Κακοκαιρία “Μήδεια”: Αποκαταστάθηκε στο Ρέθυμνο η ηλεκτροδότηση – Ποιες περιοχές δεν έχουν πρόβλημα

Κακοκαιρία “Μήδεια”: Αρκετές περιοχές στην Ελλάδα έχουν προβλήματα μετά την κακοκαιρία που πέρασε με αποτέλεσμα να γίνονται αρκετές προσπάθειες για να επιλυθούν.
Σημειώνεται ότι ο δήμος Ωρωπού κηρύχθηκε σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης διότι είναι αρκετά τα προβλήματα που αντιμετωπίζει μετά την κακοκαιρία.
Συγκεκριμένα στο Ρέθυμνο φαίνονται καλύτερα τα πράγματα διότι αποκαταστάθηκε το ρεύμα σε αρκετές περιοχές που είχαν πρόβλημα με την κακοκαιρία.
Κακοκαιρία “Μήδεια”: Σε ποιες περιοχές αποκαταστάθηκε το ρεύμα
Ειδικότερα ομαλή είναι από το πρωί της Παρασκευής (19/2) η ροή της ηλεκτροδότησης στον δήμο Αγίου Βασιλείου Ρεθύμνου. Οι βλάβες που προκάλεσε η κακοκαιρία Μήδεια στο δίκτυο ηλεκτροδότησης της περιοχής αποκαταστάθηκαν πλήρως.
Ο δήμαρχος Αγίου Βασιλείου Γιάννης Ταταράκης εξέφρασε τις ευχαριστίες του προς την ΔΕΔΔΗΕ και τους αφανείς ήρωες τους εναερίτες, όπως τους χαρακτήρισε, για την άμεση και αποτελεσματική ανταπόκρισή τους.
«Από την πρώτη στιγμή που εντοπίζονταν μια βλάβη δίδονταν μια μάχη με το χρόνο που κάποιες στιγμές έδειχνε άνιση, καθώς τα καιρικά φαινόμενα ήταν ακραία με σφοδρές χιονοθύελλες, όπως στην περιοχή του Κέντα, και θερμοκρασίες υπό το μηδέν. Το προσωπικό της ΔΕΔΔΗΕ προσέφερε αγόγγυστα την ανεκτίμητη υπηρεσία τους» τόνισε ο δήμαρχος όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.
«Οι εναερίτες ήταν σκαρφαλωμένοι για ώρες στις κολώνες μέσα στο χιόνι και τις δυνατές ριπές του ανέμου προκειμένου να φωτίσουν, να ζεστάνουν και να προφυλάξουν τους συνδημότες μας. Με ευσυνειδησία και αυταπάρνηση μέσα σε αντίξοες καιρικές συνθήκες, κατάφεραν να αποκαταστήσουν όλες τις βλάβες… στις Τοπικές Κοινότητες Κεραμέ, Κοξαρέ, Μιξορρούματος, Μελάμπων και Αρδάκτου» συμπλήρωσε.
ΔΕΗ: Έκπτωση 10% σε όσους είχαν διακοπή ρεύματος!
ΔΕΗ: Έκπτωση που θα φτάνει περίπου στο 10% στους λογαριασμούς της θα δουν όσοι είχαν διακοπή ρεύματος εξαιτίας της κακοκαιρίας «Μήδεια».
Το παραπάνω ανακοίνωσε στο Mega η Σοφία Δήμτσα, Διευθύντρια Επικοινωνίας και Εταιρικών σχέσεων της ΔΕΗ. Η έκπτωση θα δοθεί από τον ΔΕΔΔΗΕ προκειμένου να ισχύσει και για όσους καταναλωτές έχουν επιλέξει διαφορετικό προμηθευτή ρεύματος.
Σημειώνεται ότι περίπου 7.000 νοικοκυριά βρίσκονται μέχρι και σήμερα χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα, σύμφωνα με τελευταία ενημέρωση της ΔΕΔΔΗΕ.
Υπενθυμίζεται ότι το πρωί ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, επικοινώνησε με τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της ΔΕΗ Γιώργο Στάσση και τού ζήτησε «ως μία κίνηση καλής θέλησης να εξετάσει μία μείωση στο λογαριασμό του ρεύματος για τον μήνα Φεβρουάριο για τα νοικοκυριά εκείνα τα οποία έμειναν χωρίς ρεύμα τις τελευταίες μέρες».


![Δραματικές εξελίξεις με την εξαφάνιση της Σταυρούλας: Βρέθηκαν κηλίδες αίματος στο σπίτι του ενοικιαστή – Την θεωρούν νεκρή [βίντεο]](https://www.athensmagazine.gr/wp-content/uploads/2026/06/xania-stauroula.jpg)



0 ΣΧΟΛΙΑ