Τετάρτη, 18 Σεπτεμβρίου 2019

Σοκολατόπιτα που λιώνει στο στόμα!

Συνδυάστε την με παγωτό βανίλια!

20 Αυγούστου 2019 13:23
Σοκολατόπιτα που λιώνει στο στόμα!

Αν θέλετε να φτιάξετε ένα γλυκό για να απολαύσετε εσείς και η οικογένεια σας ή οι φίλοι σας δεν υπάρχει καλύτερη επιλογή από την σοκολατόπιτα! Θα λιώνει στο στόμα σας! Μπορείτε να την συνδυάσετε με παγωτό βανίλια! Ο συνολικός χρόνος για να ετοιμάσετε την συνταγή είναι γύρω στην μια ώρα! Αν σας αρέσουν οι ξηροί καρποί τότε μπορείτε να κάνετε και σοκολατόπιτα με καρύδια!

Υλικά:

4 αυγά, σε θερμοκρασία δωματίου

Σοκολατόπιτα συνταγή

350 γρ ζάχαρη
1 κγ εκχύλισμα βανίλιας
115 γρ βούτυρο λιωμένο (όχι καυτό)
240 ml γάλα, σε θερμοκρασία δωματίου
270 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
20 γρ (1 φακελάκι) μπέικιν πάουντερ
30 γρ κακάο

Για την σως:

500 ml γάλα
300 γρ κουβερτούρα ψιλοκομμένη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε ένα μπολ χτυπάω είτε με το μίξερ είτε με το σύρμα τα αυγά να αφρατέψουν.

Προσθέτω τη ζάχαρη ανακατεύοντας δυνατά μέχρι το μείγμα να πάρει παστέλ κίτρινο χρώμα.

Ρίχνω την βανίλια, το λιωμένο βούτυρο, ανακατεύω και προσθέτω και το γάλα.

Αφού αναμείξω το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ και το κακάο, τα προσθέτω σταδιακά στο μπολ.

Προετοιμάζω το ταψί ή το πυρέξ (20x30 εκ) με βούτυρο και κοσκινισμένο κακάο και ρίχνω μέσα το σοκολατένιο μείγμα.

Ψήνω στο φούρνο στους 180*C, στις αντιστάσεις, για 45 – 50 λεπτά (πρέπει να είναι ψημένο όπως το κέικ, να βγαίνει η οδοντογλυφίδα καθαρή).

Το βγάζω από το φούρνο, κόβω σε κομμάτια και με ένα ξυλάκι το τρυπάω όσο πιο πολύ γίνεται παντού, μέχρι τον πάτο.

Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνω καλά το γάλα, το ρίχνω στην κουβερτούρα αφήνω 2 λεπτά να ζεσταθούν τα υλικά και ανακατεύω να ομογενοποιηθεί το μείγμα.

Το ρίχνω στο ταψί (ζεστά και η πίτα και το υγρό σοκολάτας) φροντίζοντας να το γυρίσω να κατανεμηθεί ομοιόμορφα και αφήνω για 2 ώρες να απορροφηθεί.

Ξανακόβω τα κομμάτια και σερβίρω. Μπορώ να συνοδεύσω με παγωτό.

Ταλιατέλες σοκολάτας με φυστίκια αιγίνης!

Ταλιατέλες συνταγή

Δοκιμάστε τις ταλιατέλες σοκολάτας με φυστικία αιγίνης, ποικιλία ξηρών καρπών, σως σοκολάτας ή και παγωτό για να απογειώσετε τη γεύση αυτού του διαφορετικού πιάτου.

Υλικά

250 γρ. αλεύρι

100 γρ. άγλυκο κακάο σκόνη

25 γρ. ζάχαρη άχνη

1 πρέζα κανέλα σε σκόνη

4 αυγά

½ κουταλάκι εκχύλισμα βανίλιας

Φυστίκια Αιγίνης για το γαρνίρισμα

Γλυκό που δεν παχαίνει: Σοκολατένιες μπάρες ψυγείου με 4 υλικά!

undefined

Εκτέλεση

Κοσκινίστε μαζί το αλεύρι με το κακάο. Προσθέστε τη ζάχαρη και την κανέλα και ανακατέψτε καλά.

Κάντε ένα λάκο στο κέντρο του αλευριού και προσθέστε τα αυγά. Συνεχίστε με τη βανίλια και με ένα πιρούνι χτυπήστε ελαφρά τα αυγά.

Ζυμώνουμε μέχρι να μαλακώσει το μείγμα και να γίνει ελαστικό. Ανοίγουμε τη ζύμη σε λεπτό φύλλο και κόβουμε το σε μακριές, 1 εκατοστού πλάτος, λωρίδες.

Βράζουμε νερό σε μια μεγάλη κατσαρόλα, προσθέτουμε τις ταλιατέλες για 3 λεπτά. Στραγγίζουμε καλά και σερβρίρουμε περιχύντονας με φυστίκια αιγίνης ή ό,τι αλλο μας αρέσει!

Γλυκό ψυγείου με μπισκότα και σοκολάτα χωρίς μίξερ!

Γλυκό ψυγείου με μπισκότα και σοκολάτα χωρίς μίξερ!

'Ενα γλυκό ψυγείου με υλικά που έχετε ήδη στην κουζίνα σας! Με μπισκότα και σοκολάτα... Πεντανόστιμο, εύκολο και γρήρορο!

Τι θα χρειαστείτε:

Υλικά
800 γρ. μπισκότα τύπου digestive

1 φλυτζάνι (100 γρ.) καρύδια (ή φουντούκια) ψιλοκομμένα

1 φλιτζάνι (200 γρ.) ζάχαρη

1/2 φλιτζάνι (60 γρ.) κακάο ( χωρίς ζάχαρη)

1 φλιτζάνι (240 ml) νερό

2/3 φλιτζάνι (150 γρ.) βούτυρο

1 κουταλάκι εκχύλισμα βανίλιας

Σιρόπι σοκολάτας

Γλάσο σοκολάτας

1/2 κούπα (120 γρ.) κρέμα γάλακτος (35% λίπος)

Μαύρη σοκολάτα (120 γρ.), ψιλοκομμένη

 Γλυκό ψυγείου με μπισκότα και σοκολάτα χωρίς μίξερ!

Εκτέλεση
Σπάτε με τα χέρια σας τα μπισκότα σε ένα μπολ και τα αφήνετε στην άκρη. Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι καβουρδίζετε χωρίς λάδι τα καρύδια και τα ρίχνετε μέσα στα μπισκότα.
Σε ένα μεταλλικό μπολάκι, ανακατεύετε μαζί τη ζάχαρη και το κακάο, προσθέτοντας σταδιακά το νερό. Μόλις το μείγμα γίνει ρευστό, ρίχνετε το βούτυρο και βάζετε το μπολ στη φωτιά ανακατεύοντας συνεχώς για περίπου 7-8 λεπτά. Το αφήνετε να κρυώσει για περίπου 10 λεπτά , προσθέτοντας και το εκχύλισμα βανίλιας. Μόλις κρυώσει ρίχνετε τη ρευστή σοκολάτα αργά πάνω από τα μπισκότα και ανακατεύετε με μια σπάτουλα. Αδειάζετε το μείγμα σε μια αποσπώμενη φόρμα και το απλώνετε με ένα κουτάλι ή με μια σπάτουλα. Το βάζετε στο ψυγείο για περίπου μια ώρα.
Στο μεταξύ, ζεσταίνετε λίγο την κρέμα γάλακτος και τη ρίχνετε στη σοκολάτα ανακατεύοντας συνεχώς. Μόλις είναι έτοιμη, την απλώνετε πάνω από το γλυκό και το τοποθετείτε ξανά στο ψυγείο για 3-4 ώρες. Το ξεφορμάρετε και το διακοσμείτε με τα καρύδια.

 

Γεύση & Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share