μείγμα.Ψήνουμε για 30 λεπτά.

4). Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνουμε το γάλα σε δυνατή φωτιά μέχρι να πάρει βράση. Αποσύρουμε, ρίχνουμε τη σοκολάτα και ανακατεύουμε με μια σπάτουλα μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.

5). Τοποθετούμε τη σοκολατόπιτα, αφού την έχουμε αφήσει να κρυώσει για 25-30 λεπτά, πάνω σε μια σχάρα και περιχύνουμε με το μείγμα ώστε να πάει παντού. Αφήνουμε για περίπου 30 λεπτά να κρυώσει ελαφρά και να πήξει, κόβουμε και σερβίρουμε.

Φτιάξε λαχταριστή σοκολατόπιτα με καρύδια!

Ζουμερή και απίστευτα λαχταριστή σοκολατόπιτα με καρύδια, που σερβίρετε με σάλτσα σοκολάτας και έξτρα με μία μπάλα παγωτό.

Δείτε επίσης: Φανταστική τούρτα εκλέρ, έτοιμη σε 15 λεπτά χωρίς ψήσιμο!

Υλικά

400γρ. κουβερτούρα, σε κομματάκια
200γρ. βούτυρο, σε κυβάκια
6 αβγά
¾ φλιτζανιού ζάχαρη
¾ φλιτζανιού αλεύρι
1½ φλιτζάνι καρύδια

Για την επικάλυψη

200ml κρέμα γάλακτος
200γρ. κουβερτούρα, σε κομματάκια
1 κουτ. γλυκού μέλι
2 κουτ. σούπας ουίσκι ή άλλο ποτό της επιλογής σας

Διαδικασία

Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 190οC στον αέρα. Λιώνετε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί. Προσθέτετε το βούτυρο να λιώσει κι αυτό μαζί με τη σοκολάτα.

Σε ένα μπολ χτυπάτε τα αβγά με τη ζάχαρη και τα ενώνετε στο μίγμα της σοκολάτας. Προσθέτετε στο μίγμα και το αλεύρι ρίχνοντάς το από ένα σουρωτήρι και ανακατεύοντας με σπάτουλα. Τέλος ανακατεύετε μέσα το ένα φλιτζάνι από τα καρύδια.

Βουτυρώνετε και αλευρώνετε ένα ταψάκι διαστάσεων 25x35εκ. και αδειάζετε μέσα το μίγμα που ετοιμάσατε. Ψήνετε τη σοκολατόπιτα στο φούρνο για 20 λεπτά. Την αφήνετε να κρυώσει.

Ετοιμάζετε την επικάλυψη: Βάζετε την κρέμα γάλακτος σε κατσαρολάκι να πάρει βράση και τα κομματάκια της σοκολάτας σε ένα μπολ. Ρίχνετε την καυτή κρέμα πάνω από τη σοκολάτα και μετά από λίγο ανακατεύετε με σπάτουλα. Τέλος, ενσωματώνετε το μέλι και το ουίσκι. Αδειάζετε το μίγμα πάνω από τη σοκολατόπιτα και πασπαλίζετε με την υπόλοιπη καρυδόψιχα.

Κόβετε και σερβίρετε το γλυκό αφού κρυώσει. Αν θέλετε, συνοδεύετε το κάθε κομμάτι με μια μπάλα παγωτό βανίλια.

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share