Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

"Κατερίνα σε παρακαλώ, μην πας στην Eurovision"....

Τι συνέβη;

18 Απριλίου 2019 10:13

Τι σχέση έχει η Eurovision, η Κατερίνα Ντούσκα και oi Pink Floyd;

Από τότε που ανακοινώθηκε ότι η Eurovision θα γίνει στο Ισραηλ πολλοί είναι εκείνοι που μποικατάρουν το θεσμό λόγω των αναταραχών που υπάρχουν στην περιοχή. Πιο συγκεκριμένα πολλοί είναι εκείνοι που, θεωρούν ότι η Eurovision είναι μια καλή κάλυψη για αυτα που συμβαινουν στη Παλαιστίνη.

Τώρα λοιπόν, ένας θρύλος της μουσικής απευθυύνεται στη δική μας Κατερίνα Ντούσκα...

Ο εμβληματικός Roger Waters, ιδρυτικό μέλος των Pink Floyd και από τους πιο επιφανείς εκπροσώπους του της καμπάνιας μποϊκοτάζ και κυρώσεων κατά του Ισραήλ (BDS), στέλνει προσωπικό μήνυμα, σε ελληνικά και αγγλικά, στην Κατερίνα Ντούσκα να μη συμμετέχει στη φετινή Eurovision στο Τελ Αβίβ.

Ο δημοφιλής Βρετανός μουσικός, γνωστός για τις δηλώσεις του υπέρ των Παλαιστινίων και κατά της πολιτικής του κράτους του Ισραήλ, απευθύνεται προσωπικά στην Ελληνίδα τραγουδίστρια που θα εκπροσωπήσει τη χώρα μας στον διαγωνισμό και της λέει «Κατερίνα, να πας εκεί στο Ισραήλ θα ήταν ένα μεγάλο λάθος, νομίζω. Είσαι εσύ η μία;».

Στο μήνυμά του, ακόμη, υπογραμμίζει την ανάγκη να σηκώσει κάποιος από τους συμμετέχοντες στη Eurovision το ανάστημά του εκ μέρους των Παλαιστινίων και, μιλώντας στα ελληνικά, αναφέρει «Ελπίζω να είσαι εσύ η μία».

Σημειώνεται ότι ο Roger Waters τον περασμένο Μάρτιο είχε απευθυνθεί στους 42 φιναλίστ της Eurovision καλώντας τους να είναι «ο ένας ή η μία» (are you the ONE) που θα αποσυρθεί από το διαγωνισμό.

Οι Παλαιστίνιοι έχουν απευθύνει έκκληση προς τα μέλη της Ευρωπαϊκής Ραδιοτηλεοπτικής Ένωσης (EBU), τα συμμετέχοντα κράτη, τους συμμετέχοντες καλλιτέχνες και το ευρύτερο κοινό να μποϊκοτάρουν τον διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision 2019.

Μαζί με τον σπουδαίο μουσικό, η BDS Greece καλεί τη νεαρή τραγουδίστρια να κάνει το βήμα και να αρνηθεί να συμμετέχει στην Eurovision.

Η BDS, μάλιστα, καλεί την Κατερίνα Ντούσκα να ερμηνεύσει το «Better Love» στη συναυλία που διοργανώνεται την Κυριακή 5 Μαΐου 2019 στο Gagarin205 με τίτλο «Φέτος δεν πάμε Eurovision – στηρίζουμε ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ» με συμμετοχή πολλών καλλιτεχνών και συγκροτημάτων.

Πηγή:efsyn.gr

Eurovision 2019:Αυτή είναι η πρώτη πρόβα της Ελλάδας!

Εντατικές πρόβες φαίνεται ότι κάνει η φετινή εκπρόσωπος της Ελλάδας στην Eurovision Κατερίνα Ντούσκα για την συμμετοχή της Better Love.

Η καλλιτέχνιδα ανέβασε στα social media ένα βίντεο όπου βρίσκεται σε ένα στούντιο με τρεις κοπέλες κι οι οποίες αποτελούν τα φωνητικά της φετινής συμμετοχής της χώρας στην Eurovision. Το αποτέλεσμα, όπως μπορούμε να διακρίνουμε, είναι αρκετά ενθαρρυντικό σε σχέση με την μέτρια εμφάνιση της Κατερίνας στο Eurovision In Concert στο Άμστερνταμ, μια εμφάνιση η οποία αντιμετώπισε αρκετά προβλήματα. Η ομάδα στα φωνητικά του Better Love αποτελείται από τις Ευγενία Λιάκου, Ελένη Ποζατζίδου και Ερασμία Μαρκίδη.

Η Ευγενία ήταν στα φωνητικά της συμμετοχής της Ελλάδας το 2017, έχει σπουδές σε Ωδείο ενώ έχει πάρει μέρος και σε αρκετά μιούζικαλ.

Η Ελένη έχει τελειώσει μουσικό σχολείο της Θεσσαλονίκης και μετρά αρκετές σημαντικές συνεργασίες.

Η Ερασμία ήταν κι η ίδια στα φωνητικά του 2017 κι έχει σπουδάσει Καλές Τέχνες.

Πάντως σε πρώτη φάση η φωνή της ακούγεται πολύ καλά σε σχέση με την, όχι τόσο καλή της, απόδοση στο πάρτυ της Eurovision στην Ολλανδία!

 

Eurovision

Ροή ειδήσεων

Share